Alyn 2019 # 18 Laatste keer ?!


20-10-2019

Het zou zo maar eens de laatste keer kunnen zijn dat we in Nederland trainen voor onze Alyn tocht die 10 november begint . Het is vandaag eindelijk weer eens een keertje droog op zondag  , hoewel de weersvoorspellingen voor de middag regen verwachten . Daar trekken we ons maar even helemaal niets van aan . Extra armen en benen aan en een warm onderhemd. We verzamelen bij de Bosbaan ,omdat de Marathon van Amsterdam vandaag gelopen wordt. Shimon staat er al als we net voor half 11 aankomen. Hij staat daar met blote benen , maar wel winter handschoenen. Het is net boven de 10 graden. We zijn met een klein groepje en helaas gaat niet iedereen mee naar Israël.

Snap het wel , het is een hele onderneming , je moet veel sponsorgeld mee brengen en het verblijf moet je natuurlijk helemaal zelf betalen.  Ik zeg echter al jaren dat het een hele mooie , bijzondere , indrukwekkende en aangrijpend gebeuren is. Het begint al de dag dat je gaat melden bij het Alyn revalidatiecentrum dat je er bent .Iedereen is  in rep en roer , de kinderen komen langs in rolstoelen, fietsjes, looprekken , krukken en andere hulpmiddelen om ons te begroeten , als ze geen les hebben. Maar soms komen ze spontaan even uit de klas om ons te verwelkomen.De fietsen worden weer vakkundig in de kelder van Alyn  in elkaar gezet door het fietsenmakers team. Zij rijden bij elke tour , de touring , on road , on road plus , challenge en de mountainbikers mee www.alynactive.org , zodat als je pech onderweg hebt ze je snel kunnen helpen. Bij de inschrijving krijg je een T-shirt waar je je naam op kan laten bedrukken . Dit is leuk omdat je dan onderweg door onbekende mede fietsers aangesproken wordt. Zo merk je dat er mensen vanuit de hele wereld meedoen met deze tocht. Zo inspirerend om te zien dat er zoveel mens en zijn die hun best hebben gedaan om zich voor te bereiden voor deze fietstocht en dat er ook zoveel mensen zijn die anderen helpen om een prachtig bedrag aan alle kinderen van Alyn te kunnen geven.

Als je wil doneren kan dat natuurlijk altijd op  NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital. Van elke euro gaat minimaal 98 cent naar de kinderen , omdat Alyn dit allemaal zelf organiseert . Kortom we doen dit jaar voor de zevende keer mee, je kan dus wel zeggen dat ik er een beetje verslaafd aan ben. Het feit dat ik zeven jaar geleden op de fiets ben gestapt en me er nu weer op verheug om flink af te zien is wel heel apart . Maar als je de kinderen de medewerkers en de ouders zo enthousiast ziet , werkt dat gewoon aanstekelijk en weet je precies waarom je dit allemaal doet. Het kost dan misschien veel fysieke energie , maar je krijgt er zoveel mentale energie voor terug. Zo bijzonder dat we gezond van lijf en leden zijn dat we dit allemaal mogen en kunnen meemaken. Dus hebben we ook dit jaar weer ons best gedaan met trainen. Maar de laatste keer dat we gefietst hebben is alweer vier weken geleden in Limburg . Het feit dat we vandaag dus weer konden fietsen was wel weer even lekker . Hoewel lekker , het gaat nooit op een drafje of even lekker een stukje fietsen. Altijd proberen zo hard en zo snel mogelijk te gaan. Vandaag weg van de drukke stad en richting Zandvoort , maar dan wel via Noordwijkerhout. Eerst een foto maken en dan richting strand. Shimon weet natuurlijk precies hoe we moeten rijden. Afgesproken dat we Johny in Bloemendaal ontmoeten. Je merkt echt dat het herfst is , veel bladeren , takjes en eikeltjes op de grond , maar ook nog prachtige kleurschakering aan de bomen .

,Het is fris maar we kunnen ons wel warm fietsen , hoewel mijn tenen wel erg ver weg zitten met mijn 1,56 en die hebben het dan ook best wel koud. Als we moeten stoppen voor een stoplicht beslaat mijn bril meteen van de condens. Ingrid , Manja , Vera, Ron, Joeda, Shimon , Arnold ,Jaron en ik blijven mooi als een groep bijeen .  Gaan richting Cruquius , moeten op een gegeven moment even op Manja wachten , nou dat is vreemd. Maar wat blijkt , Manja hoorde iets vallen en zag dat het een glas uit een bril was en is gestopt om het op te pakken. Bleek het een glas uit Arnold’s bril te zijn , hij had het echter zelf nog niet in de gaten. Fietsen langs water, komen bij de Zilk , weet dat daar het duinengebied is , kan je ook mooi wandelen en vaak zijn daar flink wat herten te zien. Maar waarschijnlijk hadden ze het vandaag te koud , want we hebben er niet één gespot. 

Lijkt bij Zandvoort geregend te hebben , wij fietsen alleen maar door de plassen.Mijn rug heeft wel even zin in een stop en na 53 km zien we Johny al boven aan de boulevard zitten. Kijken of de warme chocolademelk mijn voeten kan bereiken. Dan maar weer terug naar huis , moet wel weer even opwarmen op de fiets .

Als we weer richting duinen gaan begrijp ik dat we niet de kortste weg naar huis nemen. Rijden bij Bloemendaal en hier weten de dennenbomen ook al dat het herfst is , het ruikt lekker naar dennentakken. Vooruit dan maar je weet maar nooit of dit ons laatste ritje wordt. Nog maar een keer een foto bij het kasteel van Bredero .

Hoewel ik wel wat plaatsen herken ,ben ik wel heel blij dat iedereen voor me fietst. Nog een lang stuk langs de ringvaart en  dan nemen we afscheid van Ron , Ingrid , Joeda , Arnold en Shimon die richting Amsterdam gaan. Manja , Vera ,Jaron en ik gaan richting Amstelveen .Het laatste stuk gaat allemaal wat langzamer , we hebben er dan wel al 85 km op zitten. Als we bijna thuis zijn zie ik ineens dat Jaron mijn shirt aan heeft , staat nl www.judy4alyn.nl op . Toch lief van hem dat hij onbedoeld reclame voor mijn blog maakt. Als jullie de verhalen uit Israël ook willen lezen , zodra ze op mijn blog staan , kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief , als je dat nog niet gedaan hebt. Thuis gekomen staan er werkelijk 90 km op mijn tellertje . Heel misschien volgende week zondag met redelijk weer nog een rondje , alles komt nu wel heel snel dichterbij.

Dit is mijn 18e verslag . 18 wordt in het Ivriet / Hebreeuws Chai genoemd , wat leven betekent . Lechaïm wordt op zijn Amsterdams ook wel daar ga je genoemd , waarbij ze beiden op het leven bedoelen .

Dat wens ik jullie allemaal , lechaïm

Judy

5 gedachtes over “Alyn 2019 # 18 Laatste keer ?!

  1. Kol ha kavod.! Zowel voor je interessante blog als voor t feit dat je voor Alyn rijdt.
    Hopelijk kunnen we elkaar ontmoeten als je een uurtje in Jeruzalem vrij kan maken.
    Succes met de training!!
    Veel liefs.
    Rachel Hirschhaut❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.