Spinning 2015-2016

pinning 2015-2016

27-3 -2016

Het is de laatste dag van het spinning seizoen , welke we met een heel bijzonder evenement afsluiten. Vanaf november 2015 hebben we met een steeds grotere belangstelling gespind in het Vu Sportcentrum.

DSCN0312DSCN0314DSCN0301

Onder de professionele leiding van Jolanda. We zijn begonnen met een uurtje op zondagochtend waar we 35 spinfietsen tot onze beschikking hadden. Waar we eerst misschien een beetje moeite mee hadden ,om om 10.00 uur aanwezig te zijn op zondagochtend, werd al snel een leuk , spontaan, sociaal en natuurlijk ook een sportieve happening. Zo succesvol en met zoveel enthousiaste spinners , dat we al snel een te kort aan fietsen hadden. Met hulp en dank aan het Vu sportcentrum konden we daar al een uur eerder op zondag terecht. Wat was het super om te zien dat ook dit uur snel gevuld werd. Met vroege vogels en met mensen die wel 2 uur wilden spinnen. Veel mannen die voorheen nog niet gespind of lange tochten gefietst hadden . Dat zijn er teveel om te noemen. Bij de dames waren Josine, Marijke en Carry nieuwe aanwinsten.

DSCN0325DSCN0324DSCN0322DSCN0318DSCN0326DSCN0310

Gisteren hebben we ons spinning seizoen afgesloten met een spinningmarathon van 3 uur. Je “mocht “een uur spinnen voor 15 euro , dit alles ten behoeve van het Alyn kinderrevalidatiecentrum in Jerusalem www.alyn.org . Alle fietsen ( 37) waren alle drie uur bezet en Jolanda ,Vincent en het Vu sportcentrum hebben belangeloos meegedaan.

DSCN0349

De bananen werden gesponsord door Hilhorst , fruitkraam op de markt in Amstelveen. Micha Glaser had de krentenbollen geregeld.

DSCN0320DSCN0317DSCN0313

Iedereen in Alyn t-shirt en spinnen maar. De sfeer was bijzonder, opgewekt en vol energie.

DSCN0354DSCN0347DSCN0343DSCN0342DSCN0316

Hoewel het toch heel anders is om buiten te fietsen en ik niet wist of ik elke zondagochtend vroeg op wilde staan, toch elke week geweest. Want om iedereen te zien, je lijf toch in beweging te zetten en wetende dat je hoopt dit jaar weer voor Alyn te kunnen fietsen, toch elke week geweest. En wat waren er een boel druilerige zondagmorgen deze winter. Op de fiets naar de sporthal en verzopen aankomen, of met de auto en daarna sportief gaan zitten doen. Toch meestal met weer en wind ( tegen) op de fiets. Dit keer geen lange stukken. Maar op die spinfiets is het toch even wennen. Natuurlijk kan je de weerstand net zo hoog zetten als je zelf wilt. Maar dit alles valt toch onder training. En als ik dan weer na vijf minuten op de klok keek , had ik me al weer flink in het zweet gewerkt. Het gutst langs mijn slapen naar beneden en blaas mezelf af en toe flink wat verkoeling toe. Dat mag allemaal toch niet zo helpen. Het is zo anders dan op de weg fietsen. Natuurlijk zie je niet de mooie plekjes in Nederland en kan je niet gezellig kletsen met je medefietsers. Want zodra je wat adem hebt , weet Jolanda dat je weerstand niet voldoende is. “Minimaal kwart slag bij”. En ondanks dat er in en om Amsterdam weinig heuvels zijn , hebben wij er aardig wat beklommen bij de Vu. Volgende week gaan we weer naar buiten en is het spinning seizoen officieel afgesloten. Hoop wel dat het volgende week mooi weer is en dat ik dan misschien toch een beetje merk dat ik de hele winter op zondagochtend op de fiets heb gezeten. Hopelijk kunnen we dit jaar met nog een grotere groep naar Alyn en kunnen we het Nederlandse enthousiasme overbrengen . www.alynride.org. Zondag 17 april is er in Amsterdam een info avond. Wil je er meer over weten , je kan me altijd bereiken. Ik kijk uit naar onze avonturen buiten. Zal weer proberen van elke rit een verslag te maken. Wil je de mails waarin ik aangeef dat ik weer iets op mijn website www.judy4alyn.nl heb geschreven niet meer ontvangen , laat het me ajb even weten.                        DSCN0344   DSCN0350 DSCN0351 DSCN0330DSCN0352  DSCN0356

Wens iedereen alvast een hele gezonde, gelukkige, sportieve, positieve en een te VREDE n zomer .

Warme groet,

Judy

DSCN0311

4 gedachtes over “Spinning 2015-2016

  1. de eerste keer gespind, leuke ervaring en best pittig, al was het maar voor 1 uurtje. leuk om weer bekende gezichten te zien. En wat een enthousiasme en een sfeer. Maar ja, voor zo,n geweldig project is at vanzelfsprekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.