Alyn 2019 # 6 Zien

Zien

23-6-2019

Drie jaar geleden zag ik bij de start van de vijfdaagse tocht door het zuiden van Israël een meisje/ vrouwtje met een begeleider lopen . Het was duidelijk dat zij visueel gehandicapt was.  Helemaal in Alyn tenue dus daaruit bleek dat zij mee zou gaan fietsen. Was natuurlijk zwaar onder de indruk en zoals mijn dochters zouden zeggen “typisch mijn moeder” stapte ik op haar af om in mijn hakkel takkel  Ivriet / Hebreeuws te zeggen hoeveel bewondering ik voor haar had. Stelde me natuurlijk voor aan haar en haar begeleider en zij zei dat ze Galith heette . Het was de eerste keer dat ze meedeed en heb haar vijf dagen lang op de tandem  zien fietsen . En natuurlijk elke keer als zij mij voorbij fietsten riep ik hoe geweldig ze het deden en hoe fantastisch ik ze vond. Vorig jaar zag ik haar weer bij de start . Dat ze ook nog vol met humor zit bleek uit het feit dat toen ik haar zei dat ik blij was haar te zien , zei ze “ik jou ook”. We schoten beiden in de lach . Ze bleek weer mee te doen , maar dit jaar ging ze mountainbiken op een tandem. Ik ben elk jaar weer blij dat ik gewoon op de weg mee kan komen  en zij ging “gewoon” een nieuwe uitdaging aan. Wat een Respect heb ik voor zulke doorzetters .Zeker ook voor de bijzondere vrijwillige  begeleiders die het hele jaar met de kinderen trainen om met de fietsers mee te doen, www.alynactive.org .

Omdat ik foto’s had gemaakt en ze die ook wel wilde zien (?!) zijn we gelinked op facebook. Wat schetst mijn verbazing dat ik een paar weken geleden zag dat ze het volgende item van haar bucketlist kon afvinken . Ze heeft een berg beklommen, zonder hulpmiddelen. Toen ik haar vroeg of ik dit op mijn site mocht laten zien , bedankte ze me. Hoe bedoel je , mij bedanken? Zij is een groot voorbeeld en een motivator voor velen. Net zoals Maarten van der Weijden , die dit weekend de elf steden heeft  gezwommen. Voor mijn buitenlandse lezers die via Google translate mijn blog volgen , dit is officieel een schaatstocht van bijna 200 km. Maarten is een Olympisch goud zwemmer die kanker heeft overwonnen .Door dit te zwemmen probeert hij zoveel mogelijk geld op te halen voor kanker onderzoek. Wat zijn er toch een heleboel super gemotiveerde mensen. Mensen die grensverleggend te werk gaan. Dit gebeurt natuurlijk op verschillende vlakken , iedereen wil het beste uit zichzelf en soms ook uit een ander halen. De meeste mensen doen dit in hun eigen omgeving en hebben eigen doelen die ze aan zichzelf stellen. Meestal zie je niet hoe hard mensen hun best doen om bepaalde dingen te bereiken .Iedereenstelt zijn eigen grenzen.  Vaak wordt je zo gestimuleerd door andere mensen , die niet eens weten hoeveel indruk zij op je maken. Zij zorgen ervoor dat jijzelf je grenzen probeert te verleggen. Het is wonderlijk om te zien hoeveel kracht elk mens heeft. En zo als Maarten ongeveer zei : “als het de eerste keer niet lukt , moet je het gewoon een tweede keer proberen”.  Zo kijk ik ook naar alle kinderen van Alyn, www.alyn.org  ieder op zich een kampioen . Natuurlijk verdien je niet elke dag een medaille , maar door een lichamelijk of verbaal  schouderklopje te geven zie je de kinderen groeien . Dit geldt trouwens voor ons allemaal. Maar de meesten van ons gaan niet elke dag de strijd aan voor lichamelijk herstel , soms is er helaas  geen herstel meer mogelijk .Dan wordt er geprobeerd om het leven zo aangenaam en stabiel mogelijk te maken en te houden. Je ziet het enthousiasme van de kinderen , de therapieën worden op een zo kind vriendelijke, innovatieve , speelse manier gebracht . Je ziet dat de kinderen er ondanks de pijn , frustratie en onmacht , meestal heel veel lol in alles hebben.  Zie dat er zoveel mensen en kinderen voorbeelden zijn, voor ouders , familieleden, vrienden en bekenden , terwijl ze zich daar niet bewust  van zijn. Daarom ook deze zondag weer op de fiets geklommen. Jaron , Manja ,Vera en Joop gingen al heel vroeg op pad en hebben 100km gefietst. Ik ben meegegaan met Shimon, Joeda, Arnold, Maurits, Ron , Ingrid, Marijke en Daphna . Wij zijn naar Woerdens Verlaat gefietst en hebben het bordje Zuid – Holland gezien.

 66 km weer een leuke en lekkere, gezellige  fietstocht .

Wie weet dat we elkaar een keertje op de fiets zien;).

Judy

LET OP !! Er is een nieuw rekening nummer :

NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, wil je iemand persoonlijk sturen , zet er dan ajb een naam bij .

Alyn heeft een ANBI status dus je gift is fiscaal aftrekbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.