Judy4alyn # 10 Vreemd

# 10 Vreemd

19-7-2015

De weersvoorspellingen waren weer niet zo goed. Twijfel behoorlijk , maar onze conditie moet natuurlijk wel opgebouwd  worden en stabiel blijven. Denk wel vaak aan een slogan van Loesje : “zomer in Nederland is die ene dag tussen de lente en de herfst”. Maar je moet toch wat . Heb ook voor het eerst mijn brillenglazen verandert in witte glazen. Het ziet er niet naar uit dat we enige zonneschijn krijgen. Om de buien proberen voor te blijven besluiten we al om 9.30 te vertrekken. Welke richting wordt bepaald bij het Kalfje. We gaan richting Muiden . We zijn de brug over de A9 nog niet over of we moeten stoppen omdat Joeda een lekke band heeft.

IMG_2354 IMG_2355Gelukkig heeft hij een reserve band bij zich en Jaron , Joeda en Yossi ontfermen zich over het voorwiel . Marja en ik kloppen nog even af dat ons dat nog nooit is overkomen. Het is best wel weer even wennen na die paar weken niet fietsen. Probeer mijn hoofd zoveel mogelijk naar beneden te houden , zodat de spanning in mijn nek niet al te heftig wordt. Met één lens in kijk ik dan voor me uit of ik tegen niets of niemand aan fiets. Dat gaat prima. Twee Micha’s fietsen wat achter ons en als we over een brug zijn en op ze wachten, zien we Micha Polak nog net onder de slagbomen limbo fietsen.

IMG_2357

En dan begint het eerst wat te druppelen , maar helaas heeft de buienradar dit keer helemaal gelijk. Het begint flink te hozen. Iedereen die zijn/ haar jas nog niet aan heeft , doet deze snel aan. Maar zoveel maak het niet uit. Binnen de kortste kern is iedereen drijfnat. Had voor deze gelegenheid voor het eerst mijn overschoenen aan. Zij lagen al 2 ½ jaar rustig te wachten totdat ik ze aan zou trekken. Het scheelde wel , maar uiteindelijk liep ik toch te soppen in mijn schoenen. Omdat we niet meteen naar Muiden wilden , eerst nog even langs Naarden. We hadden wel Jan al gebeld dat we naar Muiden zouden komen en hoopten hem in Muiden ergens te treffen. Jan is een paar weken geleden lelijk terecht gekomen met fietsen en had daarbij een aantal vingers gebroken die uiteindelijk geopereerd zijn. Hij probeert zijn conditie bij te houden zodat hij toch mee naar Israël kan in Oktober. Volgens Jaron moet ik niet zo slingerend rijden . Maar ik heb het gevoel dat mijn achterband lek is en probeer daar naar te kijken.

IMG_2361

We stoppen even onder de brug bij Naarden. En ja hoor mijn achterband is lek. Gelukkig is dezelfde groep monteurs ook bereid om mijn band te verwisselen. We staan wel even vreemd te kijken , want wat schets onze verbazing, dat we even verderop een kameel in wei zien lopen.

IMG_2365 IMG_2368                                    Even later komt er nog eentje kijken wat voor stelletje vreemde wezens er zich onder de brug schuil houdt tegen de stortregen.  We zijn werkelijk doorweekt . Fiets nog een tijd je met mijn bril half op mijn neus , want erdoorheen kijken lukt eigenlijk al niet meer . Als we in Muiden zijn schuilen we onder een grote parasol , omdat er weer een brug open staat. We besluiten niet te stoppen en naar huis door te fietsen , we worden anders veel te koud. Doe mijn bril maar helemaal af , zo kan ik nog een beetje vooruit kijken. Bij een grote brug wachten we nog even op de achterblijvers. Weet niet of de automobilisten het expres deden , maar heb zo’n flauwe vermoeden dat er een aantal voor de lol nog even door een grote plas reden .Zodat er bijna een grote golf regen over ons heen plensde. Omdat er niemand meer kwam doorgefietst. Volgden de fietsbordjes richting Ouderkerk en zo reden we weer een andere weg naar huis. Ondertussen was het droog geworden. Maar thuis met bijna 60 km op de teller , nog tot op mijn bot nat. Lekker in bad en genietend van de warmte. Vreemd , over een paar maanden moeten we al helemaal klaar zijn om 5 dagen in Israël te fietsen, zo’n 80-100km per dag, voor de kinderen van Alyn. Het is iets waar ik weer erg naar uit kijk , om die enthousiaste , uitgelaten, spontane, afhankelijke en bijzondere kinderen weer te zien. Ieder kind heeft zijn/ haar eigen verhaal , Alyn probeert bij elk kind de revalidatie zo goed en zo snel mogelijk te bewerkstelligen . Zodat ze zo snel mogelijk weer bij hun familie kunnen zijn en zo’n normaal mogelijk leven kunnen gaan leiden. Dat hopen we te bereiken , maar dat kunnen we alleen met uw, jouw, jullie hulp.

Kijk eens naar de filmpjes op www.alynride.org of www.alyn.org. Echt indrukwekkend. Als je/ u /jullie Alyn financieel willen steunen kan dat , heel graag zelfs ! Wil je / wilt u ons steunen dat kan ( natuurlijk) op verschillende manieren.

NL63ABNA0608247529 is het rekening nummer. Alyn heeft een ANBI status en giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar . Wil je iemand persoonlijk steunen zet dan zijn of haar naam erbij.

 

Alvast heel erg hartelijk bedankt !

Judy

2 gedachtes over “Judy4alyn # 10 Vreemd

  1. Lieve doorzetters,
    Mijn complimenten! Wat leuk dat die kamelen speciaal voor jullie in de wei zijn gezet zodat jullie je vast in het Midden Oosten kunnen wanen =)
    Denk overigens niet dat je je overschoenen hier mee naar toe hoeft te nemen…
    Liefs van jullie fanclub uit de Uziel straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.