Judy4alyn # 12 Stap

# 12 Stap

9-8-2015

Het begon afgelopen woensdag met een flinke misstap op de sportschool. Verdraaid, ging flink door mijn rechter knie . Kreeg het even Spaans benauwd , de bijna rampscenario’s vlogen aan mij voorbij. Volgende week een weekje heerlijk met z’n 5en op stap , in oktober naar Alyn. Even geen paniek , maar kalm en cool nadenken wat mogelijk is. Eerst dus maar even van de “werkvloer” af , zodat de andere sportievelingen verder kunnen met het circuit. Ijs op mijn knie en even wachten tot de pijn een beetje wegtrekt. Potverdorie wat een twist maakte mijn knie , terwijl er andere muziek op stond. Volgens de toegesnelde fysiotherapeut kan je pas na 3 dagen goed zien wat de schade is. Nou daar doe ik maar niet aan. Stap na een heerlijke tijd ontspannen ,maar gewoon weer op mijn fiets richting huis. Knie toch wel dik , maar probeer daar maar niet teveel aandacht aan te besteden, hoewel gewoon lopen niet vlekkeloos gaat. ’s Nachts met mijn been omhoog , maar bij elke draai word ik wakker. Volgende dag gewoon maar weer aan het werk, rechtdoor lopen gaat prima , maar niet te veel draaien en zeker niet hurken. Maar hoe meer ik door stap hoe sneller het overgaat, ga ik maar vanuit. Zondagmorgen en het is heerlijk weer, mijn knie doet het prima op de fiets , dus verheug me op een lekker uitstapje , met zonnebril en opgerolde mouwtjes. Banden op spanning en bidonnetjes gevuld . mijn fiets maakt echter een ratelend geluid. Voel onderweg naar het kalfje , waar we om 9.30 hebben afgesproken , of alles wel vast zit. Kan niets vreemds ontdekken. Laat bij de verzamelplek mijn fiets door wat routinés bekijken. Banden ,remmen en pedalen goed , dus ik zal er niet meteen doorzakken. Er is een aardige groep , maar er wordt al meteen gemeld dat een deel eerder terug gaat omdat Ajax speelt. Nou ,ze spelen maar lekker, doen hun best maar, zonder dat ik me daar over op hoef te winden. We gaan richting Laage vuursche. Maar zoals gebruikelijk fiets ik achter de meute aan. Heb dit keer Stava aangezet , met in de hoop dat ik dan aan het eind dat kan downloaden. Zodat jullie allemaal de route zouden kunnen bekijken. Helaas moet Micha R. al vroeg afhaken. We fietsen langs Baambrugge en langs Breukelen aan de vecht. Bij een opengaande brug lijkt het me wel leuk om vanachter de slagboom een foto te maken, dus ik stap onder de slagboom door.

IMG_2379 IMG_2377                                            Maar word meteen door de brugwachter tot de orde geroepen, dat ikmeteen weer terug moet. Ok , dan maar een foto gemaakt door een bijstander . Ook Nijenrode bekijken we van de overkant en fietsen lekker door. Het is al tijd voor de anderen die voor de buis of bij Ajax de wedstrijd willen volgen. Er blijft een groepje van 5 over. David , Paul helemaal uit Den Haag gekomen vanochtend, Esther , Suzy en ik. David weet de weg en leidt ons naar een typisch Nederlands promo plaatje. De mevrouw op wie we afstappen om een foto te maken verteld ons het verhaal van de molen. In de Tweede Wereldoorlog deed deze molen dienst als onderduik plek. Ook wist het verzet aan de stand van de wieken of het in de buurt veilig was. Heel bijzonder.

IMG_2382 IMG_2385 IMG_2381                                                                                                                               We fietsen door prachtig natuurgebied en zien aan weerskanten prachtige huizen, soms aan de rand van de weg soms achterop een indrukwekkend stuk land. We fietsen ook hele stukken op wat verharde bospaden. Doe mijn zonnebril af zodat ik de gaten in de weg kan zien. Eindelijk bij de Laage Vuursche waar de broodjes smakelijk en de appeltaart en schuimbol ook heerlijk zijn.

IMG_2386 IMG_2387                                                      We hebben er al aardig wat kilometertjes opzitten en nemen daarom maar een kortere weg naar huis, via Weesp. Gelukkig fietsen we binnendoor en hoewel er lange rechte stukken met wind tegen is , fietsen we lekker door. Om niet langs de snelweg te fietsen ,fietsen we nog maar een paar km extra. Bij Weesp willen we onze bidons even bijvullen , maar als de bel van de brug weer gaat besluiten we toch maar snel over de brug te fietsen. Er liggen teveel boten te wachten. Mijn fiets ratelt ondertussen als een kinderfietsje met balletjes aan de spaken. Verder via Zuid- Oost weer naar Ouderkerk aan de Amstel. Bij thuiskomst staat er 87 km op de teller. Maar mijn Strava heeft niet gewerkt , er staan 10 sec. op. Volgende keer ook maar aan een routiné vragen. https://www.strava.com/activities/365186448  met dank aan David  die de apparatuur wel weet te bedienen.      We hebben dus weer een stapje in de goede richting gedaan. Want Oktober komt al snel dichterbij. Direct zijn de schoolvakanties alweer voorbij en gaat iedereen weer een stap op zijn/haar weg . Mijn drie dochters beginnen binnenkort alle drie aan een nieuwe leerperiode , spannend , enerverend, knap en een grote stap in het “echte” leven. Natuurlijk ben ik een hele trotse moeder , maar vooral ook heel dankbaar . Dat ook zij gezond van lijf en leden zijn . Daarom ben ik me ook zo bewust hoe bijzonder en fantastisch het is dat we een steentje kunnen bijdragen aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de kinderen in Alyn. Nogmaals alle kinderen, zonder onderscheid van geloof , ras, kleur, achtergrond. Door uw hulp / financiële bijdrage kunnen deze kinderen ook een stap vooruit doen in hun leven . Soms letterlijk , soms figuurlijk en vaak ook beiden. Dit allemaal door de gerichte begeleiding van en voor de kinderen.

 

Zonder uw hulp lukt het ons niet hen te helpen. Alle donaties gaan naar de kinderen in Alyn. www.alyn.org of www.alynride.org voor nog meer info .

NL63ABNA0608247529 is het rekening nummer. Alyn heeft een ANBI status en giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar .

Een gedachte over “Judy4alyn # 12 Stap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.