Alyn 2019 # 16 Nieuw

15-9-2019

Voor mij begint vandaag een nieuw levensjaar . Gaan vanuit Weesp een tocht maken van 90 km. Maar ga deze keer wel goed van start , heb nieuwe wielen gekregen voor mijn racefiets, nou kan je vertellen dat is een hele aderlating. Gelukkig ben ik maar één keer per jaar jarig. Natuurlijk weet ik dat er veel verschil is in fietsen en alle onderdelen die daarmee van doen hebben. Maar dat kan werkelijk flink in de papieren gaan lopen, als je beter, makkelijker , soepeler wil gaan fietsen. Heb deze fiets nu vijf jaar en ik heb duidelijk goed genoeg mijn best gedaan om naar het volgende level te mogen. En dan ook nog van mijn dochters een echt  goed fietsmetertje. Met allerlei snufjes en weetjes , die ik allemaal nog moet ontdekken . Kortom ik kom vandaag goed beslagen ten ijs , terwijl het juist een heerlijke nazomer dag is. Fiets huppakee in de auto , want om nog 30 km extra te fietsen vind ik wat overdreven.  In Weesp wachten we tot  iedereen, Arnold, Max, Shimon , Jan, Joeda, Mike , Carina en Manja er is.

Metertje aan en we gaan van start. Oeps fiets ik maar zo langzaam op de klinkers ? Metertje heeft niet begrepen dat je als je Nederlands als taal invoert dat dan ook de kilometers in plaats van de miles tevoorschijn moeten komen. Nou weet ik dat je het moet vermenigvuldigen , maar dat kost te veel denkwerk als ik elke keer 18 komma nog wat op mijn metertje zie staan. Wat wel een hele goede aanvulling en begeleiding voor me is , is de cadans . Als je boven de 80 zit dan trap je op het goede vermogen. Dus ook als je omhoog gaat moet je die cadans vasthouden , je trapt dan wel lichter , maar zo weet je we dat je in het goede ritme blijft fietsen. Er gaat een hele nieuwe fiets-wereld voor me open. De bordjes zijn weer goed te volgen en we rijden door bekende en onbekende stukken. Of ik merk dat het makkelijker gaat met mijn nieuwe wielen? Heb eigenlijk geen idee, denk het wel , scheelt natuurlijk ook enorm dat we dit keer een stuk wind mee hebben . Maar er wordt weer zo hard gefietst, en nu doet mijn metertje het wel , maar lukt het me niet om om te rekenen.  Zowel Jaron als Joeda zorgen ervoor dat ik niet te ver achter kom, mag bij hun in het wiel hangen. Naar Almere Haven en langs de dijk met veel windmolens. Nou ben ik hier niet zo van het nieuwe , geef mij maar lekker de oude molens. Fietsen langs groente gewassen en hoewel het op kool lijkt , weet Jan me snel te overtuigen dat het spruitjes zijn. De recepten volgen al snel voor de liefhebbers.  

En  als ik toch weer de aansluiting heb gemist is Shimon er altijd nog die me een steuntje in mijn rug geeft , door me net even een zetje te geven. Gelukkig af en toe ook nog eens een stoplicht dat op rood staat. Even op adem komen. Eigenlijk doen al deze fietsers straks mee met de on road plus. www.alynactive.org. Begrijp echt wel dat dit buiten mijn league is , ondanks mijn nieuwe banden.  Mijn metertje geeft bij elke 5 gefietste kilometers een piepje , wel leuk en handig . Weet dat we bij 50 km een stop hebben. Iedereen is er wel aan toe en ik geniet even van mijn munt thee zeker met honing, banaan en de reep die we vorige week gekregen hebben. Het weer is heerlijk en gaan dan ook opgeladen weer van start.

Gaan nu natuurlijk weer richting Weesp , via onder andere Spakenburg en het geluk dat we heen hadden met de wind mee is nu echt wel gekeerd. Hard tegen de wind opboksen . We proberen even in de open velden in een waaier te fietsen , maar iedereen heeft het zwaar en de meesten fietsen al snel weer zijn/ haar eigen tempo. We noemen dit dan maar training voor de bergen , die we over zeven weken in Israël moeten gaan bedwingen. Het is en blijft spannend om in het noorden van Istaël te fietsen. Je weet dat er niets vanaf hangt en als je niet meer kan dat je dan zonder problemen, alleen voor je eigen ego, in de bus kan stappen. Maar je doet het voor de kinderen, zij hebben geen keus om op te geven en juist uit de revalidatie te stappen waar ze mee bezig zijn.  En echt het geeft zo’n kick om te zien hoe blij en dankbaar de kinderen zijn als we bij Alyn zijn.  Het enthousiasme waarmee we begroet worden als we ons , vaak met een groot deel van de Nederlandse groep,tegelijk inschrijven , vind ik al overweldigend .

Kinderen die in rolstoelen, met krukjes , met beademingsapparatuur , infusen en nog veel meer medische hulpmiddelen ons zo hartelijk welkom heten, aandoenlijk. Zo positief en indrukwekkend , je zou willen dat de hele wereld zulke mooie vibes zou uitstralen. Ondanks de handicaps die alle kinderen bij Alyn hebben  , groot en klein, de kinderen geven je energie . En daar teer je dan ook de vijf fietsdagen helemaal op. Dus komend weekend ons traditionele weekendje in Limburg om niet alleen de wind , maar ook echt wat bergen te bedwingen. Hier geen bus die achter je aan rijdt om je mee te nemen . Dus als het daar niet lukt , moet je afstappen en gewoon naar boven lopen. Ook verder geen probleem. Raken op een gegeven moment het spoor bijster en zien geen nieuwe pijlen meer, gelukkig weten Manja , Jan en Shimon prima hoe we via Baarn weer naar Weesp moeten komen. Toch nog 88,5 km gefietst.

Binnenkort is het Joods nieuw jaar en hopen we allemaal dat we een goed, gezond, voorspoedig en positief  nieuw jaar zullen hebben.  Het maakt natuurlijk helemaal niet uit wanneer dat nieuwe ( levens ) jaar begint, alleen dat we allemaal een gezegend nieuw jaar zullen hebben, dat wens ik iedereen sowieso toe.

Wil je ( nog ) een donatie doen voor Alyn dat kan natuurlijk altijd, zet je er een naam bij dan komt het gewoon bij de kinderen , maar sponsor je één van de fietsers die allemaal een mooi bedrag willen meenemen. Heel erg bedankt  iedereen die dit prachtige project steunt .     NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital

Judy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.