Judy4Alyn Israël # 3 Afterparty

Afterparty.

 

Het is alweer drie weken ,dat we terug zijn van een fantastische  fiets-sponsor 5 daagse voor de kinderen van Alyn. Wat hebben we het fantastisch gehad. Maar wat is er in de wereld  een boel gebeurd in de  tussentijd. Er zijn zoveel dingen die in mij opkomen nu ik weer terug ben , dat ik er toch nog even een stukje over wilde schrijven. Het begon al eigenlijk bij de dag van de inschrijving. Ontvangen door de grote vrijwilligersgroep en medewerkers van Alyn. Dat ze je herkennen ,omhelzen en je naam weten is al een heel warm welkom .Ook het feit dat alles klaar staat er mooie foto’s gemaakt worden en dat je je in kan schrijven op facebook. Zodat als je naam herkend wordt op een foto van het Alyn team je  meteen getagd wordt. En dan de kinderen die langs je zoeven in hun rolstoelen en het enig vinden om met je op de foto te gaan. Maar als ze je dan een schaal voor houden met eigen gemaakte koekjes die vol met liefde zitten , weet je weer waarom je dit allemaal doet .Bij Alyn worden alle kinderen die hulp nodig hebben geholpen. Hier maakt het niet uit waar je vandaan komt of waar je in gelooft, als je wilt geloven. Ook het personeel en de vrijwilligers komen overal vandaan. Hier wordt om leven gegeven en wordt het leven gekoesterd , wordt eruit gehaald wat er in zit. En worden alle mogelijkheden om vooruitgang te boeken geprobeerd. Zo zou de wereld eruit moeten zien. Respect voor elkaar en voor het leven.

DSCN0085DSCN0105DSCN0116

Daarom is Alyn zo bijzonder en dragen wij , samen met alle andere fietsers ,gesteund door jullie Alyn zo’n warm hart toe. Elke zondagochtend vanaf april op tijd op ,om uren in de buitenlucht in weer en wind te fietsen. Proberen op wat voor manier dan ook je sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Vrije dagen van je werk nemen. Maar het is het allemaal meer dan waard. Zoals jullie waarschijnlijk uit mijn vorige verslag hebben begrepen was het dit jaar een zware tocht. We moesten lange afstanden klimmen en het weer heeft ook niet altijd meegezeten. Maar alles was zo goed georganiseerd. De wegen, zelfs hoofdwegen, werden afgezet door de politie ,die ons elke dag begeleidden.

DSCN0202DSCN0205DSCN0187

Ondanks de gespannen situatie in Israël, heeft geen enkele fietser om die reden afgezegd. Het moet een indrukwekkend gezicht zijn om zo’n hele lange stoet racefietsers op de snelweg te zien fietsen. Gelukkig hadden de meeste voertuigen door dat deze optocht voor een goed doel was. Je zal toch maar een kwartier stil moeten staan om iedereen door te laten gaan. Veel mensen klapten en menig vrachtwagen toeterde en ook gingen er wat duimen omhoog. Natuurlijk waren er ook mensen die dit oponthoud echt niet/ niet echt konden waarderen. Maar de politiemotoren hadden geen compassie/rachmones voor de mensen die dachten dat zij wel de uitzondering op de regel konden zijn. Wachten tot de boel weer veilig was en dan mocht iedereen weer door. Behalve zwaar waren de routes ook heel erg mooi. Dit jaar waren er ook wegen waar het uitzicht adembenemend was. Maar soms had je al geen adem meer door de klim of de snelle afdaling en werd  het alleen maar heel voorzichtig om je heen kijken .

DSCN0237DSCN0167DSCN0159DSCN0163

Maar steeds als ik het moeilijk had en tegen mezelf aan het vechten /spreken was, dacht ik aan iedereen in Nederland en Belgie die met ons meeleefden en ons financieel hebben gesteund . Weer thuis ben ik me eens te meer bewust geworden hoeveel mensen er ,ook tijdens onze tocht, aan ons gedacht hebben. Heb natuurlijk /bijna  geen idee wie mijn blog leest . Maar eenmaal thuis en weer aan het werk , ben ik echt meerdere keren heel erg ontroerd geweest door de reacties. Mensen die op hun kalender hadden opgeschreven wanneer we gingen fietsen, zodat ze aan ons konden denken .Zowel door reacties op mijn blog, per mail,op facebook en de persoonlijke reacties, dat voelt echt heel erg goed. Tussendoor wil ik daarom iedereen nogmaals bedanken voor alle mogelijke steun. Het geeft net zoals bij Alyn een familiegevoel. Om daar een voorbeeld van te geven :in het afgelopen jaar heeft een Amerikaanse Alyn fietser in Amerika een eenzijdig fietsongeluk gehad. Via de Alyn website werd gevraagd om voor hem te bidden/aan hem te denken. Deze man is niet meer in staat om te fietsen. Maar op een gegeven moment kregen we te horen dat zijn broer overgekomen was om mee te fietsen uit naam van deze man .Omdat hij altijd zo liefdevol over Alyn sprak .Zijn dochter / nichtje zou bij de finish staan. Zo’n indruk kan Alyn op je maken. Maar ook uit onze Nederlandse ploeg is een zeer indrukwekkend verhaal.

peterDSCN0243

Peter Eiselin doet al een aantal jaar mee met de off road enduro. Dat is  het zwaarste traject voor mountainbikers. Dit jaar reed Peter op een week oude mountainbike. De laatste dag van Alyn doen er ook altijd een aantal kinderen van Alyn mee, die als therapie fietsen hebben. Ze worden het hele jaar door, door vrijwilligers en fysiotherapeuten op de fiets begeleid .Adina fietste ook deze keer nog op een tandem mountainbike. Na de zware tocht die ze met hulp van onder andere Peter , Joey en Amit Straus had gemaakt ,gaf ze aan dat ze hoopte dat ze voor volgend jaar nog meer vooruit kon gaan met haar revalidatie. Waarop Peter spontaan zijn nieuwe mountainbike aan Adina gaf. Zodat zij het komende jaar kan gaan proberen om zelfstandig te gaan fietsen. Zoals iemand van Alyn het beschreef:” an other Alyn love story “. Wat een schitterend gebaar en wat is het allemaal bijzonder. Het waren weer 5 indrukwekkende dagen. Als ik aan deze dagen terug denk komt er gewoon een glimlach op mijn gezicht. Ondertussen zijn we Maccabi Fietsen aan het oprichten. Vanochtend  ( zondag) zijn we begonnen met een spinning ( hometrainer) training  in het VU sportcentrum in Amstelveen. Een uurtje op de zondagochtend. Geen verplichting , wel leuk om zo in vorm voor Alyn te blijven/ komen. Dus als je een keertje zin hebt om mee te doen je kan het zo zwaar maken als jezelf wilt , dus voor iedereen toegankelijk.

Ook zijn er hele mooie filmpjes gemaakt , die wij tijdens de speciale avondsessies hebben gezien. Zoals het verhaal van de moeder van Or,Smadar . Zeer indrukwekkend en als je dan het officiële filmpje van de 16e Alynbike ride kijkt zie je als laatste beeld , de moeder van Or een medaille omgehangen krijgen van haar zoon. De mensen die er om heen stonden konden alleen maar klappen en huilen, zo aandoenlijk en  indrukwekkend.

https://www.youtube.com/watch?v=w4dAMjshkZU&feature=player_embedded is de officiële film van Wheels of love 2015

Ook op www.alynride.org  kan je onder andere het filmpje zien van Or en zijn moeder Smadar.

Bij deze wil ik iedereen ,echt iedereen nogmaals heel erg hartelijk bedanken voor alle steun die jullie gegeven hebben. En ja, als het enigszins kan hopen we volgend jaar weer mee te doen ;). Dus hopelijk tot volgend jaar !

Het lijkt zo gewoon , maar het is zo bijzonder!

Tot gauw en liefs,

DSCN0268

Judy

4 gedachtes over “Judy4Alyn Israël # 3 Afterparty

  1. Weer een fantastisch verhaal Judy. Zoals je weet heb ik al mijn sponsors uit 2013/14 ondanks dat ik zelf niet meedeed een bijdrage voor het Alyn hospitaal gevraagd. Gelukkig is hieraan door velen gehoor gegeven. Als dank heb ik jouw vorige verslag van de hele 5-daagse tocht doorgemaild, zodat ze nogmaals weten waarom ze geld hebben gedoneerd.
    Ik hoop dat je dat goed vindt. Zo niet, jammer het is al gebeurd.
    Veel liefs en een hug van je ex-fietsvriendje.
    Eddy

  2. Lieve Alyn bikers,
    Het was weer een waar genoegen om de grote hoeveelheden gele truien te zien. De sfeer was zo goed, iedereen happy en tevreden dat het weer volbracht was. Heel veel succes met de trainingen vast en tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.