Judy4Alyn # 11 Kleur

 

Kleur # 11

2-8-2015

IMG_2370  IMG_2371                                                          Heerlijk , het is goed weer en we starten dan ook om 9.30. Deze week worden we vereerd met het meefietsen van Frank , die helemaal uit Rotterdam is gekomen om een keer met de Alyn groep te fietsen. Om vast met een deel van de groep die ook in Oktober naar Israël gaat, kennis te maken. Maar ook Arnold uit Den Haag is al weer zo vroeg van de partij .Hij heeft vorig jaar voor het eerst met de 5 daagse Alyn tocht meegefietst en hoe! En zoals ik al eerder schreef, het is zo iets bijzonders om mee te kunnen doen, het is een soort virus waar je mee wordt besmet ;). Het feit dat jij zelf gezond van lijf en leden bent is al een feit waar ik dagelijks dankbaar voor ben. Dat je genoeg sponsors hebt gevonden om de benodigde 2000 euro aan sponsorgeld mee te nemen is heel bijzonder . En dat je werkelijk ziet waar je het geld naar toe brengt en weet en ziet wat er mee gedaan wordt, vind ik emotioneel zo ontroerend , dat ik er daar jullie daar heel graag deelgenoot van wil maken. Dus we moeten nog even doortrainen. Want hier is alles lekker vlak , maar in Israël is het op zijn minst heuvelig. We fietsen dit jaar door het noorden naar Jerusalem. Op de website van Alyn kan je de routes al zien, www.alynride.org .Maar onze ride gaat  vandaag maar lekker naar het strand, dus richting Bloemendaal. Fietsen door het Amsterdamse bos naar de Ringvaart. In het bos liggen nog veel takken op de paden en sommige stukken zijn met rood en wit lint afgezet. Ook zie je behoorlijk wat bomen die ontworteld zijn. Heb vandaag geen lens in , alleen mijn zonnebril. Gelukkig zijn de gele Alyn-shirts goed herkenbaar , dus neemt de snelle groep de benen , een flinke voorsprong, zie ik ze in de verte wel. Komen onderweg toch regelmatig nog wat rode stoplichten tegen, maar goed kijken of er niemand , en zeker geen politie , aankomt en we fietsen in een aardig tempo door. Fietsen bij Bloemendaal ook een deel door het bos, de zon schijnt door de bomen en het is goed uitkijken waar je fietst met al die takken. Wel een mooi gezicht. Heb me ingesteld in het kopje van Bloemendaal, maar er zijn meerdere wegen die naar Zandvoort leiden. We moeten even voor een brug wachten en de mijnheer die de foto maakt vraagt waar Alyn ligt . Achterop de T-shirts , die ook vol sponsoring staan, staat “for the children of Alyn hospital”. Leg het hem natuurlijk graag uit . Waarop een oudere heer op de fiets zegt: “nou in het noorden is dat bijna niet te doen met die berg. Ik ga daar gewoon op vakantie naar toe”. Zo zie je maar weer hoe leuk fietsen kan zijn.

IMG_2372 IMG_2374

Hoewel het vlakke fietsen me redelijk af ging , voel ik meteen weer de frustratie van goed moeten doortrappen op een heel laag tempo in een lage versnelling , als we de andere hellinkjes in Bloemendaal nemen. Ben me bewust van mijn puffen en steunen en probeer geconcentreerd in-en uit te ademen, door  mijn neus en mond.Gelukkig is de afstand van het klimmetje niet al te lang en besef ik me eens te meer dat ik echt wel moet blijven doortrainen .Want in het noorden van Israël is het meer heuvel op , heuvel af. Als je die glooiingen geen bergen mag noemen. Na Bloemendaal komen we in de Kennemer duinen, behalve meerdere mensen die richting strand geen, geen overstekend wild. Bij het eerste de beste tentje in Bloemendaal aan zee strijken we neer, voor de welbekende koffie met appeltaart ,of thee met munt en honing. De verschillende bananen die meegevoerd worden , in het meestal linker achterzakje, worden nu ook genuttigd. Als ze niet al tijdens een tussenstop verorberd zijn. Manja en Daphna gaan nog even een harinkie eten bij de stal. Nou we zijn weer opgeladen.

IMG_2375 Voor de e-bike welteverstaan ;).

Nou die zou bij mij tijdens het fietsen maar rond blijven zwemmen in mijn maag. Neem nog maar een slokje water. We fietsen naar Zandvoort en wachten even bij het circuit op Manja, Joeda , Frank en Micha. Zij komen niet , maar Jaron die in eerste instantie niet met ons meefietste en later van start ging ,heeft ons gevonden. Hij wist niet wie hij moest volgen zag, twee gele Alyn fietsgroepen. Kortom we hadden de splitsing wel erg letterlijk genomen. Dan maar in twee groepen verder.Het is niet heel druk op het strand. De wind trekt aan en het betrekt een beetje. We gaan uiteindelijk toch nog een stukje in de duinen fietsen naar Haarlem .Fietsen een gedeelte door de stad en door de rode stoplichten. Na 60 km begint mijn rug op te spelen en raak ik een beetje uit mijn comfortzone. Maar even verzitten op het zadel , even rug krom en bol en even diep in-en uitademen. Na een aantal kilometers zit ik wel weer comfortabel. Per slot van rekening is het zo oktober en er zullen nog wel wat zondagen uitvallen, dat we niet kunnen fietsen. Maar ondanks wat kleine ongemakken, hoop ik toch zo dat we in oktober mee kunnen fietsen. Er gaan dit jaar ongeveer 20 Nederlanders mee , die allemaal hun steentje zullen moeten bijdragen. Iedereen probeert op zijn/ haar eigen manier het sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Ik doe dat door na elke fietstocht een verhaaltje te schrijven , van wat en hoeveel we in Nederland (moeten)doen om straks 5 dagen , gemiddeld 80km per dag ,in Israël te kunnen volbrengen. De blijdschap, het enthousiasme, de volharding, het doorzettingsvermogen , de moed en de kracht van de kinderen die in Alyn geholpen worden, is aanstekelijk e n indrukwekkend. Daarom probeer ik elke keer weer duidelijk te maken wat voor een goed doel dit is en dat het absoluut de moeite waard is om het te steunen . Of je dit nu doet op mijn naam of voor iemand anders , of voor de groep, het kan, mag natuurlijk allemaal ;). Heel erg hartelijk bedankt aan alle mensen die al iets op mijn naam hebben overgemaakt . Is een ware steun in de rug. Uiteindelijk 78,5 km gefietst !

 

NL63ABNA0608247529 is het rekening nummer. Alyn heeft een ANBI status en giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar . Zet er voor de duidelijkheid voor de penningmeester van Alyn ajb bij voor wie je het geld overmaakt . Elke euro is meer dan welkom en gaat naar de kinderen . Iedereen die voor Alyn werkt in welk opzicht dan ook doet dit als vrijwilliger.

 

Bedankt in alle opzichten voor je/ jullie / uw steun !

 

Warme groet,

 

Judy

Een gedachte over “Judy4Alyn # 11 Kleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.