Judy4alyn # 1 Israël

19 -10-2015,

We zijn 16-10 op Schiphol om naar Israël e gaan . Met twee grote fietskoffers sta ik in de rij bij de ElAl. Jaron moest iets ophalen bij lost and found, niet van ons . Fietskoffers kunnen niet door de rij. Mag daarom vooraan bij de business class op Jaron wachten. Als er een man naast me komt staan wordt hij meteen als mijn man aangezien. Wacht toch maar even tot de echte Jaron naast me staat. ElAl weet dat er binnenkort voor Alyn gefietst gaat worden. Er wordt door menigeen vreemd naar de koffers gekeken de manager herkent de fietskoffers en laat ons snel door. In het blaadje van de ElAl staat een stukje over Alyn, Ook dat ze sponsoren door de fietskoffer one way te betalen. De vlucht verloopt voorspoedig en ook bij de douane. Een groep Christenen voor Israël komt om solidair te zijn in deze moeilijke tijden in Israël , indrukwekkend. Terwijl we alle koffers in Jerusalem naar beneden brengen , komt onze jongste dochter Ophira , die een jaar in Israël is op ons af lopen. Ze had al het gevoel dat we er aan zouden komen. Heerlijk om haar weer even in mijn armen te sluiten. Zondag naar de trouwerij van vrienden van ons. Wat is Israël toch een bijzonder land. In de supermarkt ,staat de jongen bij de slagerij op van zijn gebedskleedje om ons te helpen. Als we in de rij staan om bloed te doneren , staat er een rabbijn achter ons. Het straatbeeld is zo divers en multicultureel. Maar je voelt ook de spanning op straat, door de dagelijkse steekpartijen. Er zijn al aardig wat Alyn Nederlanders in Tel Aviv. Zij fietsen regelmatig ’s ochtends een behoorlijk aantal kilometers . Wij doen het lekker rustig aan en genieten van het warme weer. De sjoeks ( markten)in Tel Aviv en Jerusalem , een bezoek aan het Weizmann institute of science

DSCN0062

en de kiboets waar Ophira momenteel verblijft.

DSCN0065 DSCN0064 DSCN0067                                                                                                                         Donderdag 22-10 en we zijn om 9.30 bij Alyn om de fietsen weer in elkaar te laten zetten . We worden ontvangen door de nieuwe directeur van Alyn. In een interview in de Jerusalem Post verteld hij waarom hij deze functie heeft aanvaard. Gaat voornamelijk over de toewijding , de saamhorigheid en de diversiteit van kinderen .Wat voor hem onder andere de doorslag gaf om een rigoureuze carrière verandering te maken , was dat hij tijdens een rondleiding bij Alyn een orthodox joods jongetje een Arabisch meisje in een rolstoel zag duwen.

DSCN0076 DSCN0077                                                                                         Hij vertelde dat hij het zo leuk vindt dat de Nederlandse groep weer zo groot is. Wij missen echter wel een aantal fiets vrienden dit jaar.De Nederlandse ploeg heeft een duidelijke indruk achter gelaten. Een aantal mensen vraagt waar de Nederlandse groep is, ik vraag waarom. Als antwoord krijg ik dat de Nederlanders altijd zo vriendelijk , gezellig en positief aanwezig zijn. Tijdens onze groepsfoto , waar niet iedereen op staat, wordt het duidelijk.

DSCN0082 DSCN0085 DSCN0084 DSCN0091                                                                      Ook de kinderen van Alyn zijn blij dat we er zijn. Wij kijken ze gewoon aan en proberen wat met ze te communiceren . Ik ga op de foto met een jongetje die ik al drie jaar in Alyn tegenkom, hij vindt het zichtbaar leuk om met ons op de foto te gaan. Een high five als afsluiter is voor mij emotioneel. Wat een geestelijke kracht heeft dit jochie.

DSCN0087                                                                                                                             Worden gezoend door Brenda en Dorith , de drijvende krachten achter de Wheels of love. Wat een warm welkom.De fietsen worden in elkaar gezet , mijn remmen lopen aan en de fiets rammelt.

DSCN0081

Volgens de fietsenmaker moet ik hem in Nederland goed na laten kijken. Als ik de fiets even test met een flinke steile korte helling bij Alyn, klap ik naar voren. Bleken mijn trappers niet goed vast te zitten . Dus loop ik met mijn fiets in de hand maar weer terug. Gelukkig gebeurt het nu , alles wordt extra aangedraaid . Bij het volgende testje is de rammel weg en maak. Ik maar even een extra rondje op het parkeerterrein . Laat met veel vertrouwen mijn fiets achter en hoop vanaf zondag daar goed op te kunnen fietsen. Heb ondertussen een label met een foto en het gebed voor een goede reis meegenomen dat ik op mijn fiets doe . Het is bewust een foto van mijn nieuwe Alyn vriendje. Als ik het van de week moeilijk heb en dat gaat zeker gebeuren, kijk ik naar zijn foto , wetende dat ik het o.a. Voor hem doe. Mede dank zij al jullie steun , waar ik ook heel veel energie uit haal, trap ik dan nog een stukje verder.

Lieve groet en tot het volgende verslag,

Judy

9 gedachtes over “Judy4alyn # 1 Israël

  1. Judy heel boekwerk de beschrijving,maar ben wel jaloers ,fantastisch land ons Israël,wens je veel plezier en ga lekker ontspannen fietsen.
    Vriendelijke groet Bert Barend.

  2. Ik denk zeker aan jullie. Wat een mooie foto’s zowel van de groep als van de natuur.
    Zet hem op in de heuvels en doe iedereen de groeten van me.

    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.