Judy4alyn #7 Dorpentocht

Dorpentocht

7-6-2015

Wat was het super vorige week in Italië . Jaron heeft heel knap mijn fiets snel weer helemaal in elkaar gezet. Mede dankzij  Youtube, waar hij even op gecheckt heeft of alles klopte. Waren even in het ongewisse of de goede pedalen wel op de goede fiets zaten. We hadden 4 pedalen mee terug gekregen. Twee natuurlijk van mijn fiets en twee van Jaron. Want als je je fiets niet had meegenomen moest je wel je pedalen meenemen. Onder je fietsschoenen zitten namelijk  een soort gespjes die je in je pedalen kan klikken, waardoor je je pedalen omhoog kan trekken. Hierdoor kan je in principe wat kracht zetten.  In ieder geval van wie waren nu welke pedalen. Vanochtend maar wat eerder opgestaan om te kijken of mijn schoenen op mijn pedalen pasten. Gelukkig ook dat zat goed. Opgewekt richting Kalfje. We moeten bijtijds weer thuis zijn omdat we een lunchafspraak hebben. Maar zo’n mooie dag is het toch wel handig om nog even te fietsen. We moeten wel de swing erin houden.

Komen langs een post met een spandoek “dorpentocht”. Nou daar willen we niet aan meedoen. Er staat weer een gezellig groepje te wachten. Echter Vera, onze trouwe die hard ( Engels), is gestrand in Abcoude, waar ze woont, door een lekke band. We besluiten daarom maar eerst naar Abcoude te rijden , om deze dame in nood , te “redden”. Vera en John zijn altijd om  10.00 bij het Kalfje en nu merk ik pas dat ze al aardig hebben moeten trappen voordat de officiële tocht voor de Alyn training begint. David heeft al een sprintje getrokken en als wij aankomen zijn ze al druk bezig om er een andere band in te zetten. Blijkt een nietje in haar buitenband te zitten.

IMG_2315 IMG_2316 IMG_2318 IMG_2317      IMG_2319

Gaan  met z’n allen verder richting Muiderberg , via Weesp en Muiden. Er is veel fietsverkeer , eigenlijk de eerste mooie dag om er lekker op uit te gaan. Veel groepen mensen die op stadfietsen , met of zonder motortje, die de dorpentocht doen. Ook hele pelotons racefietsen , er wordt dus flink geroepen van “tegen, auto, paaltje, achter”.

Ondanks de drukte is het heerlijk op rustige momenten om je heen te kijken. Het is groen, er loopt veel vee in de wei . Af en toe een flinke  mooie wolkenpartij aan een verder blauwe lucht , die gelukkig ook de zon erdoor laat. Er staat wel een behoorlijke wind , zoals gebruikelijk tegen. Jan wil wel even laten zien waar hij elke zondagochtend start als hij naar het Kalfje komt. Hij woont helemaal in Muiden. Het is echter zo druk bij Weesp dat Jan op een gegeven moment hard remt voor een groep solexen en een auto die op de weg staat. Hij tuimelt over zijn eigen fiets heen en Esther valt over hem heen. Ik fiets ernaast en kan gelukkig op tijd , beheerst remmen. Gooi mijn fiets aan de kant en schiet in mijn eerste hulp modus. Jan ligt languit op het asfalt met twee fietsen over zich heen. Esther kan redelijk snel opstaan. Jan gaat uiteindelijk aan de kant zitten. De brommertjes hebben al gemeld aan de achterop komende Alyners dat er een valpartij heeft plaatsgevonden.  Daphna verleent ook EHBO en uit vele fietstasjes komen pleisters , ontsmettingsmiddel en zalfjes en druivensuikers. Esther zit even verderop van de schrik bij te komen.  Omdat we allemaal met Alyn shirts fietsen , Jan vol trots de eerste keer, worden Jaron en David , die voor ons fietsten gewaarschuwd door andere fietsers. Of ze staan te wachten op die andere  fietsers in gele shirts , nou dan moesten ze maar terug gaan. Uiteindelijk voelt Jan zich goed genoeg om naar huis te fietsen. We gaan allemaal met hem mee. Thuis afgezet gaan Jaron en ik weer richting huis en de rest gaat door naar Muiderberg. Letten natuurlijk extra op met extra schrik in onze benen. En extra alert omdat er veel zondagsfietsers/ fietsers op zondag zijn. Via Abcoude  en Ouderkerk aan de Amstel weer terug naar Amstelveen. Zo hebben we uiteindelijk toch onze eigen dorpentocht gemaakt. Toch 50 km op een ochtendje . Het wordt een spannende week , twee dochters horen deze week of ze geslaagd zijn voor de middelbare school en voor de verkorte versie van de middelbare Hotelschool. En dan doen wij volgende week mee met de city cycle tour van ( i.p) 115 km, ter ontspanning ;).

IMG_2320 IMG_2321

 

Tot volgende week !

 

Judy

 

2 gedachtes over “Judy4alyn #7 Dorpentocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.