Israël 2019 # 3 Heftig

De planning is om 8.15 vertrekken , maar het wordt iets later want vandaag rijdt er een groep kinderen van Alyn mee , dat is werkelijk het meest indrukwekkende wat er is . Ben weer zo blij dat ik niet met de plus mee ben .

De aangepaste fietsen staan al klaar , de kinderen zitten vast in het verkeer , ze komen vanaf Alyn uit Jeruzalem. Vannacht is er een waarschuwing uitgegeven in de Tel Aviv en omgeving. Er is een Hamas leider gedood en men verwacht dat er een reactie uit Gaza komt , dus het openbare leven rond En in Tel Aviv is uit voorzorg stil gelegd . Geen school , winkels dicht etc . Mijn dochter Ophira is gemeld dat er geen lessen op de Bar Ilan universiteit is . Wij krijgen de mededeling dat omdat we in het noorden zitten er niets aan de hand is ,dat ze in nauw contact staan met de politie en het leger , dus als er iets is dat we dat meteen zullen weten . Daar komen de kinderen.

Ofer is de coördinator van de kinderen , wat een indrukwekkende man . Ik heb normaliter emotioneel weinig nodig , dus ben niet verbaasd over de brok in mijn keel , knoop in mijn maag en tranen in mijn ogen . https://www.timesofisrael.com/with-sparkly-crown-atop-helmet-biking-bat-mitzvah-girl-goes-all-in-for-alyn/
Zie wat bekenden van vorige jaren . Lior die zegt mij ook te herkennen en Adina die dit jaar geheel zelfstandig en op de mountain bike , die ze jaren geleden van Peter heeft gekregen, mee fiets . Ze ziet er zo stoer , sterk en krachtig uit terwijl ze ook zo fragiel lijkt. Ze wordt door Rocky begeleid, blijkt een moeder van zes zonen te zijn , die ook nog tijd heeft om als vrijwilliger met Adina te trainen . Geen woorden voor . Stoppen al na 5 km en drink maar meteen een fles water leeg .

Het is weer warm en net zoals de vorige dagen flink wat wind , welke van alle kanten kan komen . Het helpt weinig mijn lippen steeds in te smeren, zo droog voelt alles aan . Maken een lange afdaling , voel minoren ploppen , wordt vandaag gelukkig niet zo’n klim dag . Stoppen al snel weer omdat er iemand gevallen blikt te zijn . En we niet verder mogen zonder ambulance achter ons aan . Dus behalve de politie en de bezem bus en fietsenmakers rijdt er ook altijd een ambulance mee. Maak even wat foto’s met Adina en Rocky .

Het eerste luchtalarm in Tel Aviv blijkt af te zijn gegaan . Iedereen in Israël weet helaas wat ie moet doen als er een alarm gaat . Wij fietsen rustig door naar Kvar Vradim , met een hele grote bananen – en avocado plantage.

Lekker vlak allemaal. Fietsen tot aan de zee met een prachtige schakering aan blauw , voor de pitstop . We vormen een erehaag voor de kinderen , die we met veel enthousiasme binnenhalen.

Daar zijn ze weer , de tranen . Zie Janice en Louiz uit Sao Paolo staan , zij met haar arm in het gips . Is gisteren gevallen . Weten nog niet zeker of er iets gebroken is .

Nog maar 15 km naar de lunch . Merk echter dat ik te weinig heb gegeten bij de pitstop, was in gedachte veel met de kinderen bezig . Heb weinig energie om de berg op te gaan , maar afstappen om een gelletje te nemen is geen optie , de kinderen rijden achter me . Hoeveel motivatie heb je nodig . Bij de lunch eerst een Gatorade on even electrolytes bij te werken . Een groep kleutertjes van de plaatselijke school komt langs ,vroegen zich af waarom er zoveel activiteit was . Toen ze hoorden dat het voor de zieke kinderen van Alyn was hebben ze snel alle centjes die ze hadden bij elkaar gedaan en overhandigt voor de kinderen van Alyn .

Neem als mij benen niet meer zo shaky zijn een goed belegd broodje . Informeren ondertussen hoe het allemaal in Tel Aviv gaat . Voor de mensen die niet zo goed de hoogte zijn , net zoals de Telegraaf , in het zuiden van Israël worden o.a. dagelijks ballonnen met explosieven opgelaten , kinderen daar associëren ballonnen met angst . Al jaren moeten de mensen uit het zuiden zeer regelmatig  naar de schuilkelders toe omdat er raketten vanuit Gaza op burgerdoelen worden afgevuurd . De man die nu geliquideerd is is de brein hierachter en zou een tikkende tijdbom zijn . Daarom heeft Israël dit gedaan . Ondertussen zijn er al weer meer dan 200 raketten afgevuurd op Israël en zijn er tientallen  gewonden gevallen . En wij proberen geld op te halen voor alle kinderen van Alyn , natuurlijk zitten daar ook Palestijnse kinderen bij . Wordt er zo verdrietig en moedeloos van , maar als je die trotse gezichten van de kinderen van Alyn ziet , weet je dat er heel veel goed werk in Israël gedaan wordt. Morgen begint het met twee zware klimmen , aangeraden bij twijfel met de touring mee te gaan . Nou dan maar halverwege in de bus , ga het gewoon proberen . Bij diner komt een voor mij onbekende Amerikaanse David naar me toe , jij bent toch Judy . Knap dat hij me , in gewone kleren zonder naam achterop mijn rug , herkend . Je bent een sterke fietser bij de on road . Huh , nou dank je wel , morgen dan toch maar de on road doen ? Natuurlijk, nou he made my day.  Blijkt dat we morgen door de omstandigheden samen met de plus gaan fietsen, vooruit dan maar . Gaan het gewoon proberen.  Helaas kan Tim die met de challenge mee rijdt , niet meer fietsen . Heeft zijn sleutelbeen gebroken door een jackals die plotseling de weg overstak. Heel veel beterschap en dat geldt natuurlijk voor iedereen die dat kan gebruiken . En altijd voorzichtig blijven , je weet nooit wat er kan gebeuren. Maar dit is wel een heel origineel verhaal .

6 gedachtes over “Israël 2019 # 3 Heftig

 1. Hey Judy,
  Weer een mooi verhaal, met mooie foto’s.
  De medaille komt weer niet aanwaaien,
  jij en de andere rijders moeten er weer vol tegenaan.
  Ik voel de emoties helemaal met je mee, goed beschreven.
  Voor morgen een hele goede dag gewenst, op naar Alyn.
  Groetjes aan allen die meefietsen.
  Shalom, Gerrit Harmsen

 2. Wat prachtig en ontroerend weer geschreven. Ook zo mooi dat de mensen van de kleuterschool nog snel even geld hebben ingezameld.
  Blijf voorzichtig en let goed op!

  Veel liefs

 3. Judy,
  Met belangstelling gelezen. Gelukkig hoeven jullie niet voor raketten te vrezen. Het desondanks best indruk maken op de groep.

  Vriendelijke groeten ook aan bekenden in de groep.

 4. Ik wens jullie op deze laatste dag heel veel sterkte zonder nare voorvallen.
  Ruth en ik hopen bij de intocht aanwezig te zijn om jullie met deze prestatie mazzeltov te zeggen.Joop Weijel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.