ALyn 2020 # 4 Lo Normali

12-7-2020

Ondertussen is het al weer juli, geniet van alle bloemen , planten , vogels en vlinders, fruit , zon en andere kleine dingen  die dit jaargetijde met zich meebrengt.

Maar toch zijn er wat zondagen geweest dat het stormde en we dus niet zijn gaan fietsen . Hoewel ik nog wel een keertje met de dames en Jaron naar Oudewater gefietst hebben. En de terrasjes weer voor het eerst open waren .

Nu eigenlijk voor het eerst sinds de corona tijd met een grotere groep . Allemaal mensen die ooit met Alyn in Israël hebben meegefietst . Verzamelen bij onze nieuwe stamplek Bagels en Beans op de Vivaldilaan.  Speciaal ontvangst door Nicole die behalve de nog snel opgedronken koppen koffie ons ook van speciaal water voorziet. Ingrid en Ron al een hele tijd niet gezien en ook weer de eerste keer fietsen met Arnold, Joop en Fred . Met Shimon, Vera , Joeda, Paul en Jaron had ik dit seizoen al eerder gefietst . Shimon heeft de route al bedacht en weg zijn we. Via Amsterdam , Durgerdam en Uitdam naar Marken. Potjandorie wat wordt er hard gefietst , lo normali. Probeer uit te vinden van welke kant de wind komt zodat ik op één of andere manier een beetje winst kan hebben door bij een voorganger achter ,naast of zoals dat in wielertermen heet in  het wiel te rijden. Mijn metertje verspringt af en toe van beeld en dan zou ik moeten zien hoeveel hoogte meters ik maak. Nou dat zijn er maar weinig natuurlijk in de omgeving van Amsterdam hier en daar een brug. Dat doen de jongens van Maccabi die vandaag naar de Utrechtse heuvelrug zijn gegaan beter .  Was Alyn ook niet een beetje om te trainen voor de fietstocht eind oktober in Israël ? Maar ja , we weten nog steeds niet of het door gaat. Heb er zelf een beetje een hard hoofd in , het aantal corona besmettingen in Israël is momenteel flink aan het stijgen . Op dit moment is er geen enkele mogelijkheid om er naar toe te gaan. Het is ongelofelijk triest voor de kinderen van Alyn. Zij zijn zo afhankelijk van het extra geld dat deze sponsorfietstocht jaarlijks opbrengt . Zal het nog een keertje proberen uit te leggen . Ook in Israël heb je natuurlijk ziektekosten verzekering. Echter Alyn , is trouwens een afkorting van All  (the) Love You Need , wil er voor zorgen dat de kinderen alle zorg krijgen die ze nodig hebben .

En dat zo snel, compact ,volledig en kindgericht mogelijk. Dit houdt in dat de kinderen in principe elke dag therapie hebben en soms zijn er verschillende therapeuten tegelijk met één kind bezig. Deze extra zorg wordt niet altijd en volledig vergoed . Met het geld dat we ophalen probeert  het Alyn revalidatie centrum de kinderen zo goed en zo snel mogelijk te helpen  zodat ze zo snel mogelijk weer terug naar hun familie en de maatschappij kunnen . Hierbij worden natuurlijk ook de ouders zoveel mogelijk betrokken. Soms kunnen de kinderen die langere tijd bij Alyn zijn een weekendje naar huis om ook bij hun broertjes en zusjes en ouders te zijn. Er zijn zelfs kinderen die afhankelijk van de beademing zijn die af en toe naar huis kunnen. De ouders hebben dan eerst een cursus gevolgd . En denk eens aan de psychologische hulp die zowel de kinderen als de familieleden nodig hebben. Wat er allemaal bij Alyn bereikt wordt , lo normali. De 5 daagse fietstocht is heel klein begonnen en met weinig deelnemers . Nu is het een internationale fietstocht op verschillende niveaus en  categorieën. Deze spectaculaire fietstocht , met voor mij twee hoogtepunten , wordt door mensen binnen Alyn georganiseerd . Omdat er zo weinig overhead kosten zijn gaat van elke euro  0,95 cent naar de kinderen . De rest wordt gebruikt om de tocht optimaal te organiseren . Niets wordt aan het toeval overgelaten , de politie die de wegen afzet en ons veilig laat fietsen, de catering onderweg die tijdens het fietsen ook nog voor het nodige extra water zorgt en de heerlijkste stops verzorgt  , de bezembus , de ambulance, de fietsenmakers die meerijden , daar zit zo ongelofelijk veel werk in. Wat zou het toch vreselijk jammer zijn als we dit jaar niet weer een heel mooi, groot bedrag kunnen overdragen. Ze hebben het zo ongelofelijk hard nodig . Ze doen nu ook nog zo ontzettend hun best met de Corona beperkingen. Absoluut bewonderingswaardig. Omdat ik als het enigszins kan niet het hoogtepunt wil missen dat we met een groep Alyn kinderen samen fietsen en na vijf dagen fietsen de aankomst bij Alyn, Dus vandaag maar lekker gaan fietsen. Het weer is heerlijk, zonnetje ,niet te veel wind en een gezellige groep mensen . Maar ze fietsen wel heel fanatiek, worden lange stukken boven de 30 km per uur gefietst . Staan een aantal tractoren langs de weg , misschien wel een rustig boeren protest , maar we kunnen er gelukkig langs fietsen . Bij het mij bekende kruispunt  bij het Ijsselmeer gaan we dit keer rechts in plaats van links. Zoals voor mij gebruikelijk volg ik ze zo goed en kwaad als het kan. Zie in de verte een vuurtoren en wat bootje ,mooi gezicht . Stoppen bij de vuurtoren van Marken , volgens mij ben ik daar nog nooit eerder geweest .

Even wat drinken en een banaantje en dan naar Monnickendam om even echt te gaan zitten. Dan via Broek in Waterland naar Amsterdam , ineens neemt iedereen een spurt maar laat ik me niet gek maken .

Kan ze niet bijhouden , ga ervan uit dat ik wel weer thuis zal komen .  Rijd maar rechtdoor hoewel ik wel een fietsbordje zie ,dat zegt dat ik rechtsaf naar Amsterdam moet.  Maar zie helemaal niemand en ga dus maar rechtdoor. Gelukkig staat Jaron bij een bruggetje op me te wachten , weet ik zeker dat ik niet alleen terug hoef te fietsen . Maar even later zien we iedereen bij de Schellingwouderbrug wachten . Als ik zeg dat ze niet normaal  hard aan het fietsen waren , hoor ik meerderen zeggen dat ze dat ook vonden ,lo normali.  Maar wil ook niet dat ze voor mij langzamer gaan fietsen , maar soms 2 km langzamer en af en toe kijken of iedereen in zicht is , kan toch geen kwaad.  Willen jullie iets meer weten over Alyn en? Of de fietstocht kijk eens op www.alyn.nl  of www.alynactive.org . Uiteindelijk 75 km gefietst met een gemiddelde van 26,1 km en heel wat persoonlijke records verbroken , lo normali.

Wens iedereen een hele mooie , bijzondere maar vooral gezonde week !

Liefs ,

Judy

Wil je een gift geven voor Alyn dat kan altijd, heel graag natuurlijk. Het geld dat we ( Jaron en ik ) dit jaar ophalen geven we sowieso aan Alyn .Wil je één van de rijders specifiek sponsoren , zet er dan ajb zijn /haar naam bij. Heel erg bedankt aan iedereen die dit prachtige project steunt .

 NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital

2 gedachtes over “ALyn 2020 # 4 Lo Normali

  1. Wat een schitterende foto’s, lo normali! Maar vooral mijn complimenten voor jullie doorzettingsvermogen terwijl, zoals je schrijft, het niet eens zeker is dat de Alyn fietstocht doorgaat dit jaar. Respect voor het positieve denken. Hakol letova!
    Liefs en heb een heel fijne sjabbes ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.