Judy voor Alyn 2015#1 Eéntje

Ondertussen is 6 maart 2015 alweer lang voorbij. Maar het was wel de eerste keer dat ik na onze bijzondere Alyn fietstocht in Israël , weer op mijn racefiets stapte. Voor het eerst dat het er in het weekend  weer stralend uitzag en de Alyn groepsapp weer gebruikt werd om te kijken wie er mee wilde om een tochtje te maken.

90c825222d3c07f97ecbe6ad0edef911

Het plan is om in Oktober weer voor Alyn te gaan fietsen. Vijf bijzondere dagen , met een zeer bijzonder doel. Geld ophalen voor de kinderen van het Alyn revalidatie centrum in Jerusalem . Het is allemaal zo indrukwekkend. Natuurlijk in de eerste plaats voor de kinderen voor wie je het doet, maar ook de organisatie eromheen is zo professioneel en doordacht. Werkelijk meer dan de moeite waard. Jaron en ik zijn twee jaar geleden begonnen met fietsen. Ik, die volgens mijzelf niet in het bezit was van een sport gen, ging na meerdere keren gepolst en gevraagd te zijn ,toch maar een keer mee fietsen . Op een geleende racefiets. Fietste op een gewone fiets wel regelmatig , maar absoluut geen afstanden. De eerste keer dat ik met de Alynploeg op zondagochtend meefietste , fietsten we 50 km. Toen mensen mij  vroegen hoe ik dat kon meteen de eerste keer, moest ik bekennen , dat omdat ik absoluut de weg niet naar huis wist , ik achter de groep ben blijven fietsen . En na 50 k waren we eindelijk thuis. De groep was leuk, de omgeving prachtig, de behulpzaamheid groot ( bleven op mij wachten zodat ik niet zou verdwalen) en de sfeer was bijzonder gezellig. Omdat ik de eerste keer 50 km kan fietsen , dacht ik dat het met trainen alleen maar beter zou moeten kunnen worden. Met tips en trics en support hebben we in 2013 onze eerste Alyn tocht in Israël gereden. En zoals ons al verteld was , als één keertje meedoet , wordt je besmet met het Alyn virus . Wat is het allemaal bijzonder .Het doel is fantastisch. Je ziet waar al het gesponsorde geld naar toe gaat. Je ziet de kinderen die , zonder onderscheid van afkomst, geloof , kleur ,op de meest professionele manier geholpen worden. De familie wordt ook in grote mate betrokken bij de revalidatie. De resultaten zijn verbluffend. Ondanks het verdriet, de pijn , de angst , de frustraties ,zie je heel veel vrolijke en tevreden gezichten. Van jong en oud, van kinderen tot volwassenen. Daarom zijn we van plan om dit jaar weer mee te doen. Maar dat gaat niet zomaar , daar moet behoorlijk voor getraind worden . En daar moeten flink wat kilometers voor worden afgelegd.

Dus werd 6 maart de eerste keer gepland om te gaan fietsen. Hoewel het heerlijk was om niet elke zondagochtend met de wekker wakker te moeten worden en het brunchen met z’n allen zalig was, begon het toch wel weer te kriebelen. Had echter een verjaardagbrunch van een vriendin als excuus.  Maar na die lekkernijen en het zonnetje dat nog scheen, toch maar  op de fiets gestapt en in mijn eentje een rondje Ronde Hoep gefietst. Het was natuurlijk toch weer koud en de wind merendeels recht in mijn gezicht. Wel met een muziekje op ,maar trappen moest ik. Het was zo koud  dat ik pijn in mijn hoofd kreeg. Net alsof je te snel een heel koud drankje drinkt. Hoewel de ronde Hoep duidelijk in een rondje loopt , duurde het naar mijn idee vreselijk langs voordat ik de bocht tegen kwam . Even gestopt om een foto te maken van een lammetje.

6d4c19abd0708177097f029089e6908e

Ook de zwermen met vogels die als een zwarte wolk voorbij vlogen ,voelde een beetje als birds aan , was een adembenemend schouwspel. Bij thuiskomst thermometer op 10 graden en 25 km  gefietst. Wat is het ook weer bijzonder dat ik gezond ben van lijf en leden en dat ik me weer in kan zetten voor de kinderen van Alyn.

Binnenkort mijn verhalen op een echte website ( met dank aan Ran). Meer info van Alyn kan je vinden op de website van Alyn: www.alynride.org.il .

Wil je meer weten, een keertje meefietsen, meedoen aan de Alynride, een berichtje achterlaten, laat het me maar weten ;).

Hartelijke groet en wellicht tot een volgende keer,

 

Judy

Een gedachte over “Judy voor Alyn 2015#1 Eéntje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.