Alyn 2019 # 3 Eindelijk

Alyn 2019 # 3 Eindelijk

12-5-2019

Eindelijk een zondag waarbij de weersverwachtingen geen regen voorspelen. Dat het 11 graden gaat worden , daar moeten we dan maar niet zo moeilijk over doen. Onderhemdje , armen en benen en dan ook nog maar een windjack.  Toen ik zeven jaar geleden begon met fietsen kon ik me werkelijk niet voorstellen dat ik het leuk zou vinden om met Moederdag een lange fietstocht te maken. Verzamelen om 10.00 bij ’t Kalfje , klein groepje van Maccabi en ook niet zo’n groot groepje voor Alyn. Marja en Joeda nemen de korte route in verband met  Ajax . Jaron en Arnold fietsen een gedeelte met ons mee en gaan ook halverwege terug voor Ajax en een concert. Een vriend van Shmulik , Ronnie fiets voor het eerst met ons mee, nog  zo’n sterke man. Vera heeft er al 15 km opzitten en Marijke en Jacques starten ook met ons. Manja en Shimon maken de groep compleet.  Shimon neemt het voortouw en verteld dat we naar Wormerveer gaan. Hij fietst zoveel en zo vaak dat hij de meeste wegen in Nederland op zijn duimpje kent, dus wij achter hem aan.  Eindelijk weer buiten fietsen , word weer meteen met mijn neus op de feiten gedrukt. Wind tegen en niet zo’n beetje ook . Alle extra uurtjes op de sportschool  lijken weinig tot geen effect te hebben. Maar het gelukspoppetje en de twee dozen met AH stickers, al voor de kinderen van Alyn , die ik , zo lief ,van mede sporters heb ontvangen, stimuleren me natuurlijk. Vorig jaar zijn de cadeautjes met heel veel enthousiasme , door de  kinderen in ontvangst genomen, www.alyn.org

Ben eigenlijk al snel buiten adem en probeer een cadans te vinden, maar het gaat hard . De donkere wolken die we in de verte zagen , blijken regenwolken te zijn en daar moeten  we dus doorheen. Zou nou ook deze dag in het water vallen ? Maar over een paar weken gaan we naar Italië om de bergen op de fietsen. We hebben pas drie keer buiten gefietst dit seizoen . Zie dus als een berg tegen die fietstocht rond Forte di Marmi op, dus geen gezeur en doortrappen maar . Na een dikke 20 minuten houdt het op met regenen en fietsen we moedig door.  Natuurlijk is het ietsje makkelijker als je bij iemand in zijn /haar wiel fietst . Kan een tijdje achter Vera blijven fietsen , maar kan haar niet de hele tijd bijhouden en dan heeft de wind natuurlijk behoorlijk vat op je.  Shimon leidt ons langs de mooiste velden  en plaatsen. De natuur is nog in volle bloei .De velden zien rood van de een soort gras, aan de kant veel boterbloemen en af en toe in de perken met klaprozen. De koeien liggen rustig in de wei en sommige schapen zijn wel geschoren , anderen niet.

Krijg van Shimon een duwtje in de rug. Ondertussen is ons groepje uitgedund tot drie mannen en drie vrouwen.  Vera en ik hebben behoorlijk behoefte aan even een rustplaats. Eindelijk vinden we die in Jisp, nog nooit van gehoord , maar een echt Zaans dorpje , waar de paard en wagen gewoon door de hoofdstraat rijdt.

Het enige etablissement heeft alleen maar koffie , thee en water . Achter het schuurtje worden de palingen klaar gemaakt om gerookt te worden. 

Probeer mijn energielevel weer op te krikken met een mueslibol, dat  is behoorlijk nodig. Shimon verteld dat we hierna richting Zaanse Schans gaan. Dat is wel heel erg leuk , de molens en de Zaanse huisjes. We komen via de achterkant binnen en proberen ons door de toeristen heen te wurmen. Het is een prachtig gezicht , alle molens draaien .

Natuurlijk stoppen we even om een mooi plaatje te maken, een dame uit Hong Kong maakt de foto’s .Volgende stop is de pont , dan weer een zijpaadje in richting Halfweg .

Dan langs de trekvaart richting Amsterdam. We nemen afscheid van de mannen , die dan eindelijk hun eigen tempo kunnen fietsen en niet meer op mij hoeven te wachten.  Wij fietsen door het Amsterdamse bos naar Amstelveen , Vera fietst verder naar Abcoude en wij gaan richting Amstelveen. Als ik voor het huis sta zie ik dat ik op 400 meter de 80 km niet heb gehaald. Dus dat wordt nog even een rondje bij het huis.  Eindelijk thuis en nog even Moederdag vieren. Ik ben me zo bewust hoe bijzonder het is dat ik moeder ben van drie gezonde dochters. Als je rond loopt bij bijvoorbeeld  Alyn weet je hoe dankbaar je mag en moet  zijn dat je  kinderen ook op dit moment gezond  zijn. Bij Alyn worden namelijk kinderen geholpen die meestal in de loop van hun leven gezondheidsproblemen hebben gekregen. Dit kan zijn door onder andere  een ongeluk , een ziekte of een aanslag. De kinderen komen vanuit het hele land om bij Alyn ( All the Love You Need ) de nodige specialistische zorg te krijgen.  Iedereen wordt geholpen ,zonder onderscheid  van geloof, huidskleur,achtergrond of leeftijd. En dat maakt Alyn , net zoals alle andere medische voorzieningen in Israël  zo bijzonder  . Alle geloven lopen er door elkaar , omdat gewoon elke vader en moeder het beste voor zijn of haar kind wil. Wens dan ook van moeder , speciaal vandaag ,naar alle moeders van alle zieke kinderen , waar ook ter wereld heel veel sterkte en kracht . Alyn probeert al het mogelijke voor de kinderen te doen , wat in hun mogelijkheid ligt.  En daar gaan we dit jaar weer een heleboel geld voor proberen op te halen.

Wens alle moeders ( en vaders ) een hele mooie tijd en geniet bewust van alle mooie momenten.

Warme groet,

Judy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.