Alyn 2020 # 3 Vreemd

Vreemd  #3

14-6-2020

Vandaag meegefietst met de  Maccabi Cycling Club. Het was de openingsrit op de weg .Afgelopen winter heeft een groep doorzetters ook nog elke zondag gespind bij het VU sportcentrum. Heb de afgelopen tijd natuurlijk al wat ritjes in kleine groepen gemaakt . Zelfs de afgelopen maandag en vrijdag tochtjes gemaakt met Manja. Maandagavond na werk en voor het eten “even”40 km gefietst . Maar op maandag fietsen was voor mij zo vreemd dat ik mijn handschoenen was vergeten aan te doen en ook geen drinken had meegenomen. Dit was allemaal niet zo’n probleem. Mijn grootste probleem was dat mijn achterremmen bij elke hobbel het idee hadden dat ze op mijn velgen moesten gaan staan. Waardoor het extra hard trappen was . Uiteindelijk remmen maar helemaal open gezet . Vrijdagochtend hadden we ook nog even tussendoor tijd en zouden we nog een rondje van 50 km gaan maken. Zoals gebruikelijk volg ik Manja trouw , ze is  altijd zo aardig om haar tempo aan mij aan te passen . Dat het fietsen ook een kwestie van psyche is, blijkt wel uit het feit dat ik na 40 km dacht , volgens mij zitten we nog een eind van Amstelveen af . Had een déja vu toen we de overstekende koeien nogmaals tegen kwamen. Moest echt even iets eten en drinken om weer verder te kunnen. Nu hielp de tegenwind natuurlijk ook niet echt mee . Maar aan het einde van die 70 km toch wel trots dat ik deze week al meer dan 100 km gefietst had , met Maccabi nog in het vooruitzicht .

Zondagochtend,voelde toch een beetje of ik vreemd ging , geen Alyn shirt aan maar een Maccabi tenue. Terwijl er ook aardig wat Maccabianen de intentie hebben om dit jaar met Alyn mee te fietsen, www.alynactive.org . Zo willen Micha en Jalon de challenge gaan doen , Jaron, Ruben, Shimon de plus , Paul vandaag weer helemaal uit Den Haag gekomen ,en Peter de off road. Excuus aan degene die ik vergeten ben.Kortom we hopen allemaal intens dat de tochten doorgang kunnen vinden en wie weet kunnen we ook dit jaar weer met een hele grote Nederlandse delegatie meedoen. Maar eerst verzamelen bij Bagels en Beans bij de Antonio Vivaldistraat. Waar we liefdevol door Nicole en Rudi voorzien worden van koffie en thee en zelfs al gebak voordat we goed en wel op weg gaan . De opkomst is groot en we gaan dan ook in meerdere  groepen , van verschillende niveaus van start , na de openingsspeech van de voorzitter van MCC, David J.. Nog even een statieportret en dan kunnen we vertrekken.

Sluit me aan bij de “langzame “groep, onder leiding van Babette . Voor haar heel vreemd om een gemiddelde van 25-28 km per uur aan te houden, zij is een triatleet en dit is dus ook “moeilijk” voor haar, om zich zo in te moeten houden . Ze doet het geweldig  . Het gaat  goed en samen met Thelma zijn we de enige vrouwen die vandaag meefietsen. Probeer bij onze groep te blijven en de wind op te laten vangen door degene die voor mij rijdt . De vaart zit er goed in en mijn tellertje geeft regelmatig 30km of meer aan. Niet te veel nadenken en gewoon door blijven trappen. Via Uithoorn , langs de kromme Mijdrecht naar Woerdens verlaat . Daar zien we de snelle jongens staan , maar wij fietsen snel door en nemen geen pauze. Het is benauwd en warm , dus af en toe een slokje is geen overbodige luxe . We proberen te zorgen dat iedereen aansluiting heeft .Op een gegeven moment kunnen we toch niet zien waar een deel van de groep is , maar fietsen met een ander deel van de groep weer verder , ook prima . Vraagje van Jalon of we die 5 km extra zullen doen via Vinkeveen, het gaat goed , nog niet moe , dus hupsakee ,de langste weg terug . Als we Vinkeveen uitrijden ziet de lucht in de verte er wel heel donker uit. Volgens de app komt er geen regen dus lekker verder fietsen .

Bij de Amstel, gaan Jaron en David de polder in . Ik besluit nog even mee naar Bagels en Beans te gaan , en daar is die bui dan .Van het één op andere moment krijgen we toch een hoosbui op onze kop . Donder , bliksem , grote druppels terwijl het nog steeds warm is . Optie om te schuilen onder de bomen aan de Amstel of doorfietsen . Zijn al door en door nat , sokken soppen in mijn schoenen en zie nauwelijks wat door mijn bril. De groep gaat door ,dus ik laat me ook dat laatste stukje niet kennen. Het is de moeite waard , want ik word uitbundig  onthaald als ik aankom . Neem een heerlijke kop thee en als Doron gedoucht en wel met handdoeken aankomt , droog ik op advies van Shimon mijn schouders even droog. Jaron is al thuis en biedt me aan om me met de auto p te halen , als ik zie dat de bui nog anderhalf uur aanhoudt , neem ik zijn aanbod met liefde aan.  Zo, weekoverzicht met 170 km op de teller.

Bedankt allemaal voor het meegaan ,als er mensen zijn die op de Maccabi app willen , laat maar weten er is ook een facebook pagina, Maccabi Cycling Club Holland .En als er mensen zijn die meer over de vijf daagse fietstocht door de woestijn voor de kinderen van  Alyn willen weten ,ik help je graag overtuigen dat het meer dan de moeite waard is. Zoals Micha ongeveer bij de start aan  Tom zei over Alyn ,het mooiste , indrukwekkendste , emotioneelste event dat hij ooit had meegemaakt.

Wil je een gift geven voor Alyn dat kan natuurlijk altijd, heel graag natuurlijk. Zet je er een naam bij dan komt het gewoon bij de kinderen , maar sponsor je één van de fietsers die dit jaar mee hopen te gaan . Heel erg bedankt aan iedereen die dit prachtige project steunt .

 NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital

Wens iedereen een hele mooie en vooral gezonde week en sterkte voor iedereen die dat kan gebruiken !

Warme groet ,

Judy

2 gedachtes over “Alyn 2020 # 3 Vreemd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.