Judy4alyn # 4 Vier !

Vier

Hoe zou ik vandaag Moederdag gaan 4en. Met een ontbijtje , met kruimels in bed. Of op tijd opstaan om te gaan fietsen? Eindelijk is er mooi weer voorspeld op zondag. En met het vooruitzicht dat we binnenkort naar Toscane gaan om daar wat bergen te gaan befietsen, leek mij een tochtje op de racefiets wel een hele goede Moederdag optie. Op naar het kalfje , armen en benen en een windjack aan . Er staan al aardig wat Alyners met de bekende gele T-shirts. Jan is nieuw in de ploeg en heeft in de krant over Alyn gelezen. Is al helemaal vanaf Muiden komen fietsen om met ons om 10.00 uur te vertrekken.                                                                                                                                                                                                                       Voor andere nieuwelingen, mensen die me mijn blogs nog niet eerder gelezen hebben even een korte Alyn introductie.  Alyn is een kinderrevalidatiecentrum in Jerusalem. Hier worden kinderen , ouders en gezinsleden van alle gezindten liefdevol opgevangen , als ze moeten gaan revalideren.    Dit zijn o.a. baby’s met geboorteafwijkingen , kinderen die geholpen moeten worden na  ingrijpende operaties, ongelukken en aanslagen of andere ellende. De kinderen komen vanuit het hele land. Geloof is bij Alyn geen punt van discussie. Iedereen wordt met respect behandeld . Ook het personeel is een smeltkroes. Alyn is in dat opzicht uniek, evenals het feit dat zij het enige revalidatiecentrum ter wereld zijn waar alleen maar kinderen behandeld worden. Daarom doen we eind oktober weer mee met de sponsor fietstocht.

Als iedereen aanwezig is wordt de route bepaald. Dit keer richting Vrouwenakker , niet speciaal voor Moederdag,  veel mensen hebben ’s middags nog een ander programma. (Wind) Jack uitgetrokken en het advies om mijn benen ook uit te doen sla ik in de wind .Bij vertrek wordt er gezwaaid door iemand van een andere fietsploeg , blijkt Hans te zijn. Die mij in mijn eerste fietsjaar ( pas 2 jaar geleden) bij een fietscursus van de sportschool, heel veel geleerd en me voornamelijk gestimuleerd heeft.   Stap met gepaste trots op mijn fiets , blij dat ik ook vandaag weer gezond van lijf en leden,  de mogelijkheid om voor Alyn te trainen.                                                                                                                                                                                                                              Op weg richting Uithoorn over de stoep i.v.m. wegwerkzaamheden , door het kleine centrum. Wel keurig wachtend op het stoplicht. Ook een groep motorrijders (niet duidelijk van welke organisatie) staat  te wachten en te wachten. Uiteindelijk geven zij ons het sein dat we maar over moeten steken. Hartelijk bedankt, want met zo’n groep wil je geen ruzie krijgen.                                                                                                                                                                                                                             Het fietsen gaat wonderwel behoorlijk goed , weer helemaal door hoe de versnellingen werken. Want hoe vreemd het ook klinkt na zo’n winterstop  is het toch weer even wennen . Het automatisme was bij mij weg. We fietsen aardig door en regelmatig zie ik de 28-29 km verschijnen op mijn metertje. De wind die zaterdag heel flink was  houdt zich gelukkig koest. Wat is Nederland toch mooi. Langs verschillende watertjes fietsend zie je de zwanen zwemmen, hoor je de kikkers kwaken en zie je de bloesem in de bomen. Bij het theehuis in Vrouwenakker gestopt voor de nodige versnaperingen. Een aantal fietst door .

IMG_2615    IMG_2617                                                                                                Maar het zonnetje schijnt en we  genieten van koffie . thee en taart. Haal mijn banaantje achter  uit mijn fietsshirt en ben  ook daar heel tevreden mee.   Terug richting Amstelveen . Mijn jongste  dochter Ophira ( O4A) begint maandag met haar eindexamen . Mentale support is ook op dit vlak heel belangrijk. Een deel van de groep wil nog wat langer fietsen en gaat mee richting Abcoude en Muiden. Wij nemen de snelste weg terug. Maar als ik bij Ouderkerk aan de Amstel zie dat 45 km op de teller staat , ga ik toch nog even mee richting Amsterdam ,moet toch wel minstens 50km gefietst hebben. Bij thuiskomst 52,5 km  met een gemiddelde snelheid van 25,1 km/ uur. De omstandigheden waren vandaag goed. Het weer zat mee, mijn benen deden goed mee, mijn rug heeft zich goed gehouden, kortom weer een heleboel dingen om dankbaar voor te zijn.

IMG_2616

Bewust van hoeveel dingen wij kunnen vieren . En dan hoeft het geen Moederdag te zijn. Elke dag dat alles “gewoon, gewoon” is , is al heel bijzonder. Er zijn zoveel radertjes die “gewoon” moeten draaien om de boel goed te laten doen werken. Een fiets is maar een fiets , maar een mensenleven is een mensenleven . Dankbaar vier ik bewust en onbewust mijn zegeningen.

IMG_2619

Voor alle eindexamenkandidaten en hun ouders , heel veel succes!

Wens iedereen een hele positief bewuste week,

Judy

Meer info over Alyn :   www.alyn.org  of de Nederlandse website www.alyn.nl

3 gedachtes over “Judy4alyn # 4 Vier !

  1. Sportieve Judy,

    Leuk bericht!!! Je blijft het maar doen hè….en volgens mij ga je steeds beter!
    Dat het een heerlijke fietszomer mag worden voor jou en je team!

    En wens O(4)ra heel veel sterkte van me met haar eindexamen.

    Worden weer spannende tijden allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.