Judy4alyn # 17 Tel

# 17 Tel

27-9-2015

Zondagochtend het zonnetje laat zich al voor de tweede achtereenvolgende dag zien en ik verheug me op de fietstocht. Ook omdat ik gisteren na bijna 2 uur gewandeld te hebben flinke blaren op mijn voeten heb. Lekker weer een keer om 10.00 uur vertrekken , dus redelijk uitgeslapen. Het is inderdaad een stukje drukker vooral rond de sportvelden. Maar in een volledige zomer uitrusting , dus zelf zonder mouwtje of benen, naar het Kalfje.

DSCN0019 DSCN0021 DSCN0022 DSCN0025

Er staan een heleboel mensen in gele t shirts, raak bijna de tel kwijt. De eerste band wordt al geplakt . En er wordt meteen besloten om in twee groepen te gaan fietsen. De snelle en de wat langzamere. Gezellig dat ook Mike, Frank en Jan weer van de partij zijn. Peter komt even langs om ons allemaal even dag te zeggen. Hij is dit jaar de enige Nederlander die met de enduro tocht mee gaat doen Dat is de off-road extra moeilijke tocht.

DSCN0028

Op de website www.alynride.org kan je heel goed de routes zien. Als je op de website bent heb je aan de linkerkant verschillende taal mogelijkheden. Engels is goed en duidelijk. Als je dan op 16th Alyn ride klikt kom je aan de linker kant verschillende opties tegen. Bij routes zie de vijf groepen waar je mee kan gaan fietsen. Wij doen mee met de on road en als je die dan weer aanklikt kan je de dagen zien die we fietsen . Daar kan je zien hoeveel kilometers er die dag moeten worden gefietst en de hoogte verschillen. Zo kunnen jullie ons allemaal een beetje volgen. Voor vandaag sluit ik me aan bij de langzame groep. We gaan richting via verschillende bruggen , waaronder de Schellingwouderbrug richting Durgerdam. Heb voor de zoveelste keer Strava aangezet , dan kan ik jullie wat duidelijker de weg laten volgen die wij fietsen .Want mijn richtingsgevoel is heel matig en hoewel ik heel erg geniet van al die mooie plaatsjes weet ik echt niet waar we fietsen.

DSCN0035 DSCN0037  DSCN0038De landschappen zijn prachtig  DSCN0039, de weides zijn groen en er is een blauwe lucht met hier en daar een wolkje. Vind het zo’n typisch Nederlands vergezicht dat ik al fietsend een foto probeer te maken. Het is net of je in een oud-Hollands schilderij fietst. Na een uurtje fietsen vindt een deel van onze groep het al tijd voor koffie en bijbehorende versnaperingen. Een ander deel wil nog wel even verder en ik sluit me bij hen aan. Moet me wel even concentreren als we op de dijk fietsen. Flinke wind en een smal paadje . Ga met volle overtuiging achter Johny aan, want die weet altijd de weg. Voor Marken gaan we links af en komen dan ineens een klein deel van de andere groep tegen. Waar de anderen gebleven zijn is nogal onduidelijk.

DSCN0040

Maar wij sluiten ons aan en gaan naar Uitdam, Het is net alsof we in het Zuiderzeemuseum fietsen. Huisjes van hout en de mogelijkheid om ons in klederdracht te laten fotograferen. Maar we zien er al opvallend genoeg uit zou ik zo zeggen. We zijn net de 10 kleine negertjes , want niet iedereen gaat mee naar Monnickendam. Daar gaan we even aan de thee/ koffie , taart/ broodjes.

DSCN0042

Het is heerlijk , we zitten in het zonnetje en genieten volop. Ben me eens te meer weer bewust hoe bevoorrecht ik ben dat ik kan fietsen en dan ook nog met een goed doel als stimulans. Ik tel dus maar weer mijn zegeningen, dat ik gezond van lijf en leden ben . En dat er zoveel mensen om ons heen zijn die dit goede doel ook willen steunen. Ben de afgelopen weken echt vaak ontroerd geweest door de mensen die op wat voor manier dan ook blijk hebben gegeven dat ze achter ons en ons doel staan. Alles telt mee. Het is zo indrukwekkend en bijzonder, maar dat is Alyn ook. Weer op de fiets om terug naar huis te gaan. Moeten wel even weer warm worden en via Broek in Waterland gaan we via allerlei landelijke weggetjes richting Amsterdam. Komen via Amsterdam Oost binnen en bij het Amstelstation splitsen we voor de laatste keer. Langs de Amstel naar huis. 65 km staat er op mijn teller , maar ik geniet zo van het lekkere weer en 70 staat toch leuker , dat ik nog even via de middenpolder een omweggetje maak. Precies 70 km als ik thuis ben. Voldan en tevreden zet ik mijn fiets weg. We gaan nu echt de dagen aftellen dat we naar Israël gaan. Hopelijk kunnen we nog twee weken in Nederland fietsen en dan gaan we voor het echie. Kijk er naar echt naar uit. Dit wordt onze derde keer. De eerste keer was ik heel erg zenuwachtig of ik het wel zou kunnen. De tweede keer was ik benieuwd of het zou gaan . En nu verheug ik me erop en zie ik wel hoe het allemaal gaat lopen , ga er vooral van genieten . En denk dan heel veel aan alle mensen die aan mij/ ons denken. Die ons gesteund hebben en dan waarschijnlijk ook in gedachten bij ons zijn. Hoop dat iedereen weet dat dat heel veel kracht geeft , ook bij het trappen. Kortom wil iedereen nu al bedanken ! En het grote gebeuren moet nog beginnen…

Lieve groet en een hele fijne week ,

Judy         DSCN0045

3 gedachtes over “Judy4alyn # 17 Tel

  1. Weer genoten van je verhaal. Toevallig heb ik met de motor gisteren bijna dezelfde route gereden. Vond het ook heel mooi. Groetjes en verder veel succes. Eddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.