Alyn 2019 # 8 Vakantie


14-7-2019

In midden Nederland is de vakantie ook begonnen. Maar aan het weer is het niet te merken dat het de zomervakantie is. Stuur zaterdagavond een appje naar de Alyn groep , of er mensen zondagochtend willen gaan fietsen. Het animo is niet overweldigend , maar een aantal mensen zal toch komen , dus de wekker maar gezet. Ben al helemaal in mijn fietstenue gehesen ,maar om 9.30 begint het te motteren , kijk op de buienradar app en daar staan alweer aardig wat verwachte buien gemeld. Meld ons dus maar af , want om met 15 graden in de regen te gaan fietsen is nou niet echt mijn ideale invulling van een vrije dag. Krijg meteen een bericht terug dat Vera en Joeda al bij het Kalfje zijn en het daar niet regent. Oké , oké , de fietsen stonden toch al in de gang en niet aardig om mensen te vragen om te komen en dan zelf niet op te komen dagen. Het miezert , maar daar kunnen wij Nederlanders best wel tegen . En inderdaad houdt het onderweg al op en voegen ons bij de jarige Shimon, Maurits en Max die op een hele mooie mountainbike is gekomen. In Totaal dus met z’n zevenen. Shimon heeft de afgelopen twee weken alleen maar tours in de bergen gedaan . Hij vindt dat vakantie , maar het is natuurlijk waanzinnig afzien. Maar hoe trots zijn wel niet op hem dat hij van de 200 mensen boven de 65 jaar , 11de is geworden. Dus als ze de grens boven de 70 hadden gesteld was hij dus nog hoger in het klassement terecht gekomen. Je begrijpt het al met al deze kanjers op de fiets wordt het voor mij weer flink aanpoten. We gaan richting Vrouwenakker , omdat er zo’n harde wind staat en we die niet meteen voluit in onze snufferd willen hebben.  Max gaat onwaarschijnlijk hard op zijn mountainbike , dat ik toch maar even vraag of er niet ergens een motortje verborgen zit. Maar hij doet dit zoals hij zelf zegt , met eigen spierkracht.  Wij doen op dit moment éénmaal per week ons best op de fiets . Wat hebben wij het in dat opzicht toch ongelofelijk makkelijk. De kinderen bij Alyn trainen elke dag , meerdere uren met verschillende therapeuten .

Er is inpandig een zwembad , waar zelfs kinderen die aan de beademing zitten kunnen zwemmen. Alles is zo ongelofelijk goed ingericht voor de kinderen . Het wordt allemaal op zo’n kindvriendelijke manier gebracht . Konijntjes om te aaien, zodat je je handen kan trainen. Een tuin met verschillende hoogtes en ondergrond, zodat de kinderen op verschillende structuren kunnen leren lopen . En dan zien wat ze met aangepast tuingereedschap gezaaid hebben en hopelijk ook wat ze kunnen oogsten. Voor hen geen vakantiedagen dat er niet gewerkt hoeft te worden, maar elke dag werken aan hun gezondheid, conditie en mobiliteit. Dat zijn de echte doorzetters,www.alyn.org .  Bij ons rijdt er ,als we in Israël de vijf daagse tocht doen , altijd een bus achter ons aan . Zodat als je niet meer kan , of de groep niet bij kan houden je in de bus kan stappen.www.alynactive.org. De tocht is geen wedstrijd , het is een groep mensen die door sponsors vanuit de hele wereld , bij willen dragen aan een betere toekomst voor alle kinderen die bij Alyn opgevangen worden. En dat zijn alle kinderen die in Israël leven, ongeacht achtergrond , religie en waar ze vandaan komen. . Gezondheid is niet te koop , maar met een gift voor de kinderen voor Alyn kunnen we ze wel een beter , sneller herstel  proberen te geven . Geen regenbui kan ons weerhouden want die hebben we toch nog wel af en toe tussendoor. Bij de Kwakel zijn de wegen helemaal droog , dus het valt allemaal heel plaatselijk. Maar het wolkendek belooft verder niet  een hele droge overtocht. Het tempo zit er goed in en probeer wel steeds zo goed mogelijk bij de groep te blijven. Ben wel blij als we bij de sfeerstal stoppen om wat te drinken.

Mijn bidon is nog helemaal onaangeroerd, met zo’n tempo pak ik hem toch liever niet van mijn fiets en we hebben eigenlijk nog niet lang genoeg gestopt om even wat slokken te nemen. Blijkbaar vinden de anderen ook dat er hard gefietst is want de getrakteerde appeltaart vindt gretig aftrek. Laten nog even een regenbui aan ons voorbij gaan ,voordat we weer via Vinkeveen , langs Abcoude weer richting Amsterdam gaan. Strava heeft haar contract met Relive verbroken. Dus even geen filmpjes meer van de tocht en hopelijk doet mijn fototoestel het de volgende keer ook weer. Neem mijn zware benen na de rit maar op de koop toe, weet je in ieder geval dat je je best hebt gedaan.

Dus voor alle mensen die op vakantie gaan/ zijn , heel veel plezier en geniet. Wees je bewust van alle mooie , bijzondere en indrukwekkende mensen en dingen om je heen .

Voor degene die de kinderen van Alyn willen steunen:

 LET OP !! Er is een nieuw rekening nummer :

NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, wil je iemand persoonlijk steunen , zet er dan ajb een naam bij . En voor de mensen die het al gedaan hebben , heel erg hartelijk bedankt , jullie maken met z’n allen het verschil !

Alyn heeft een ANBI status dus je gift is fiscaal aftrekbaar.

Liefs en maak er een mooie zomer( -vakantie) van

Judy

6 gedachtes over “Alyn 2019 # 8 Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.