Alyn 2019 # 13 Groep


25-8-2019

We beginnen vandaag met een grote groep. Zelfs de Maccabi jongens staan ook om 9.30 bij het Kalfje , maar besluiten hun eigen koers te varen . Vandaag zijn wel Hester , de dochter van Arnold , Carina ,Jan , Micha ,Mike , Annie en Fred van de partij. Hester was vorig jaar in Israël om haar vader en broer aan te moedigen en was zo onder de indruk van Alyn dat ze daarna ,aangemoedigd door de hele familie ,begonnen is met fietsen . Jan fietst vaker met ons mee , maar hebben we lang niet gezien. Micha gaat meestal mee met de stoere jongens , maar sloot zich vandaag bij ons aan. Carina is een Olympisch goud hockeyster die dit jaar ook mee gaat doen met Alyn, heb nog nooit eerder met haar gefietst. Mike vandaag extra vroeg opgestaan om met ons mee te kunnen doen.  Fred start vaak met ons , maar verliezen we regelmatig uit het oog , omdat hij zijn eigen weg gaat. Johny past zijn route ook altijd aan . Helaas  gaan er in verhouding dit jaar weinig Nederlanders mee naar Israël , tussen de 15-20 . De jaren dat wij meededen zaten we meestal tussen de 25-30. De Nederlanders hebben dan ook een reputatie hoog te houden. Zijn het meest aanwezig als groep. De grootste groep is Israëliërs  , wat natuurlijk wel logisch is. Want je moet natuurlijk zelf je reis en verblijf etc. betalen en dan nog je sponsorgeld meenemen.  De tweede groep zijn de Amerikanen, maar die komen vanuit de hele Verenigde Staten en hoewel zij ook in groepjes trainen , zijn zij veel te veel verspreid over het land om elkaar te kennen. De Nederlanders daarentegen kennen elkaar wel allemaal .

Ze zijn wel verdeeld over de verschillende groepen. Dat wil zeggen , er doen mensen mee met de challenge ,welke het  hardst  gaat , de meeste kilometers en hoogtemeters maakt. Dan de on- road en de on-road plus, waarschijnlijk doen de meeste Nederlanders dit jaar de on-road plus. Harder , beetje hoger en minder stops als de on –road. Jaron doet net als vorig jaar de plus en ik voel me het rustigst  om de gewone on-road  te doen, niet continue die bus in je nek te horen en gewoon alles te kunnen fietsen, www.alynactive.org . We gaan richting Volendam , via het Amstelstation naar IJburg. Het is prachtig weer , dus er zijn veel mensen op de fiets en in de bootjes op de Amstel. Mijn metertje doet het weer eens niet en heb dus geen idee hoe hard we gaan.

Micha gaat aan kop en hoor van Shimon dat hij niet steeds harder dan 30km / uur moet gaan. Oh jee , dat klinkt best wel hard en het leuke is dat ik het dit keer goed kan bijhouden , die 30 km dan wel te verstaan. Voor Shimon is dit even zijn spieren los trappen , want die heeft gisteren 234 km gefietst , een rond(je) om het Ijsselmeer ! Echt helemaal waanzinnig. Bij de eerste stop stel ik me even voor aan Steffie uit Mexico, ken haar niet en vraag of ze via Shimon meedoet . Ze heeft namelijk een t-shirt van de Triatlon aan en heeft zo’n lig stuur. Nee hoor , ze stond ook bij het Kalfje en toen heeft Fred haar uitgenodigd om mee te doen. Ze kent niet zoveel routes , dus leek het haar wel leuk om aan te haken. Ze vond dus ook dat we wel even op Fred moesten wachten . Gewoon mee fietsen , hoe meer zielen , hoe meer vreugd. Vandaag doen Babette en Mau , die heel vaak met Maccabi meefietsen ,wel een echte triatlon in Vichy , wat een bikkels .Shimon leidt de weg , gaan dit keer een hele andere kant op en we volgen een andere route . Maar ook deze is weer prachtig , met wat kronkelweggetjes door de weilanden . Er wordt dan ook regelmatig  “tegen” geroepen. Genoeg Nederlandse plaatjes , met bonte koeien en eendjes en zwanen in de slootjes.

Carina fietst mee in de voorhoede en als ze weer eens richting 35 km gaan ,laat ik ze maar lekker voor me uit racen. Misschien staat er straks wel weer een brug open . Lukt me wel regelmatiger om ook heling op even staand te fietsen . Kan je wat beter aanzetten en durf dit nu ook wel te doen. Omdat het zo warm is , zo’n 24 graden wil niet iedereen stoppen om na 50 km wat te drinken. Zijn al via Landsmeer in Amsterdam Noord aangekomen. Maar ik ben wel blij met mijn koude glaasje water , bidons zijn nog niet op , maar wel lauw geworden. Prachtig bij een sluisje , die nog met de hand wordt bediend even op adem komen .

Als we net weer verder fietsen komen we Arnold en Hester  en Maurits weer tegen . Zo indrukwekkend hoe Shimon alle wegen naar Amsterdam kent . Komen Johny weer tegen op de Nesciobrug.  Er gaat nog een groepje Vera en Annie naar Abcoude brengen , vind het wel welletjes , zal toch wel aan de 70 km komen. Telt lekker op bij de bijna 30 die ik donderdag met Ellis heb gefietst. Mike en ik nemen bij de Amstel afscheid van de groep die tot het Kalfje gaat fietsen. Omdat mijn teller het niet doet kijk ik op weg naar huis even op Strava hoeveel ik gefietst heb, 71,9 . Nou dat moeten er dus wel 75 worden. Oké het is zo lekker weer en in de polder vlakbij ons huis is het zeker lekker om te wandelen maar vandaag ook wel aanlokkelijk om nog even wat km te fietsen. Dus bij thuiskomst precies 80 km op mijn Strava  met, hoe leuk is dat, aardig wat persoonlijke records. Dus lieve mensen uit de groep , bedankt voor het mij weer op sleeptouw meenemen.

Maar waar het natuurlijk echt om gaat is de groep kinderen van Alyn ( samenvoegsel van All the Love You Need ). Zij zijn de helden die elke dag weer opnieuw hun eigen records breken en daar niet alleen veel moeite voor moeten doen , maar ook door hun pijngrens moeten gaan . Respect natuurlijk voor hen , maar ook voor hun ouders , doctoren , verpleegkundigen en therapeuten . Die elke dag weer tot het uiterste gaan. Onze , let wel , jullie steun is daarbij onontbeerlijk.

Wil je ze helpen , steunen, aanmoedigen ? Dat kan door bijvoorbeeld één van de fietsers te sponsoren , zodat iedereen van de Nederlandse groep genoeg sponsorgeld kan overdragen aan de kinderen van Alyn. Alvast heel erg bedankt aan alle mensen die al geld hebben overgemaakt op       NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital. Alyn heeft een ANBI status dus de giften zijn fiscaal aftrekbaar .

Wens iedereen  in alle opzichten nog een zonnige week toe 😉 !

Judy

2 gedachtes over “Alyn 2019 # 13 Groep

  1. Heel goed dat jullie zo hard trainen, want wij, woonachtig in Jeruzalem, zien regelmatig de kinderen van Alyn zich hier in het park voorbereiden met hun begeleiders voor het grote evenement in november !

    1. Wat super dat jullie de kinderen en hun begeleiders al zo vaak zien. Wat buitengewoon van al die vrijwilligers om zo samen met de kids te trainen. Hoop intens ze allemaal in november aan de start te kunnen zien. Kanjers zijn het allemaal !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.