Judy4alyn #15 Trek

 

# 15 Trek

6-9-2015

Een bijzondere zondag. De groep is behoorlijk verdeeld, er zijn verschillende ver-trek-punten. Er is een deel in Limburg om daar heuvels te oefenen.

limburg

Om 9.00 uur is er een groep weggegaan van snelle jongens, door mij ook wel de testosteron groep genoemd. Deze snelle mannen fietsen ook op woensdag –en vrijdagochtend. Vertrek om 7.30 een rondje van ongeveer 30-35 km en daarna gaat iedereen aan het werk. Er wordt flink boven de 30km / uur gefietst. En niemand wil zich laten kennen.                                                                                                                                 Wie vertrekt er van af het Kalfje om 9.30 ? Uiteindelijk zijn Daphna , Marion en ik de enigen. Maar wij gaan natuurlijk voor girlpower . Er moet gefietst en getraind worden , want we moeten over anderhalve maand onze kunsten in Israël vertonen.                                                                                                                      We moeten dan ook het verplichte sponsorgeld bij elkaar hebben , natuurlijk. Daar moet nog flink aan getrokken worden. Iedereen moet minimaal 2000 euro meebrengen voor de kinderen van Alyn. Verder moeten we alle anderen kosten zelf betalen. Alle giften gaan dan ook rechtstreeks naar Alyn. Een gift op rek.nr. NL63ABNA0608247529 is af-trek-baar omdat de stichting Alyn een Anbi status heeft. Je kan een persoon sponsoren , vermeld dan zijn/ haar naam erbij , of de groep.                                                          Daphna bepaald de windstand en omdat we dan heen wel met wind tegen willen fietsen , gaan we richting Vrouwenakker . Inderdaad we vertrekken met wind tegen, voel mijn hart al snel in mijn lijf kloppen en snap dat dit weer onder trainen valt. Gewoonlijk stoppen we in Uithoorn zodat de groep weer verder samen op kan trekken. Maar met z’n drieën is dat natuurlijk niet nodig , dus we fietsen gestaag verder. Het is niet echt warm . heb een extra shirt en een windstopper/ jack aan . Wel een korte broek. En mijn gewone bril. Zonnebril achterin mijn fietstasje ,maar die is daar de hele rit gebleven. Er staan wat borden langs de kant van de weg dat de weg vanaf 12.45 wordt afgesloten. Er wordt vandaag ook the ride of the roses gereden. Een sponsor fietstocht voor het KWF , tegen kanker. Komende week is de collecte week voor het KWF. Marion en Daphna fietsen voor me ,maar als ik zeg dat het een weg is waar ik niet kan verdwalen omdat het één rechte weg is, langs de Amstel en de kromme Mijdrecht en ze hun eigen tempo mogen fietsen zijn ze me al snel vooruit. Weet dat ik goed aan mijn pedalen moet trekken om sneller te zijn. Mijn rug heeft er vandaag wat minder zin in. Er zijn een heleboel spieren in mijn rug , die zich samen trekken. Ga dan ook in een lichtere versnelling fietsen , dat scheelt .Maar makkelijk gaat het niet echt. Bij Vrouwenakker is het theehuis dicht , we fietsen dus maar verder naar de Sfeerstal. Daar de fietsen neergezet en ik heb het zo koud dat ik zelfs trek heb in een kop warme chocolade melk, nee zonder slagroom.

DSCN0011DSCN0010

We gaan bijna dezelfde weg terug . Heb het nu nog veel kouder gekregen , mag dan ook het windjack van Marion aantrekken .Maar dat helpt niet tegen mijn koude tenen. Richting de Hoef. Vragen nog even aan wat wandelaars welke kant van de kromme Mijdrecht we moeten nemen. Daar ik voor mijn werk regelmatig in Uithoorn kom zie ik dat we de tegenovergestelde richting van Amstelveen op gaan. Oke, het regent nog niet dus die extra kilometertjes zijn zo erg nog niet . De brug is niet al te ver weg. Hupakee , richting huis. We rijden net voor 12.45 Amstelveen binnen, gaan dan langs de Amstel nog door naar Ouderkerk en vandaar over de brug bij de Amstel naar huis. Omdat ik iets meer dan 52 km heb gefietst , maak ik nog even een bochtje extra. Thuis staat er 56,56 km op de teller. Vooruit dan maar. Hierbij een filmpje van de tour van vorig jaar: http://www.youtube.com/embed/xr7UcHEf7dw?wmode=transparent&rel=0&autoplay=1.  Ook op de website www.alynride.org wordt veel informatie gegeven , in het Engels.

Volgende week zal ik niet op zondag gaan fietsen. Maandag en dinsdag is het Joods nieuw jaar , Rosj Hasjana , dit vergt nogal wat voorbereiding, met al haar tradities .We vragen o.a. G.d ons / jullie dan een goed , zoet en rond nieuw jaar te geven.

Wens iedereen, waar ook ter wereld, dan ook een heel goed , zoet ,gezegend , gezond en mooi nieuw jaar toe! Sjana Tova oemetoeka.

Tot snel,

Judy

3 gedachtes over “Judy4alyn #15 Trek

  1. Wat een leuke foto’s van jullie! Maar dat is voor dit goede doel natuurlijk niet de hoofdzaak…
    Wederom mijn complimenten voor jullie doorzettingsvermogen! Knap, knap, knap. Hopen voor jullie dat het Alyn fietsen in Israel dit jaar weer net zo bijzonder zal zijn als de voorgaande jaren. Aan jullie inzet zal het niet liggen! Heb allen een pracht van een week en een goed en gezegend jaar gewenst!

  2. Ik bewonder jullie al enige jaren. Mijn wens voor het nieuwe jaar is dat het zoet mag zijn met gezondheid en vrede voor allen.
    Gezondheid is je basis om deze bijzondere fietstocht te kunnen rijden.
    Veel plezier daarnaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.