Israël 2018 # 1 Fietsen

Fietsen

 

Na een hele goede vlucht met ElAl komen we woensdagmiddag aan in Tel Aviv .

 Jaron en Paul

Mijn zusje staat ons op te wachten om naar Jeruzalem te brengen. Lekker slapen , morgen gaan we naar Alyn om onze fietsen te brengen . Leuk die reacties op de foto van vijf jaar geleden op Facebook .

Donderdag 25-10

Natuurlijk is er al wat opwinding in mijn lijf te bespeuren . En dan opeens staan we weer voor het Alyn kinder revalidatiecentrum .Alle vrijwilligers  en anderen betrokkenen staan al klaar.

Eerst even inschrijven en de eerste  hugs worden onderweg naar de fietsenmakers al gegeven . De cliniclowns zorgen ook bij ons voor een uitgebreide lach .

Shirtje passen , psychologisch  wel wat jammer dat ze small vallen . Maar een kniesoor die zich  daar druk om maakt . De kinderen die er vandaag zijn zitten op school of hebben therapie. Coos de Nederlandse fysiotherapeut die al heel lang voor Alyn werkt  , gaat nadat we met hem gesproken hebben , aan het werk in het zwembad van Alyn.

 Vera , Jaron, John , Coos en Judy

Nadat onze fietsen vakkundig door Jaron en Mor in elkaar gezet zijn

fan ploeg voor Arnold en Ruben , Matz ,Hester en Guya en fietsers Marja en Daphna

gaan we eerst nog even naar het innovatie centrum.

  

 

  Daarna onze  jaarlijkse foto’s.

Hebben zowel van Albert Heijn als van Deen actie materiaal gekregen om aan de kinderen te geven. Mag het aan wat kinderen tijdens schooltijd even geven. Ik mag naar  een klasje met 6 kleine kinderen . Bijna allemaal hebben ze een tracheastoma , een opening in hun keel waardoor ze beademd kunnen worden . De voertaal is Arabisch , “shakran ” wordt er gezegd als ze de bakvormpjes en de kleurplaatjes krijgen . Wat zijn ze blij , verrast en enthousiast, ze proberen alles meteen open te maken .

De klei die op tafel ligt komt dus heel goed van pas . We zien nog wat bekenden , geven nog wat big hugs en dan op weg naar Tel Aviv om onze  jongste dochter te zien en te omhelzen . Kunnen  met Paul meerijden , gelukkig doet de auto het , na een valse start, wel. Heerlijk om Ophira weer te zien . Er staat heel veel wind , maar lopen eerst via de shoek ( markt)  naar het strand .

We worden  wel een beetje gezandstraald , maar ook dat mag de pret niet drukken .’s Avonds nog gezellig met Guya en Arnold , Ruben ,Paul , Jenny , Martin , Daphna , Marja , Joeda en Shimon gegeten . Gelukkig is Ashley ook nog op tijd om nog een stokje mee te prikken. Onderweg met de bus naar Jeruzalem regent het flink . We komen totaal verzopen aan. Als het van de week maar droog is als we gaan fietsen.Nog twee dagen om ons geestelijk voor  te bereiden voor de tocht die zondag gaat beginnen door de woestijn.

Allemaal een heel goed , gezond en gezellig weekend ,

Ben dankbaar voor alle steun die we van jullie hebben gekregen en ik weet zeker in de komende dagen ook nog krijgen.

Pas goed op elkaar ,

Judy

9 gedachtes over “Israël 2018 # 1 Fietsen

 1. Lieve Judy,
  Met jouw beschrijvingen is het net alsof ik er dit jaar (een heel klein beetje) bij ben. Moest wel even ‘slikken’ toen ik de foto’s van Alyn zag! Volgend jaar hoop ik er weer deel van uit te mogen maken. Het weer ziet er goed uit en na 5 jaar (!) hoef je je echt geen zorgen te maken: je kan het (meestal makkelijk) aan. Heel veel plezier en een hele mooie WOL!!! Sjabbat shalom en liefs voor alle fietsers, Mike

 2. Veel succes allemaal. Mooie beelden weer allemaal. Denk vaak terug aan de bijzondere tijd met jullie tijdens de WOL rides can enkele jaren geleden.
  Groetjes en veilige ride.
  Eddy

 3. Wens jullie en alle andere fietsers ongelooflijk veel succes, plezier, gezelligheid en mooie ritten toe. Kom gezond en wel weer aan!
  Tot donderdag!

  (Wat een onroerende foto’s en Youtube. Respect voor jullie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.