Alyn 2019 # 9 Klein

# 9 Klein

21-7-2019

Hoewel ik kan zien dat er momenteel maar een redelijk klein groepje mijn verslagen leest, geen zorgen kan niet zien wie, toch maar mijn verslag .Van deze mooie in opmaat naar een schitterende zonnige week. Om 9.30 verzamelen en de bedoeling is dat we richting Bloemendaal gaan. Ook de Maccabi groep , een groep stoere , snelle , fanatieke mannen , met soms een paar sterke dames, staat bij het Kalfje , ziet er indrukwekkend uit. De Alyners zijn ver in de minderheid, uiteindelijk bevat ons groepje  vijf mannen en ik. Wel ontzettend leuk dat Ray , Nederlander die in Israël woont  en  ook een dag in Israël met de mountainbikers mee fietst er is . En Yossi een Israëliër  die in Nederland woont en vorig jaar niet mee kon , ook weer genoeg hersteld is om mee te fietsen.  David gaat ook met ons mee, terwijl die ook regelmatig met de anderen meegaat . Mijn, zullen we hem maar mijn mentor noemen , Shimon. En Jaron die er altijd voor zorgt dat ik niet verdwaal en te veel achter kom.  Ben vergeten mijn Strava aan te zetten , dus de eerste kilometers zijn niet geregistreerd , lukt me wel om onderweg aan te zetten. Richting het Amsterdamse bos ,veel mensen op de fietst in al lekkere zomerse kleding . Kinderen in de bakfiets met strooien hoedjes en zonnebrillen op, wat heerlijk allemaal. Wat heeft dat mooie weer toch een gezellig effect op mensen. We fietsen richting Lijnden , over de snelweg. Geen paniek over de brug bij de A9 richting Schiphol. In de rietvelden zitten behoorlijk wat mensen op opklapstoeltjes , vliegtuigen te spotten, ach iedereen zijn hobby. Wat me opvalt is hoeveel rotzooi , zoals blikjes en plastic aan de rand van de weg en in het gras ligt . Wat een zonde, het is toch gewoon een kleine moeite om je eigen troep mee te nemen , of in ieder geval niet in de natuur achter te laten.  We hebben op Ray staan wachten , geappt en gebeld , maar die is in geen velden of wegen meer te bekennen. We fietsen maar door , langs mooie huizen en de trekvaart. Er zit ook behoorlijk wat vaart in het fietsen, ondanks de wind weer pal in je gezicht . De pluizen van de paardenbloemen vliegen je om de oren. Kan gelukkig een heel stuk achter Shimon aan fietsen, die houdt een straf tempo aan . En als ik een beetje bij hem kan blijven hopen de kilometers zich op.  Jaron heeft een stuk met Yossi gefietst , hij gaat niet helemaal mee naar Zandvoort , is een beetje veel voor de eerst keer weer buiten fietsen. Zo bijzonder dat je weet dat de kinderen van Alyn ook al druk aan het trainen zijn om in November met ons mee te kunnen fietsen. www.alynactive.org ,sommigen gaan met de on-road mee , maar er zijn er ook die met mountainbikes meedoen .

Wat is dat steeds weer  indrukwekkend, maar zeker ook grote bewondering voor alle vrijwilligers  en therapeuten die met ze trainen, zodat ze goed voorbereid zijn om mee te kunnen. Veel kinderen die meefietsen hebben handbikes op hun aangepaste rolstoelen. Zo’n fysieke en mentale kracht hebben de kinderen , daar voel ik me altijd heel klein bij. Ik hoor de meeuwen en  weet dat we Zandvoort in rijden, nog even doorzetten en dan zijn we bij het strand. Oké , zie het strand en het circuit van Zandvoort en vind het absoluut tijd om te stoppen en wat te drinken.

Nee, zegt Shimon , we zouden naar Bloemendaal gaan en dat doen we dus ook . Jeetje nog een eind en ook mijn rug vindt het meer dan welletjes. Zie aan het eind van de boulevard de plek waar we gaan stoppen, gelukkig even pauze.

Nu wel even wat drinken , want dat is er  onderweg niet echt van gekomen. Er zijn behoorlijk wat mensen op het strand en er zwemmen zelfs mensen in de zee.  Wij gaan via de duinen weer richting Amsterdam. Ook in de duinen is het druk met fietsers en dagjes mensen. De buffels worden van alle kanten gefotografeerd, waardoor wij langzaam moeten fietsen. Gelukkig doet mijn fototoestel het weer en probeer al fietsend een paar foto’s van  de duinen en de buffels te maken. Maken even een foto momentje bij een oud kasteel dat van de dichter Bredero blijkt te zijn geweest , zo zie en leer je elke keer weer iets nieuws .

Komen uiteindelijk via Spaarndam weer bij de ringvaart uit . De spieren in mijn rug trekken flink, probeer op de fiets wat te rekken en strekken.Een gezette man fietst  voor me , met een flink tempo en daar fietst ik maar even een stuk achter . Hij heeft het in de gaten dat ik hem probeer te volgen en is zo vriendelijk om alle obstakels door te geven en er niet al te hard van door te gaan. Shimon gaat richting Amsterdam , David fietst vooruit en Jaron en ik fietsen weer door het Amsterdamse bos terug naar huis. Komen in Amstelveen Frits Barend , die vorig jaar met ons heeft meegefietst , tegen. 

Halen even mooie herinneringen op van de tour van vorig jaar , en de tour de France met zijn waanzinnige klimmen. Bespreken de tocht door het noorden in Israël dit jaar. Het is en blijft een fantastische ervaring, jezelf absoluut in het zweet werken, om een betrekkelijk kleine ( financiële )bijdrage te kunnen doen voor het herstel van alle kinderen die bij Alyn zijn opgenomen of daar een beroep op doen.  Want ook hier geldt alle kleine beetjes helpen. Dus als u/ jij/ jullie iets willen / kunnen bijdragen, of mensen kent die dit zouden willen doen, geef ze bijvoorbeeld de  website van Alyn door , www.alyn.nl .

 Alvast heel erg bedankt voor alle  steun , groot of klein het wordt ongelofelijk gewaardeerd en komt heel erg goed terecht.  Geen betaalde besturen , alleen maar vrijwilligers die proberen zoveel mogelijk geld op te halen om de revalidatie van elk kind zo soepel mogelijk te laten verlopen.

NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, wil je iemand persoonlijk steunen , zet er dan ajb een naam bij . En voor de mensen die het al gedaan hebben , heel erg hartelijk bedankt , jullie maken met z’n allen het verschil !

Alyn heeft een ANBI status dus je gift is fiscaal aftrekbaar.

Heb een in alle opzichten zonnige week en probeer  vooral de kleine dingen die op je pad komen te waarderen.

Warme groet,

Judy

10 gedachtes over “Alyn 2019 # 9 Klein

 1. Lieve Judy,

  Ik lees je blog hoor en wat ben je toch een doorzetter. Niet alleen fiets je met rugpijn, ook blijf je dit blog schrijven terwijl je weet dat die minder gelezen wordt! Ik hoop voor je dat de rugpijn beter wordt ende reclame voor Alyn in je blog toch wat (financiële) vruchten afwerpt.
  Enne….tot bij de finish in Jeruzalem😉

  1. Super fijn dat jullie er dit jaar weer bij zijn . En ik weet nu al bijna hoe ik me voel als ik jou bij Alyn zie staan. Totaal gesloopt , maar vol energie omdat heel Alyn ,kinderen , ouders , verzorgers en begeleiders op ons staan te wachten

 2. Knap, knap, knap hoor dat afzien iedere week. En voor wie? Voor de kinderen van Alyn die jullie helemaal niet persoonlijk kennen.

  Mijn complimenten, de wereld zou nog een stuk mooier zijn als er meer mensen zo onbaatzuchtig als jullie te werk zouden gaan. Respect!

  1. Nou laat je me helemaal blozen . Dank je wel. Het is niet altijd zichtbaar wat voor goeds men doet, er zijn heel veel mensen die “achter de schermen” veel goeds doen voor anderen. Dat is indrukwekkend ,X

 3. Hi Judy,
  ook ik volg jouw en de alyn avonturen op de voet.
  Blijven fietsen, vooral voor Alyn.
  Groetjes aan Shimon, Ray en de andere alyn fiets veteranen !
  Shalom, Gerrit

  1. Dank je wel Gerrit , hopelijk zien ze jouw leuke commentaar onder het verslag. Hoop dat het heel goed met je gaat , waar ter wereld je ook bent ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.