Judy4alyn # 9 La Tour

# 9 La Tour

 

11-7-2015

IMG_2346

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn blog  geschreven heb. Dat komt omdat ik ook al een tijdje niet gefietst heb. Eerst was er een te regenachtige zondag om de weg op te gaan. Maar de andere keren had ik behoorlijk last van mijn rug en nek. Twee weken was het echt niet mogelijk om op te stappen en vorige week dacht ik , als ik iemand anders een advies zou moeten geven zou ik diegene afraden om te gaan fietsen. Dus maar even naar mijn eigen advies geluisterd en gefrustreerd thuis gebleven. Maar als ik naar de echte tour kijk kan ik alleen maar vol opperste verbazing en bewondering kijken naar al die mannen. Hoe ze fietsen, hoe ze klimmen, hoe ze  gehavend en letterlijk en figuurlijk gebroken weer op die fiets stappen .Het is werkelijk onbeschrijfelijk , dus ga ik daar maar niet verder mee.

Moet met de benodigde pijnstillers vooral blijven bewegen om de boel niet te laten verkrampen ,  maar dat zijn mijn spieren in mijn rug en nek wel .Dus de afgelopen week maar wel weer naar de sportschool met de inzet om vandaag weer te kunnen gaan fietsen.

Er waren vandaag echt twee groepen. Eén de stoere mannen groep, waar ook een vrouw bij bleek te zitten die een tour om het Markermeer ging maken , van 160 km !! Zij vertrokken al om 8.00 uur. Dat vond ik  allemaal een beetje te veel van heet goede .” Gewoon” om 10.00 uur bij het kalfje . De buienradar had gemeld dat het vandaag ook nog eens zou kunnen gaan regenen. Dus naar aanleiding van het feit dat het in het noorden zou gaan regenen gingen wij richting Woerdens verlaat. Met Daphna, Vera en John en David op pad . Later zou Manja zich bij ons voegen. Richting Uithoorn , waar een markt was . Fiets aan de hand een stukje over de markt gelopen. Toen richting de Hoef , waar het heel rustig was en prachtig fietsen is.

IMG_2347

Bij het Woerdens verlaat gaan we een klein fietspaadje op .

IMG_2348 IMG_2350

Wat schetst onze verbazing dat daar midden in het weiland een toren staat waar je ook nog iets kan drinken. De Sniep. Net vorige week geopend. Daar wachten we dan oko maar het kleine buitje af dat ons probeerde in te halen. Zodra het droog is stappen we weer op.

IMG_2352 IMG_2351                                                             Heb het wel koud gekregen dus doe mijn windjack maar even aan. Bij de eerst volgende stop prop ik hem snel weer in mijn achterzak , zodat de rest niet te lang op mij hoeft te wachten. Via Vinkeveen gaan we weer richting Ouderkerk. De wind trekt aan en het is nog een hele toer  om de regen voor te blijven. Met zo’n windkracht 4-5  tegen moet ik wel aan de mannen denken die het rondje om het Markermeer doen. Dan heb je de wind helemaal pal in je gezicht. John , Vera en Manja nemen in Vinkeveen  de afslag . We fietsen dus gedrieën verder.  Mijn rug en nek vertellen me dat de laatste 10 km wel welletjes zijn . Uiteindelijk toch weer bijna 60km gefietst. Maar ja ,dan denk ik aan al die kindertjes van Alyn , die graag met mij zouden willen ruilen , om op een fiets heerlijk door de natuur te kunnen banjeren. Ben dus weer eens extra dankbaar dat ik het vandaag geprobeerd heb en dat het ook nog lukt. Het is en blijft voor iedereen  confronterend om te merken dat je lijf anders reageert , anders aan het werk is  en dat er dingen in je lijf zich afspelen waar je helemaal geen kijk op hebt, geen idee van hebt. Daarom hoop ik intens dat we in oktober weer allemaal gezond van lijf en leden zijn ,om 5 dagen voor de kinderen van Alyn te fietsen. Zodat ook zij zo snel als mogelijk weer op volle toeren mee kunnen draaien in het dagelijks leven. Met of zonder beperkingen. Wat al het gedoneerde geld gaat naar de kinderen van Alyn , waar de  therapieën op elk kind aangepast worden. Zo krijgt elk kind , jong of oud, donker of blank, gelovig of niet, en allerlei andere variaties , de ultieme kans om zo goed als mogelijk te revalideren.

Kijk eens op de website van Alyn : www.alynride.org of www.alyn.org  deze websites zijn in het Engels . www.alyn.nl is zelfs in het Nederlands. Echt de moete waard om eens te kijken.

Wil je / wilt u ons steunen dat kan ( natuurlijk) op verschillende manieren.

NL63ABNA0608247529 is het rekening nummer.  Alyn heeft een ANBI status en giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar . Wil je iemand persoonlijk steunen zet dan zijn of haar naam erbij.

 

Het regent , direct lekker naar mijn warme bedje.

Voor iedereen slaap lekker , maar vooral gezond weer  op !

Judy

3 gedachtes over “Judy4alyn # 9 La Tour

  1. Die stoere renners van de Tour, die met vallen en opstaan (meestal) de eindstreep halen doen het voor eigen portemonnaie en jullie doen het voor geld dat aan het welzijn van anderen wordt besteed. Mitswe fietsers!
    Motto voor het begin van iedere week (motse sjabbes): “welterusten en morgen gezond weer op (de fiets)”

  2. Heb echt bewondering voor je doorzettingsvermogen,je lijkt Laurens ten Dam wel,zijn schouder was uit de kom maar hij rijd gewoon door,dat gevoel heb ik bij jou ook,nogmaals chapeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.