Judy4alyn # 13 Weg

Weg # 14

30-8-2015

We gaan vandaag extra vroeg op weg , want we zijn uitgenodigd door Arnold en Guya Troostwijk om in Den Haag te komen fietsen. Daar Paul , Joseph en Arnold regelmatig naar Amsterdam komen, leek ons dat een leuk idee. Maar met de na de fietstocht in het vooruitzicht beloofde lunch was er absoluut geen reden voor ons om niet te gaan. Zelfs Ajax kon geen roet in het eten gooien, in dat opzicht. Als we om 8.45 met de gedemonteerde fietsen in de achterbak naar Den Haag rijden , mottert het zachtjes .

IMG_2441

De voorspellingen zijn goed , alle mogelijke weer apps zijn geraadpleegd , maar we kijken optimistisch vooruit. We worden ontvangen met thee, koffie , mueslirepen , chocolade en boterkoek. Mijn bruine boterham met pindakaas wordt met de boterkoek aangevuld. Zal dus wel een dag worden met allerlei lekkernijen.

IMG_2420 IMG_2424 IMG_2423   IMG_2421 IMG_2422                                                                                                        Iedereen is keurig op tijd en om even over 10en vertrekken we richting Nederzand, via Katwijk aan zee en Noordwijk. Paul gaat als andere Hagenees op kop en Arnold sluit de rij. We zijn met z’n 13 en. Al snel schieten we de duinen in. De weg is daar goed geasfalteerd met af en toe wat klinkers, roosters en verhogingen tussendoor om de vaart er wat uit te halen. Het is al druk met andere fietsers , mensen die nog een dagje naar het strand gaan en wandelaars. In Israël wordt de weg voor ons afgezet. We vertrekken met z’n allen en worden begeleid door politie op motorren en auto’s .Zij zorgen dat de weg vrij is en ook alle kruisingen worden geblokkeerd. Zo kunnen we zonder zorg voor ander weggebruikers doorfietsen. Achteraan rijdt een bezembus. Omdat de weg een gewone doorgangsweg is kan die niet te lang gestremd blijven. Als de bus je dus op de hielen zit moet je afstappen en in de bus plaats nemen. Bij een volgende stop kan je dan verder op de fiets. Ook rijdt er een ambulance mee voor de noodgevallen. De deelnemers van dit jaar doen waarschijnlijk allemaal mee met de on road variatie . Dat wil zeggen tussen de 60 -100km per dag over de weg. De challenge gaat ook over de weg maar maakt meer kilometers en gaat harder en neemt hogere bergen . Er is ook een groep die off road gaat. Oftewel de mountainbikers. Uiteindelijk komt iedereen aan in Jerusalem bij het Alyn kinder revalidatiecentrum. Waar we opgewacht worden door de kinderen die er behandeld worden. Voor hen is het dan al de hele dag feest op het terrein. En als iedereen binnen is en een medaille heeft gekregen van één van de kinderen , wat onze prijs is omdat we mee hebben gedaan , gaat iedereen , moe, voldaan naar de officiële sluitingsceremonie. Vind het altijd een hele emotionele gebeurtenis. Als we na 5 dagen fietsen en de hoge bergen rond Jerusalem hebt bedwongen ben je helemaal op. Vooral lichamelijk, maar de geestelijke voldoening en beloning is zo indrukwekkend dat ik beide keren dat ik nu de finish heb gehaald het niet droog heb kunnen houden. Geweldig om te zien dat er familie , vrienden en bekenden bij de finish staan. Dit jaar zal het voor mij extra emotioneel zijn omdat mijn jongste dochter hopelijk ook bij de finish zal staan. Zij gaat overmorgen voor een jaar weg. Een gap year in Israël. Over emoties gesproken. Oké, we waren bij de duinen in Katwijk.

IMG_2425 IMG_2429 IMG_2428                                                                                                                  Er is behoorlijk wat vals plat dus ik schakel vaak. Ook hebben we wind tegen , maar dat was de bedoeling, zodat we op de terugweg wind mee zouden hebben. Nog een heel stuk over een schelpenzand weggetje, blij dat iedereen zonder lekke banden de strandtent haalt.

IMG_2431 IMG_2433                                                     We stoppen na 30 km bij Nederzand. Even lekker een kopje thee met honing en de meegenomen mueslireep. Alleen Shimon besteld een stuk appeltaart. Wij verheugen ons stilletjes al op de lunch die voor ons klaar zal staan , gemaakt en verzorgd door Guya. Ondertussen heeft Arnold ons ook nog vrijgehouden met de drankjes , echte Haagse hoffelijkheid , dank je wel ! De weg terug rijden we grotendeels hetzelfde , mijden echter de niet geasfalteerde wegen. Wel weer door de duinen met de nodige heuveltjes. Het is alleen maar drukker en mooier weer geworden.

 IMG_2436 IMG_2440  IMG_2438                                                                                                            Joseph fietst door ondanks de pijn die hij nog heeft van zijn gekneusde ribben en schouder .Weet niet waarom die mijnheer met zijn blote bast zolang achter Marion is blijven fietsen maar uiteindelijk haakt hij ook af. Nicole haar rug vindt het net voor het einde ook wel welletjes. Precies na 60 km fietsen we weer de straat van Arnold en Guya in. Er staat een heerlijke lunch klaar , zo verzorgd en uitgebreid.

IMG_2443

Normaal neem ik thuis een beetje kwark en wat te drinken, maar dit is absoluut de zonde(s) waard. Zalig in de tuin even bijkomen met een bordje vol lekkernijen. Wat was dit weer een bijzondere gelegenheid. Zoals ik vaker schreef en zeker vaker denk : het lijkt zo gewoon , maar is zo bijzonder. Dat we kunnen fietsen en dat we door flink te trainen weer mee kunnen doen aan the wheels of love. Bij www.alynride.org kan je precies zien wat er gedaan wordt, hoe er geholpen wordt met de opbrengst van de wheels of love en zijn er video’s. Zeer de moeite waard om eens te bekijken. Volgende keer als ik op weg ga maar een andere fietsbroek aan. De zeemrandjes blijken niet zo zacht te zijn , hoop dat de afdruk van de week snel verdwenen is;).

Wens iedereen een hele goede , maar vooral gezonde week,

Judy

3 gedachtes over “Judy4alyn # 13 Weg

  1. Wwe gaan ondanks de regen weer op de fiets, want de kinderen van het Alyn hospital wachten op ons. De afdaling is pittig, de weg heel glad en op sommige stukken erg slecht. In stilte daalt iedereen, concentratie op weg en stuur en in gedachten bij de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.