Alyn2017 # 10 Tegen

Tegen # 10

9-7-2017

Het valt allemaal een beetje tegen vandaag. Het plan was om om 9.00 te vertrekken. Geprobeerd om het nog 9.30 te maken ,maar dat wordt afgewimpeld. We staan helemaal klaar om naar het bekende startpunt te gaan als de appjes in een rap tempo binnen komen. Joeda heeft een lekke band en heeft een band nodig met een lang ventiel. Van alle kanten wordt hulp aangeboden en er wordt besloten om vanaf zijn huis te vertrekken. Natuurlijk kijkt niet iedereen op zijn/ haar app. Die van mij staat ook op stil. Maar als we aan komen is Manja al druk bezig en is Daphna een band ophalen van Robert van de Maccabi groep ,die niet eens met ons meefietst. Wat een team spirit. Arnold heeft zijn broer meegenomen, Jacques. Maar het lukt hem niet om zijn schoenen uit het kliksysteem te krijgen en valt tegen de stoeprand. Ook daar wordt wat gesleuteld aan de trapper, maar bij het zien van zijn dikke been wordt ijs gehaald en besluit hij om vandaag niet met ons mee te fietsen.

dscn0647dscn0648

Maar er zijn ook wat oud gedienden die wel mee fietsen. Zo is Mark ( Nederlander die meestal in Israël woont) er weer bij en Frank, die we ook een tijdje niet hebben gezien. Marion is speciaal vroeg uit Den Haag gekomen. En ook Joop is weer van de partij. Alles klaar en geregeld en we vertrekken bijna om 9.30 richting Zandvoort. Via Lijnden, Santpoort en Spaarndam. Heb mijn fototoestelletje bij de hand en probeer af en toe een foto te maken.

dscn0649dscn0650

We wachten nog even omdat de ketting van Arnold eraf is gegaan. Duiken de duinen in onder leiding van Joop. Hij weet goed de weg en zelfs ik herken de weg , af en toe. We slaan het kopje van Bloemendaal over , maar volgen het glooiend pad van de duinen. Het is druk en we hebben dan ook veel tegenliggers. Er wordt dan ook continue “tegen” geroepen , zodat we niet tegen het tegemoet komende fietsverkeer opbotsen. Ook de paaltjes worden gemeld.

dscn0652dscn0655dscn0656

Op een gegeven moment merken we dat de groep niet compleet is. Blijkt dat ook Manja een lekke band heeft. Gelukkig had ze nog een reserve meegenomen. Ze is met een groepje snelle fietsers en Jaron fietst terug . We krijgen toestemming om verder richting Zandvoort te fietsen. Ze zijn snel en weten de weg. Het is mooi en druk in de duinen.

dscn0657dscn0658dscn0660

Op een gegeven moment zie ik Schotse hooglanders net naast het fietspad liggen. Helaas lukt het me nu niet om mijn fototoestel op tijd te pakken en stoppen wil ik niet .Bij Bloemendaal aangekomen genieten we van de zon en van de vriendelijke bediening bij een strandtent, die ons van vorig jaar herkent . Ze is verbaasd dat er ook dames mee zijn. Nou moe, wij horen ook bij de club. Joeda blijkt gewacht te hebben op de groep , maar ze gemist te hebben, weet ons toch te vinden. Er komt nog een vriend van Shimon vragen of hij een foto van ons mag maken, zodat hij deze door kan sturen.

 

dscn0662dscn0664dscn0665dscn0666dscn0661

Shimon , Ashley en andere Nederlanders doen vandaag mee aan een tijdrit bij de Maccabiade ( Joodse Olympische spelen). We volgen ze via de app. Bijgekomen stappen we weer op en fietsen op de boulevard naar Zandvoort , langs het circuit. Nemen nog een stukje duinen en dan door Haarlem weer richting Amstelveen. Door de stoplichten valt de groep een beetje uiteen. De ketting van Frank valt er ook nog even af . Maar gelukkig is dat het laatste wat een beetje tegen zit. Bij het Amsterdamse bos splits de groep zich nogmaals op . En iedereen is na 75 km ongeschonden weer thuis. Weer een heerlijke rit en een goede training voor Alyn. De routes in het noorden van Israël zijn bekend www.alyn.org en www.alynactive.org . Als je zin , tijd , gelegenheid hebt ben je natuurlijk van harte welkom om mee te fietsen of om bij de finish , die bij Alyn zelf is , ons binnen te halen. Het is allemaal zeer de moeite waard!  Wil je ons op een andere manier steunen kan dat (heel graag)financieel. Zoals eerder gezegd gaat al het sponsorgeld naar de kinderen van Alyn . Steunen kan individueel of voor de hele groep. Bij de finish is het altijd een emotioneel gebeuren. Je bent blij dat je het volgehouden hebt . En als je alle kinderen , groot , klein , blank, donker, jong , oud en van alle geloven ziet , weet je waarom en waarvoor je het gedaan hebt. Een onbeschrijfelijk gevoel , zo bijzonder dat je financieel en emotioneel gesteund wordt door zoveel mensen , dan valt zelfs de zwaarste klim/ tocht niet tegen.

zandvoorthttps://www.relive.cc/view/1074996969

Wens iedereen een hele zonnige week en de Maccabi-gangers heel veel succes!

dscn0667

Judy

4 gedachtes over “Alyn2017 # 10 Tegen

  1. Zo, dat was me het fietstochtje wel met veel tegenslagen maar ook dan zijn jullie niet van de wijs te brengen , dat is teamspririt en dat maakt sterk.

    1. Bedankt voor je berichtje , gelukt ! En inderdaad samen staan we sterk, maar zonder de hulp en steun van mensen zoals u/jij;) lukt het ons niet om ons doel , de kinderen van Alyn, letterlijk en figuurlijk te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.