Israël 2019 #1

7-11-2019 Gisteren was het dan uiteindelijk zover , richting Israël. Vliegen met ELAl de Israëlische vliegtuig maatschappij die omdat we voor het goede doel gaan fietsen de fietsen gratis meeneemt. Op het vliegveld komen we Gerard , die de challenge gaat doen ,Bernard, Marja en Joeda tegen . Alhoewel het de zevende keer is dat we mee gaan doen , is en blijft het spannend. Zal het goed gaan , lukt alles zoals je hoopt , maar ook wie komen er dit jaar weer uit het buitenland en wie ken je nog en wie kent jou nog .

Perfecte vlucht en hoewel er veel mensen voor de douane staan gaat alles heel snel. Als we naar de bagageband lopen zijn staan de fietskoffers al naast de off –luggage band. Gaan met Bernard in een taxi busje met nog 7 anderen. Fietsen gaan achterin en een deel van de koffers moet daarom in het gangpad. Wel erg handig die Nieuw –Zeelandse rugby speler die de koffers optilt alsof het de pepernoten zijn die ik voor de familie heb meegenomen. Fijn om mijn ouders en dochter Ophira weer te zien in Jerusalem. Vandaag op tijd naar Alyn.Als we de fietsen in de auto laden stopt er een auto naast ons ,de bijrijder heeft een Alyn shirt aan en heeft zich al ingeschreven. Gaat net zoals Jaron de on-road plus rijden. Aangekomen bij Alyn nemen we de fietsen mee naar de fietsenmakers ,zien daar Alayne , hoofd van de vrijwilligers oorspronkelijk uit Zuid Afrika. Dikke knuffel en zien dan ook Mark uit Zuid Afrika die dit jaar weer mee fietst. Dat is toch zo leuk om al die oude bekenden te zien.

Eigenlijk ken je de mensen helemaal niet echt , je ziet ze één keer per jaar vijf dagen , maar het feit dat je allemaal voor het zelfde doel fiets schept echt een reuze band. Tijdens de tour maak je regelmatig een praatje ,alleen als je genoeg adem over hebt. Daarom is het ook zo leuk om je naam achterop je shirt te zetten , herken je mensen toch een beetje .Je bent namelijk bijna onherkenbaar met allemaal hetzelfde shirt , helm en bril op. En ’s avonds herkent niemand je meer omdat je er dan weer zo anders uit ziet. Bij de inschrijving worden we toch meerdere keren onderbroken omdat we door andere fietsers en begeleiders van Alyn herkend worden, schouderkopjes en hugs alom.Ook Coos de Nederlandse fysiotherapeut die al jaren bij Alyn werkt komt ons een knuffel geven .Floortje ook Nederlandse werkt sinds kort bij Alyn en maakt deze happening voor het eerst mee.

Wat is dit toch allemaal bijzonder . Naar beneden met al onze labeltjes ,zodat de fietsen in elkaar gezet kunnen worden en we ze straks weer kunnen herkennen. Chawa staat klaar om ons een rondleiding door het revalidatie centrum te geven. Ze laat vol trots de laatste ontwikkelingen zien. Het is ook werkelijk indrukwekkend

. Er is een speciale kamer gemaakt met een motion analysis lab, waar kinderen met een virtual reality bril op een tweedelige loopband ,zodat ze het verschil van linker- en rechterkant van de balans van het kind kunnen opmeten. Dit niet alleen , maar de kinderen krijgen ook sensors op verschillende plaatsen van hun lichaam, terwijl ze in een soort harnas staan , omdat ze vaak niet zelfstandig kunnen staan. Verschillende camera’s nemen alle bewegingen op . Zo kunnen ze analyseren wat de kinderen kunnen en waar ze verder aan kunnen werken. De sensoren kunnen dit ook projecteren op het scherm , zodat het kind zelf kan zien hoe het staat of loopt . Bijvoorbeeld als je te veel naar voren hangt is dit visueel heel duidelijk en kan hij of zij dat eventueel zelf proberen te verbeteren. De kinderen zijn de helden in hun eigen film . Lopen verder en komen ook op de beademingsafdeling. De beademingsapparatuur noemen ze thuis beademing set ,omdat ze de ouders altijd het idee willen geven dat de kinderen op enig tijdstip zelfs met beademingsapparatuur naar huis kunnen gaan. Maar hoor ineens Nederlands praten. Blijken er twee Nederlandse verpleegkundigen in opleiding uit Kampen te zijn, die een half jaar stage bij Alyn lopen. Dan komt ineens het hoofd van de afdeling langs die ook Nederlandse blijkt te zijn. Ook weer zo bijzonder . Gaan verder naar het zwembad , ook daar wordt therapie gegeven , om de oefeningen makkelijker te maken , omdat je lichter in het water bent .

Maar ook om de kleinere kinderen te leren hoe water aanvoelt .Verder naar de volgende afdelingen. Worden gewezen op de afdeling waar de kinderen verblijven die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen en de afdeling voor de ouderen die zelfstandig zijn , maar wel afhankelijk zijn van medische zorg. Indrukwekkend allemaal. Gaan weer zwaar onder de indruk naar de hal. Gezellig , de meeste Nederlanders die zich vandaag gaan registreren zijn er dus weer de gebruikelijke groepsfoto.

Joeda,Marja, Guya, Marion, Mike, Shimon, Yaron, Martin,Bernard, Jaron , Judy en Arnold

Dan met Mike , Noemi en Ruth en mee naar Tel Aviv waar we Ophira lekker in onze armen kunnen sluiten. Het is was weer een bijzonder indrukwekkende dag.

Zondagochtend om 6 uur moeten we ons bij de bus in Jerusalem melden . We gaan dan naar het noorden en gaat de 20ste Wheels of love van start. Hieronder de on road routes voor de komende week . Alle routes , hoogte verschillen en beschrijvingen zijn te zien op www.alynactive.org Zondag 10-11-2019

Maandag11-11-2019

Dinsdag 12-11-2019

Woensdag 13-11-2019

Donderdag 14-11-2019

Nogmaals ongelofelijk veel dank aan alle sponsors ,op wat voor manier dan ook ,die ervoor gezorgd hebben dat we alle kinderen een betere toekomst kunnen proberen te geven. Weet dat er een heleboel mensen met ons mee-fietsen/leven , weet dat dit ons ook bijzonder steunt. Paul en Manou heel veel succes bij de off-road. Martin, Tim en Yaron bij de challenge. Vera , Manja, Carina, Jaron, Bernard , Joop ,Shimon met de on-road plus John bij de touring en Mike ,Joeda, Arnold, Frank, bij de on road !

Warme groet ( het is hier warmer dan verwacht , rond de 23 graden ) Judy

17 gedachtes over “Israël 2019 #1

  1. Het eerste succes, dat jullie zoveel geld bij elkaar hebben gebracht voor dit goede doel, is al prijzenswaardig.
    Het tweede, nog te behalen, succes: allemaal donderdag genietend over de finish.
    Voor degenen met zadelpijn wens ik kracht naar kruis !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.