Alyn2016 # 22 Zwaar

Zwaar

7-11-2016

Met een kussen onder het voeteneinde van mijn matras geslapen, zo moeten mijn benen een beetje rust krijgen. Zijn al vroeg wakker want om 8.00 vertrekken we. Lees eerst nog even alle leuke , warme en lieve reacties n.a.v. mijn blog. Wat is dat een super om te weten dat zoveel mensen met ons doel en onze groep meeleven, op wat voor manier dan ook. Er is een zeer uitgebreid ontbijt , maar de meeste dingen trekken me niet aan, omdat mijn gestel nog niet helemaal op orde is. We vertrekken nadat er eerst tefilat haderech( gebed voor een goede reis en goede thuiskomst ) wordt gezegd. Zodra ik op mijn fiets ga zitten voel ik mijn zitbotjes heel erg. Maar ja daar valt nu verder weinig an te doen. Zal wel niet de enige zijn die daar last van heeft. Er wordt vermeld dat we al na één km stoppen om daarna weer als groep verder te gaan. Ze zeggen niet dat die eerste km een klim km is.

img_3979img_3980img_3981img_3982

Maar goed dat halen we en gaan met goede moed verder. Er staan mensen aan de kant die klappen en zwaaien, ook worden we op menig foto gezet. Zo heb je in ieder geval een bewijs waarom je niet op tijd op je werk bent. We fietsen nu door het laagste gedeelte van de aarde , vlak langs de Dode zee, je kan de zout ophopingen die uit het water komen zien liggen. Ook komen we langs een stuk rots wat ze de vrouw van Lot noemen. We fietsen eerst een flink stuk vlak , waarna er natuurlijk weer een klim komt. Oké, hier gaan we weer. Op zijn laagste blad in de laagste versnelling langzaam maar zeker naar boven kruipen. De touring slaat af en fietst verder een andere route. Word omhoog ook hier links en rechts ingehaald. En daar is die man met de hamer weer. Neem wat druivensuiker en even later stop ik even om op adem te komen . Wil nu nog niet de bus in. Stijging van 7% wordt me verteld als ik uiteindelijk toch op het rustpunt aan kom. Heb geen adem meer , kan geen woord uitbrengen en vind het te ver lopen naar de lekkernijen.

img_3985img_3987img_3990img_3992

Het is weer heel warm en de rustplaats heeft geen schaduw. En ik ben bang dat als ik ga zitten ik niet meer overeind kom.Gelukkig komt er een vrachtauto waar veel mensen voor gaan staan. Neem als ik een beetje bijgekomen ben wat water, banaan,dadels en heerlijke granaatappel en amandelen. Maar eigenlijk is me dat al te veel , maar moet wel energie hebben, want voel me trillerig. Chaim Wissman, hoofd van de organisatie, verteld dat nu aan het begin van een hele zware klim staan . Acht km omhoog met een stijgingspercentage van 7-11 %. Dat ze twee bezembussen hebben, omdat ze verwachten dat er veel mensen zullen afstappen. De tocht van 15 km zal zeker 2 uur duren.Omdat de wegen afgezet worden voor ons ,word je als je te langzaam bent gesommeerd om de bus in te gaan . Ik zie het helemaal niet zitten . Na deze pauze en alle vruchtensuikers ben ik nog steeds wiebelig. Weet zeker dat ik ,als ik opstap,van de weg zal worden gehaald. Dus ik besluit maar meteen in de bus te stappen. Tuurlijk is dat een moeilijke beslissing , maar denk wel een juiste. Zet netjes mijn Strava uit. De km in de bus tellen niet mee . Kijk met heel veel bewondering naar alle mensen die gestaag doorfietsen. Maar al snel druppelen er meer mensen de bus in, die warm worden onthaald. Ook Dan die uit Zweden komt stapt in , oude bekende en vraagt of het niet iets is voor de Nederlanders om een keer in Stockholm te komen fietsen.

img_4014Dan uit Zweden

Fietsen worden ingeladen in de daarvoor meegekomen vrachtwagens. Maar wat doen al die Nederlanders het goed ! Na de lunch stap ik wel weer op.

img_4002img_4003img_4005img_4011

Net als we weg gaan komen de challenge fietsers eraan , die op dezelfde plek gaan lunchen. Gerard, Martin en Yaron worden door de Nederlanders enthousiast binnen gehaald. Men weet dat de Nederlandse ploeg duidelijk aanwezig is.Er staan nog wat klimmetjes op het programma maar die zijn niet zo zwaar , zeggen ze .Het is bewolkt geworden en dat scheelt een hele hoop om te klimmen.En daarna een afdaling van 25 km Nog even op de foto met Larry uit Amerika, die doet ook al jaren mee.

img_4020Larry uit New York

img_4022Micha de Vries uit Middelburg . die net Aliyah gemaakt heeft ( naar Israël is verhuisd).

Zo zijn er ook mensen die je mist , waar je de vorige jaren leuk contact mee hebt gehad. Het eerste gedeelte is een lange weg , die we voor ons zien liggen , dat is duidelijk dat die omhoog gaat.

img_4017img_4016

Als we boven zijn vraagt Micha de Vries of dit de klim was. Het is duidelijk zijn eerste Alyn ervaring. Ik zeg dat ik bang ben dat dit te simpel was . En ja hoor er komen er nog een aantal. Als je een klim hebt gedaan dan hoop je dat er na die volgende bocht de afdaling begint. Maar dat duurt nog eventjes. Als er “Judy rechts” wordt geroepen ben ik bang dat ik te veel links op de weg rijdt, maar er staat een groete groep wilde kamelen een stuk van de weg af. Goed dat ze me gewaarschuwd hebben . Want met zo’n klim naar boven kijk ik voornamelijk op weg om niet al te gefrustreerd te raken hoeveel we nog naar boven moeten.Gelukkig heb ik genoeg energie om deze klim wel te volbrengen. Voordat we gaan afdalen voegt de touring groep zich weer bij ons. Wat is het prachtig en ondanks dat we best wel hard naar beneden gaan , geniet ik intens van de rust en kalmte die de woestijn uitstraalt. Wat een geschiedenis ligt hier allemaal. Je kan je bijna wanen in Bijbelse tijden. Ook denk ik aan alle sponsors en mensen die met ons meeleven en die deze indrukwekkende tocht niet kunnen beleven. Ondanks dat ik het vandaag zwaar heb gehad en niet alles heb gefietst voel ik me op dit moment een zeer bevoorrecht mens. Vanavond een avond bij de bedoeïenen waar nogmaals stil wordt gestaan bij de activiteiten van Alyn. Kortom prachtige dagen in Ein Boquek.

img_4023De meeste Nederlanders hebben 90km gefietst.

Groetjes, Judy

9 gedachtes over “Alyn2016 # 22 Zwaar

 1. Hi Judy…

  Ik wens jullie allemaal heel veel SUC6.
  Judy als het erg warm is heb geef geef ik als tip….doe een spons onder je helm en die maak je steeds nat…..doet wonderen😎😎

  Liefs Sil😘😘

 2. Goedemiddag Judy c.s.,

  Wat een ontzettend leuk en goed verslag heb je weer gemaakt!@ Ik geniet mee op Joop’s computer en n atuurlijk ook van de foto.s.
  Echt geweldig!
  Houd vol tot het einde (natuurlijk) en tot ziens, want wij hopen jullie a.s. donderdag bij aankomst toe te juichen.

  Ruth Weijel

 3. Hallo Judy,
  Petje af voor wat je tot nu toe gepresteerd hebt.
  Leuk,dat je ook weer een aantal bekende buitenlanders gesproken hebt.
  Heel veel succes verder en kom goed aan bij de finish!
  Celine

 4. Knap gedaan en verwoord. Jullie zijn lekker over de helft, verheug me op donderdag jullie allemaal te verwelkomen!! Keep going, knuffel knuffel kus!!

 5. Wat geweldig leuk dat ik jouw reportge mag lezen. Ik leef met julli mee en kan das ppo een beetje inziht krijgen waar jullie zijn (heb 5 jaar in Israel gewoond)
  Keep up the good work
  Marion

 6. Hee Judy,
  Behoorlijk onder de indruk lees ik je verslag! Wat bijzonder en wat dom dat ik niet eerder op je site keek. ‘k Ga nu verder lezen!
  Liefs, Adri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.