Alyn 2019 # 5 Hard

Hard 

16-6-2019

Vaderdag , ongelofelijk dankbaar en bewust dat wij beiden onze vaders nog in goede gezondheid bij ons hebben, heel bijzonder .Mijn eerste keer weer fietsen nadat we terug zijn gekomen uit Italië. We wijken een beetje af van de starttijd , we zijn met een grote groep. Mensen van dichtbij , maar ook van buiten de stad. Zo leuk dat Mike uit Zeist en Paul uit Den Haag ook weer met de Amsterdamse meute mee fietsen. Ron en Ingrid, Suzy en Micha ,Daphna  en  David gelukkig ook weer bij de Alyn groep aangesloten. 

Op naar Haarzuilens , route kan je onderaan het relive filmpje zien. Manja en Shimon nemen het voortouw en weten hoe we de afgesloten wegen moeten omzeilen. We gaan hard , op de Alyn app werd gesuggereerd dat we 25-26 km per uur zouden fietsen. Nou dat is een beetje wishful thinking , we gaan in het begin al veel harder. Zitten al snel tegen de 30 aan. Maar we moeten natuurlijk ook hard trainen , want we hebben ons gisteren officieel aangemeld om dit jaar weer mee te doen.  Natuurlijk zullen we op heel veel fronten ons best moeten doen. We moeten onze conditie verder opbouwen en het sponsorgeld weer bij elkaar krijgen.  Maar bovenal gezond blijven, om de kinderen van Alyn die om verschillende redenen niet gezond zijn , te kunnen helpen.

Het gaat me altijd aan het hart om te zien hoe hard deze kinderen hun best doen om al het mogelijke en vaak ook het onmogelijke te bereiken. Zoveel respect voor hun doorzettingsvermogen en strijd om hun eigen grenzen te verleggen. Het is ook erg indrukwekkend om te zien dat alle kinderen , ouders en begeleiders  uit alle klasse van de Israëlische bevolking komen. Hier geen onderscheid in welk geloof je aanhangt , uit welk gebied je komt , welke kleur  of welke aandoening je hebt.  Iedereen helpt iedereen en gaat gewoon met elkaar om. De meeste kinderen die bij Alyn geholpen worden zijn daar voor een langere tijd. Ze komen vaak rechtstreeks uit het ziekenhuis waar ze behandeld zijn en ze komen dan ook vanuit het hele land . Alyn is echt super gespecialiseerd , elk kind heeft zijn / haar eigen behandelplan. Ouders wordt ook gevraagd om mee te werken aan het zo spoedig mogelijk herstel van hun kind. Dat houdt soms ook in dat ouders moeten leren met de apparatuur waar hun kinderen op zijn aangesloten  te bedienen. Dit is niet alleen voor in het ziekenhuis , maar omdat de thuissituatie ook zo belangrijk is voor de kinderen.  Er wordt geprobeerd om de kinderen af en toe met weekend verlof te sturen , zodat ook de broertjes en zusjes een snellere genezing   kunnen stimuleren .Kortom er moet aan alle kanten hard gewerkt worden om goede en mooie resultaten te krijgen. Dus probeer ik bij het groepje te blijven zodat ik een beetje  gebruik kan maken van de windstoppers voor me.

Want natuurlijk hebben we weer het meeste wind tegen en er liggen hier en daar nog behoorlijk wat takken op de weg van de stormen van de afgelopen tijd. Worden tegemoet gereden door een groep mensen met paard en wagen , mooi ouderwets gezicht .

We stoppen bij het voor ons bekende cafeetje in Haarzuilens . Volgens mij zijn we hier nog nooit zo vroeg geweest, hebben dus hard door gefietst . De groep is niet helemaal compleet meer . Een aantal mensen is eerder terug gegaan.  We worden getrakteerd door Ingrid en Ron ,voor een speciale gelegenheid . Ondanks dat het half juni is , is het tijd voor warme chocolademelk.  

Zien de bevestiging van onze inschrijving op de mail, toch elke keer weer spannend om mee te doen.Het wordt al weer fris en de donkere wolken komen alweer dichterbij. Dus niks niet rustig aan terug fietsen , we gaan er weer hard tegenaan. Via Wilnis en Vinkeveen weer naar Ouderkerk. Het was een pittige rit  en iedereen heeft  hard zijn  best gedaan om er weer een mooie tocht van te maken met de kinderen van Alyn als drijvende kracht . Na 65 km zijn we net weer voor een bui binnen.

Als je dit bericht leest en mensen kent die mee willen fietsen in Israël geef  het ze dan ajb door of laat ze contact opnemen.Dit geldt natuurlijk ook voor potentiële sponsors ;).

 Als je de groep of iemand persoonlijk wit  helpen om het sponsorbedrag  bij elkaar te krijgen , maak dan ajb een gift over op en zet erbij voor wie het is .

LET OP !! Er is een nieuw rekening nummer :

NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital

Alyn heeft een ANBI status dus je gift is fiscaal aftrekbaar.

Maak er allemaal weer een mooie,  gezond, en gelukkige week van .

X

Judy

Een gedachte over “Alyn 2019 # 5 Hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.