judy4alyn # 8 Geslaagd !

 

# 8 Geslaagd !

14-6-2015

Lieve mensen,

Vol trots kan ik jullie vertellen dat Gabriëlla geslaagd is voor de middelbare hotelschool (MBO+) en Ophira voor haar VWO examen met 11 vakken ! Dank jullie wel voor de belangstelling voor, tijdens en na alle examens.

Maar voor ons zit het werk er nog niet op. Wij moeten nog hard doorwerken ,tot oktober , voor Alyn. Dus vanochtend extra vroeg op pad , omdat we mee gaan doen met de Amsterdam cycle tour. Het begint en eindigt bij Zeeburgereiland. De tour bestaat uit verschillende afstanden. De Alyners hebben zich opgesplitst. Er is een groep die 75 km en anderen die 115 gaan fietsen. Maar is ook een groep Alyn sympathisanten die vandaag vanaf het kalfje ongeveer 25 km fietst om al geld op te halen / te doneren voor /aan Alyn. Wij gaan voor de 115 km. Vorig jaar heb ik mijn persoonlijk record met de  Dam tot Dam fietstocht gefietst 125 km. Een nieuwe uitdaging dus voor de boeg. Gaan maar met de fiets  naar het startpunt, zo’n 15 km. Heb één lens in zodat ik zowel ver weg als dichtbij kan kijken, zonnebril op. Het zou zo’n 20 graden worden, toch maar een windjack aan , maar wel met korte broek. Bij aankomst motregent het een beetje. Maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan. We starten om 9.30. Jalon sluit zich bij ons aan.

IMG_2326 IMG_2324                                                                                                                       De tocht is goed voorbereid , gele pijlen wijzen ons de weg. Het is niet echt warm en de lucht is strak , zwaar bewolkt. We fietsen door prachtige gebieden.

Parcours 115 km & Ladies on tour; genieten van de Hollandse landerijen
Na het fietsen door het natuurgebied Naardermeer en door de dorpen Weesp en Naarden verlaat je na Bunschoten-Spakenburg de route van de 150 km voor een mooie route door de landerijen van het Eemland waarna bij de Nijkerkerbrug naar Flevoland de route weer samenkomt met de 150 km. Vandaar fiets je door het Almeerderhout richting Almere-Poort. Van daar fiets je door Muiderberg en Muiden weer richting de finish in Amsterdam.

Kaart-Route-115-km-&-Ladies-on-tour-1024x600

Soms kan je maar beter één kant op kijken , zie je mooie heide en bomen , maar als je de ander kant op kijkt razen daar de auto’s en treinen langs je . Er vliegen ook best wel wat vliegjes. Veeg ze regelmatig van mijn gezicht , omdat ze op mijn klamme gezicht blijven plakken .Haal er ook een aantal uit mijn mond. Mijn zonnebril beschermt mijn ogen , maar had daar ook gewone glazen in kunnen doen, de zon laat zich geen moment , van zijn goede kant, zien. Na 55 km in de tour , wij hebben dan al 70km gefietst , is de eerste officiële stop . Banaantje , mijn tweede vandaag , een snelle Jelle en wat Isostar. Mijn tenen zijn weer behoorlijk koud en loop dan ook maar even rond om de doorbloeding weer een kans te geven om ze te verwarmen. Lester blijkt een lekke band te hebben. Gelukkig hebben wij reserve banden bij ons.

IMG_2328

We wachten even , maar gaan op een gegeven moment toch maar verder. Je koelt behoorlijk af . En Lester is zo snel , die haalt ons zo weer in. Zeker als we na 200 meter voor een openstaande brug moeten wachten.

IMG_2329 Het Nijkerkernauw.

We fietsen door verschillende wijken van Almere. Daar fietsen we wel dwars door de natuur en de daarbij behorende obstakels , zoals wildroosters en  uitwerpselen op het fietspad. We fietsen een tijdje achter elkaar met Jalon, Daphna , Manja, Jaron en ik. Dat gaat eigenlijk behoorlijk goed. We fietsen rond de 30 km/ uur. Wie had dat ooit van mij verwacht ,nou ik zeker niet.  De tweede stop is na 92 , voor ons dus na bijna 100km. Hier staan krentenbollen klaar. En een wagentje die koffie en thee verkoopt. De thee met honing warmt me lekker op. Dan nog maar 23 km naar de finish. Er komen nog enkele bruggen waar we overheen moeten, maar dat lukt ook nog . Aangekomen krijgen we een medaille en een bidon .

IMG_2331IMG_2330

Nog even wat nuttigen en dan weer richting huis. Kan wel vragen of ik eventueel met de auto mee terug kan, maar zit nog niet echt stuk. Had me ingesteld op 140 km en wil mijn persoonlijke record qua afstand verbeteren. Manja , Daphna , Jaron en ik  fietsen op ons gemak terug naar huis. Met uiteindelijk 145 km op de teller .Fietstocht behoorlijk geslaagd ;).

IMG_2332

Wat ben ik gezegend met het feit dat  mijn gezin , familie en ik  gezond van lijf en leden zijn, dat we kunnen vieren dat mijn kinderen hun examens hebben gehaald . En Ayala ook door is naar het volgende studiejaar.

Kinderen in Alyn hebben het zoveel moeilijker . Zij zijn daar allemaal omdat ze ziek zijn. Dit kan komen door bijvoorbeeld  een geboorteafwijking , een ongeluk, een ziekte of een aanslag. Alyn maakt geen onderscheid . Alle kinderen van welke achtergrond, geloof of overtuiging , vanuit het hele land ,zijn daar welkom. Om de meest specialistische zorg te krijgen die ze nodig hebben. Alyn is uniek. Nergens ter wereld is er een specialistisch KINDER-revalidatie ziekenhuis. Het is indrukwekkend om te zien hoe directie, personeel, vrijwilligers , ouders  en kinderen met elkaar omgaan en elkaar stimuleert .

Daarom fietsen we dit jaar ook weer me. Om geld op te halen zodat iedereen de optimale zorg krijgt die hij/ zij verdient. De verzekering betaalt natuurlijk een deel , maar de dagelijkse verschillende therapieën , kunnen niet allemaal  daarvandaan bekostigd worden.  Om de kinderen zo snel mogelijk weer een “normale” toekomst te kunnen bieden , moet er extra geld komen. Dat is het ultieme doel van de Wheels of Love.

Wil je er meer over weten kijk dan eens op :

www.alynride.org

www.alyn.org   of www.alyn.nl

 

Wil je het doel steunen, dat kan natuurlijk ook , heel graag !

 

NL63ABNA0608247529 is het rekening nummer.  Alyn heeft een ANBI status en giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar .

Voor alle duidelijkheid ,al het gedoneerde geld gaat naar Alyn . Alle andere kosten nemen wij zelf voor onze rekening.                                                           Wil je iemand persoonlijk  steunen , zet dan ajb zijn/ haar naam erbij.

 

Ondanks dat ik nu nog niet zo’n spierpijn heb, voelt alles wel stijf aan. Maar niet te laat naar bed.

Wens iedereen welterusten, maar vooral gezond weer op !

 

Groetjes ,

Judy

10 gedachtes over “judy4alyn # 8 Geslaagd !

 1. Hi Judy…Erg leuk om elke keer je verhaal te lezen. Super dat jullie je zo inzetten en al die prestaties leveren..Felicitaties voor de kids dat ze geslaagd zijn😁. Ik sponsor weer een klein bedrag hoor voor jullie goeie inzet.Lieve groetjes Sil

  1. Dank je wel voor je berichtje , toen ik iemand achter me “hé Sil”hoorde zeggen , keek ik toch even om, om te kijken of jij het was. Maar helaas. Dank je wel ook voor de sponsoring , echt alles wordt in hoge mate gewaardeerd en komt heel goed terecht ! Tot kijk !

 2. Allereerst gefeliciteerd met je dochters met het behalen van hun diploma’s.

  Mooie tocht hebben jullie gefietst. Ik ken het parcours. 145 km is een prachtige prestatie. Proficiat allen.

  Groet,

  Jan

 3. Weer een knappe prestatie gisteren….145 km. Hoe overleef je het iedere keer!!!
  Toevallig reed ik gisteren ” met de auto weliswaar” door Weesp, omdat de A1 afgesloten was……mooi gebied en zeker op de fiets. Ik voel een beetje mee wat jullie allemaal zijn tegengekomen onderweg.
  Op de fiets kom je zo veel meer leuke dingen tegen dan op de snelweg met de auto. En dat besef jij ook maar al te goed, komt duidelijk naar voren in al je berichten.
  Nu nog even volhouden hè!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.