Alyn 2019 # 7 Mogelijk

Mogelijk

31-6-2019

Haantje de voorste

Heerlijk vandaag een mooie zomerse dag temperatuur net boven de 20 graden en een koele wind. Beginnen om 9.30. We zijn met z’n tienen en omdat Shimon een grote tocht door de Alpen maakt neemt Joop het voortouw, we gaan naar Monnickendam . Zien dat de Amstel straks afgesloten wordt voor de triatlon. Weten dat Babette en Mau die altijd met Maccabi meefietsen daaraan mee doen. Dus richting Ijburg . De wind die vannacht zo lekker door de slaapkamer waaide ,voelt nu toch wat minder comfortabel aan. Mike gezellig ook weer van de partij. Net zoals Manja , Vera, Marijke, Jacques, Joop , Arnold ,Maurits en Jaron, maar die zijn vaker in de buurt . Elke keer als we fietsen wordt er gevraagd wie er dit jaar mee gaan met de 5 daagse fietstocht . Weet dat het altijd mogelijk is voor iedereen om mee te doen. Ben zelf  met nul  ervaring en nul conditie en geen illusies begonnen aan het Alyn avontuur .Maar het is op alle fronten meer dan de moeite waard . Dus als ik het kan is het mogelijk voor iedereen .  Er zijn verschillende categorieën , van supersnel en lang , tot een dagdeel en daarna een tour in de omgeving www.alynactive.com .  Dus als je zin hebt om geheel georganiseerd met een internationale groep  door het noorden van Israël te fietsen, ben je meer dan van harte welkom. Ik heb het ook nooit voor mogelijk gehouden dat ik mee zou kunnen doen . Maar als je letterlijk en figuurlijk je grenzen wil verleggen ,behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Moet je me nu eens zien , ploeterend en gefrustreerd achter al die goede fietsers aan . Maar dat weegt absoluut niet op tegen de voldoening , het uitzicht en de vriendschappen die er ontstaan zijn . Maar bovenal het feit dat ik door mijn inspanning anderen  ,vooral ook dankzij de sponsor steun van jullie ,kan helpen. Gaan er dus maar weer voor, zowel vandaag als straks in November . We fietsen via Amsterdam oost  door Durgerdam een groot  deel onderaan de dijk langs het Ijsselmeer .

Hoewel je denkt dat je een rondje fietst hebben we of zijwind of wind tegen. Het is pittig en denk dan ook aan Boudewijn de Groot met zijn liedje :” Hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over het stuur fietst tegen de wind ,zichzelf een weg baant”. Eenzaam ben ik niet echt maar  zie ver voor me de gele shirtjes van de andere Alyners . Het is voor mij onmogelijk om ze bij te houden , maar weet dat ze ergens zullen stoppen om de groep weer compleet te maken.  Aan het riet  kan je zien dat er zijwind of tegenwind is, duidelijk geen wind mee. Ook nog een stuk bovenop de dijk gefietst en dan merk je het verschil, nog harder trappen tegen de wind in. Omdat we al meerdere keren in Monnickendam zijn geweest en we toch redelijk snel gaan , wordt er besloten om door te fietsen tot Overleek. Fietsen grote stukken op wegen door de weilanden, maar ook door nog een –dam dorp , Ilpendam.Allemaal kleine dorpjes met klinkers en laagbouw met houten huisjes , beeldig en gemoedelijk.

Lekker  even bijkomen van alle wind tegen in Overleek .

Redelijk opgeladen weer tegen de wind in.  Jonge zwanen door de sloten , hier en daar een vlinder en een lekkere heldere lucht , wat kan een mens toch rijk zijn op een gewone zondagmiddag. Misschien had ik toch iets moeten eten ,want ondanks dat Jaron mij probeert uit de wind te houden , lijkt het of ik nauwelijks vooruit kom. Fiets dan liever gefrustreerd alleen dan dat ik anderen ophoud.  

Maar bij een volgende splitsing staat er weer iemand te wachten , zodat we samen Amsterdam weer inrijden. Splitsen ons in verschillende groepjes, Joop en Manja begeleiden Vera naar Abcoude .Wij zien mensen rennen bij de Amstel die het laatste gedeelte van de triatlon lopen, wat een energie. Energie geven de kinderen van Alyn ook keer op keer  aan ons als we in het Alyn revalidatiecentrum zijn. Vol enthousiasme dat we er weer zijn en wij zien  dat alle kinderen , ouders en medewerkers die  proberen het onmogelijke mogelijk te maken. Dus als mijn teller 69 km aangeeft , fiets ik nog maar even een rondje bij ons huis . 70 staat toch leuker. Snap trouwens niet hoe het mogelijk is dat van de 70 km ,65 km wind tegen was.

Dus als je geïnteresseerd bent om mee te doen , laat het weten , kijk eens op de Nederlandse site  www.alyn.nl . Alyn steunen kan altijd , graag zelf. En als je anderen kent die dit project ook een warm hart toe zouden kunnen dragen ,geef ze een Alyn site door of laat ze gerust mijn blog lezen.

LET OP !! Er is een nieuw rekening nummer :

NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, wil je iemand persoonlijk sturen , zet er dan ajb een naam bij .

Alyn heeft een ANBI status dus je gift is fiscaal aftrekbaar. e

Pas goed op elkaar ,

Judy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.