Alyn 2019 # 2 Lente


7-4-2019

Het spin seizoen  en dan bedoel ik niet de insecten, is vorige week officieel afgesloten met een spinmarathon. Waarvan de opbrengst  naar het Hospice Immanuel in Amsterdam is gegaan. Volle bak en een mooie afsluiting van het binnen seizoen.  Over spinnen gesproken, als u / je insecten kaartjes van AH over heeft  , ik neem ze graag in November mee voor de kinderen van Alyn. Vorig jaar waren ze heel enthousiast en blij met de lettervormpjes . Maar nu moeten we  buiten ook ons beste beentje voorzetten om ons voor te bereiden op de 20ste Wheels of Love in November. Nu zal je denken nou dan heb je nog wel even de tijd en dat is ook zo . Maar een deel van de ploeg gaat in mei al naar Italië om daar al wat bergen te gaan beklimmen , op de fiets . En dat is ook al een zware opgave . Nou wordt dat in alle mate gecompenseerd door het gastvrije onthaal van Martin en Jenny . Zij wonen het grootste  deel van hun leven in Toscane .

eend en kauw hoog in de boom

Mooie tochten uitgezet door Martin en samen met Jenny  zorgen ze voor alles wat daar verder om heen georganiseerd moet worden.  We zitten absoluut in een luxe positie . We zijn gezond van lijf en leden om deze uitdagingen allemaal aan te gaan. Natuurlijk hebben we altijd de kinderen van Alyn in ons achterhoofd . En Or ( een van de kinderen van Alyn ) fietst symbolisch elke keer met mij mee, zijn foto zit namelijk altijd zichtbaar voorop mijn fietstasje .

Maar natuurlijk dragen we alle kinderen bij Alyn een warm hart toe. En iedereen ongeacht achtergrond  , wordt op de meest professionele manier geholpen. Zo zie je bij Alyn een doorsnee van de Israëlische maatschappij. Joden , moslims, christenen, Palestijnen ,druzen , atheïsten en in alle maten en kleuren. Dat is het mooie, indrukwekkende en bijzondere van Alyn , www.alyn.org .   Nou zal het deze zondag ook een heerlijke lentedag worden, even tussen de mindere dagen door. Jaron zet een nieuw metertje op mijn fiets, zodat ik de tijd een beetje in de gaten kan houden en  kan zien hoe hard we  gaan. Zowel de Maccabi als de Alyners fietsers starten weer op onze vertrouwde plek bij ’t Kalfje. Leuk om allemaal nieuwe gezichten te zien. Joel  en Orlando gaan mee met het Maccabi team en gelukkig doet David ook weer mee . Ilan en Chananja gaan met ons mee.

 Mijn metertje staat in eerste instantie op beginner. Maar als ik dan niet kan zien hoe laat het is , zet Jaron het toch maar op gemiddeld. We gaan richting Volendam ,zodat Mau die uit Mexico komt , daar een verse haring kan eten. Shimon neemt het voortouw , hij fietst heel veel en kent alle mooie weggetjes . Bij de Nesciobrug  zijn we Paul , die speciaal uit Den Haag is gekomen en Manou al kwijt. Er wordt meteen stevig doorgefietst  met flinke wind tegen. Op een gegeven moment zijn Vera en ik bij een splitsing. De kopgroep is in geen velden of wegen te zien , we houden een tegemoet komende brommer even staande en vragen of ze een groep fietsers met gele shirts hebben gezien, oké we zijn op de goede weg . Chananja , Maurits en Marja  nemen een andere route . Joeda , Vera en ik gaan dus op zoek naar de anderen. Een aardige fietser ziet mij ploeteren om Vera bij te houden , mag even in zijn wiel rijden en zo kan ik later weer aansluiten. Gelukkig  ze staan op ons te wachten bij Monnickendam. Nog zo’n 6 km naar Volendam , rustig aan tussen de toeristen door en bij het eerste visstalletje worden de haringen verorbert .

Op het IJsselmeer varen heel veel platbodems , een prachtig gezicht. Omdat vis moet zwemmen fietsen we naar Broek in Waterland om even wat te drinken .

Neem maar wel even een energiereep , want met zoveel ervaren en snelle fietsers moet ik niet direct de weg kwijt raken.  Kan even achter Babette en Mau fietsen , ze passen zich aan mijn tempo aan , dat is heel aardig , het zijn beiden triatlonners. Ilan is duidelijk een zeer ervaren fietser die heel hard kan fietsen. Leuk dat hij met Alyn mee fietst vandaag .Gelukkig ook even een tijdje wind mee. Op mijn metertje staan een heleboel gegevens waar ik helemaal niets mee ga doen, maar misschien als ik me daar iets meer in verdiep is het wel leuk. De prachtige binnen weggetjes zijn lang en wind gewoon weer tegen. Als we Amsterdam weer binnen rijden weet ik dat het allemaal wel weer te doen is. Iedereen gaat na de Schellingwouderbrug  zijn of haar weg naar huis. Mijn metertje geeft uiteindelijk een andere afstand aan als mijn Strava . Ga op Strava af en dan hebben we toch mooi 71 km gefietst.

Zoals jullie misschien wel hebben begrepen , heb ik ( wat) problemen met het invoegen van de foto’s. Hopelijk geeft het toch een indruk van onze tocht van vorige week. Wens iedereen hele fijne paasdagen en Pesach. Morgen te koud om te gaan fietsen. Maar juist daarom ,

warme groet en pas goed op elkaar ,

Judy


2 gedachtes over “Alyn 2019 # 2 Lente

 1. Judy,

  Wat een mooi verhaal weer.
  Jammer dat de groep eigenlijk uit los zand bestaat. Dat de voorsten wegrijden en een deel van de groep achter laten lijkt mij ondanks jouw positieve verhaal toch frustrerend.

  Ik zie uit naar jouw volgende verhaal.
  Vriendelijke groeten aan allen
  Chris

  1. Ach het komt altijd wel weer goed .En niet iedereen kan altijd een groot gedeelte van de zondag fietsen. Als iedereen maar gezond thuis komt . Geldt ook voor jou ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.