Alyn 2020 # 5 Verschil

26-7-2020

Oké , het verschil met de vorige jaren , schrijf nu een blog nadat ik twee keer ben gaan fietsen . Dit omdat ik het ontzettend leuk vind als jullie mijn blog lezen . Maar absoluut begrijp dat het soms een beetje te veel van het goed / zelfde is . Dus even kijken of dit “leesbaarder” is. Natuurlijk mogen jullie mijn blog aan anderen laten lezen , alles om ook dit jaar zoveel mogelijk geld bij Alyn te krijgen . Alyn heeft trouwens een hele goede internationale naam .

Daarom is Alyn steeds in ontwikkeling en hebben ze die extra bijdrage die u, of mag ik jullie zeggen ,heel erg hard nodig. Ben trots dat ik mijn eerste gift al binnen heb. Het maakt echt niet uit of het veel of weinig is , elk bedrag is zo welkom . Het feit dat een oud collega gevraagd heeft of ze poppetjes / beestjes voor de kinderen kan gaan haken , ook dat zijn de dingen die het verschil maken . Ik ben er nederig door en het warmt mijn hart .

19-7-2020

We starten weer bij Bagels en Beans . Er staat een grote groep, zowel gele als blauwe shirts . Dat is eigenlijk het enige verschil , want we willen allemaal gaan fietsen en er weer een leuke dag van maken. De Maccabiërs  willen altijd rond een uur of 12 weer in Amsterdam zijn, de Alyners stoppen in principe altijd even tussendoor om wat te eten en te drinken en het tempo is wat beheersbaarder, voor mij dan welteverstaan . Maar er wordt geen verschil gemaakt bij welke groep je hoort of wilt horen . Zoals er ook bij Alyn geen verschil wordt gemaakt.

We fietsen wel verschillende richtingen op vandaag . De Alyn groep , bestaande uit Ron , Ingrid, Jaron , ik en onze teamleider Shimon gaan richting Noordwijk . Het stukje langs de trekvaart is altijd zwaar omdat er altijd wind staat , zeker op de heenweg ,tegen .Proberen goed bij elkaar te blijven zodat we wat baat hebben van de groep. Na 45 km komen we aan in Noordwijk , merken dat de vakantie is begonnen en zien weinig verschil met voor het Corona tijdperk. Mensen lopen door elkaar , weinig met 1,5 meter afstand besef en niemand heeft een mondkapje voor.

Hoe dichter we bij de Alyn ride  www.alyn.org komen, hoe een harder hoofd ik er in heb dat dit  essentiële evenement doorgang kan vinden . De grenzen in Israël zijn nog steeds dicht .Er wordt al naar alternatieve oplossingen gezocht . Zo gaat Bernard  vijf dagen grote afstanden rijden in Nederland fietsen om geld op te halen voor de kinderen die het zo nodig hebben. Zie de download hieronder .

                                                                                                                                   Wij fietsen nog even via de duinen naar Zandvoort , verschillende verhogingen door een prachtig natuurgebied en dan weer even hergroeperen bij het kasteel van Bredero .

Ondanks het aanbod van Shimon om nog een lusje te doen , gaan we richting Amsterdam . Net geen 100km als we bijna thuis zijn , maar dat kleine verschil lossen we op door nog een klein omweggetje naar huis te nemen.

26-7-2020

We moeten op tijd terug zijn dus vandaag maar met Maccabi mee . Oh jee , hoe zal dat gaan ?  Ga het maar proberen en hopen dat ze mij een beetje in de gaten blijven houden . Babette is de andere vrouw in de groep , maar zij is triatleet en tientallen jaren jonger dan ik . Maar zij houdt de sterke , fanatieke heren in toom en hoor haar tips en trics aan Hilel geven die vandaag voor het eerst meefietst .

Garmin heeft al dagen lang een storing , dus je kan straks niet zien hoe , waar en hoe hard je gefietst hebt. Is jammer , want we gaan weer  overdreven  hard . Maar ja , probeer me niet te laten kennen .  Lukt me in het begin zeker ze bij te houden. Maccabi heeft het plan om binnenkort met een groep de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Dat is wat je noemt nog eens een klus .Bij Woerdens verlaat  even tijd voor een slokje uit de bidon en een energie reepje . Na nog eens 15 km splitsen we toch op , David , David, Hilel , Jaron en ik gaan richting Abcoude en hebben nog tijd voor een kop koffie . Als we verder fietsen komen we Babette , Mau , Steve , David en Orlando weer tegen . Hilel absoluut een sportman ook op de fiets. Op tijd thuis met 65 km op de teller .

Omdat de meeste fietsers verwachten dat de Wheels of love www.alynactive.org  dit jaar niet doorgaat , proberen verschillende mensen met verschillende initiatieven toch geld op te halen voor Alyn . Ik probeer jullie met mijn verslagen te laten zien hoe Alyn het verschil kan maken voor alle kinderen die een , soms heel lang , revalidatie traject in –en aangaan . Dus ondanks dat we dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet samen met de kinderen kunnen fietsen willen we toch graag een verschil maken door zoveel mogelijk geld op te halen.

Vandaag deze video van Alyn gekregen.

Alyn kan het verschil maken mede door jullie steun !

NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, alle giften zijn fiscaal aftrekbaar . Zet er ajb een naam bij als je iemand persoonlijk wilt steunen

Alvast heel erg bedankt voor jullie steun ,

X Judy

Een gedachte over “Alyn 2020 # 5 Verschil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.