Alyn 2019 #12 België

#12 België

18-8-2019

Het is vandaag wel een totaal andere fiets setting.Dit keer echt over de, gelukkig niet mijn, grens We zijn in Knokke , België . En niet met een Alyn groep , maar wel met een oud Alyn deelnemer ,heb het natuurlijk niet over zijn leeftijd , en Alyn vriend, Robin.  Het duurde even voordat we deze afspraak konden maken met Robin en Marlyse  , maar het is er gelukkig eindelijk toch van gekomen.  Achterbank naar beneden geklapt, voorwielen uit de fiets en dan past het allemaal precies, op naar België. Eerst naar Antwerpen , het regende daar de hele zaterdag dus goed excuus om de fietsen onaangeroerd in de auto te laten. De weg naar Knokke , beloofde ook niet zoveel goeds , hevige regenbuien , waarbij je rustig op de rechterbaan moest rijden met de ruitenwissers op volle sterkte . Bij aankomst vertelde Robin dat hij zich niet kon herinneren dat het zo slecht weer aan de kust was geweest. Er waren veel mensen naar Knokke getrokken ,omdat het voor de Belgen een lang weekend was. Maar niet getreurd , zondag ochtend zijn de wegen wel nat door de nachtelijke hoosbuien , maar is het wel droog. Robin fietst elke dag en kent dan ook  de omgeving op zijn duimpje . Hup achter Robin aan , die even een stukje door het dorp fietst. Jeetje wat zijn hier een boel mooie winkels en huizen . Het is nog koel en blijkbaar nog vroeg voor de bewoners en de vele toeristen , het is dan ook nog behoorlijk rustig. Maar waarschijnlijk helpt het sombere weer ook niet erg om lekker op de boulevard te gaan flaneren. Al snel hebben we het plaatsje verlaten en fietsen we op uitgestrekte fietspaden langs grote velden. Zo te zien wordt hier veel kool verbouwt . De ooievaar staat eenzaam  midden in het weiland . Robin op kop die een vast tempo rond de 28 km/ uur aanhoudt.

Ik erachteraan en Jaron als sluitstuk. Als ik hier achterop raak , kom ik natuurlijk helemaal niet meer terug . In de zin van dat ik de weg helemaal niet ken. Mijn gebrek aan rechts- links coördinatie  helpt natuurlijk ook hier niet echt. De fietspaden zijn wel lang en er zijn nauwelijks kronkels in de weg, dus ik zou ze in oog kunnen houden , maar heb een begeleider voor en achter me. Robin weet precies hoe we moeten rijden en op welke punten we even voorzichtig moeten zijn . Maar eigenlijk komen we in hele tocht nauwelijks een stoplicht tegen.  Fietsen ongemerkt Nederland weer binnen .  Cadzand zou  het dorpje zijn  met de meeste Nederlandse zonuren, maar nu kan daar niets bij opgeteld worden. Volgens Robin heeft er in geen tijden zo weinig tegenwind gestaan, ben ik natuurlijk wel blij mee. Hebben even een mannelijke sanitaire stop en ik rek en strek mijn rug even, slokje water en we gaan weer verder.

Na 45 km goed te hebben kunnen aanhaken , trekt het allemaal toch wel erg in mijn rug. Trap ik te zwaar en gebruik ik mijn benen niet goed genoeg en haal ik het uit mijn rug , zit ik verkeerd , te hoog , te laag ? Wil natuurlijk niet zeuren , maar ga vanzelf langzamer rijden , omdat mijn benen niet meer automatisch rond willen trappen. Kijk naar de foto van  Or op mijn fietstasje en zie mijn gelukspoppetje naast zijn foto en besef weer eens hoe gezegend / fortuinlijk ik ben dat ik hier zomaar in België rond mag en kan fietsen. De zomervakantie is al bijna voorbij en dan gaat het altijd snel tot het Alyn event. Op de site zie je de dagen ,uren en minuten aftellen tot de vijf daagse tocht, www.alynactive.org .

Daar kan je trouwens ook de routes zien. Wordt wel weer een uitdaging , zullen we maar zeggen. Maar de kinderen van Alyn komen elke dag hun uitdagingen tegen en hebben niet de “luxe “om even af te stappen , hun rug te rechten , zowel letterlijk als figuurlijk en dan weer door te gaan tot het eind/ start punt. Maar als je ze ziet zowel bij de inschrijving , als tijdens het dagdeel dat ze meefietsen , als bij het eindpunt waar je je medaille door één van de kinderen krijgt omgehangen, dan ben je alleen maar dankbaar. Dankbaar dat je mee kan doen ,door de vele mensen die je sponsoren  en steunen . Dankbaar dat je mede namens je sponsoren bij kan dragen aan het welzijn van alle kinderen die een beroep doen op Alyn. Nog maar een keer voor de duidelijkheid , dat zijn kinderen uit alle lagen van de bevolking uit Israël. Joods , Christelijk, Moslim, Bedoeïenen, atheïsten, blank , donker , jong , oud , gewoon iedereen die de expertise van het Alyn revalidatie ziekenhuis kan gebruiken.  Nadat ik even ben gaan staan en mijn rug weer een normalere positie laat aannemen stap ik weer op en fiets en kan weer mee met de mannen. Fietsen door het kleinste dorpje van Nederland en eindigen even op de boulevard van Knokke.

Precies voor het huis van Robin en Marlyse maken we nog een foto. De heerlijke lunch en weer een gezellige middag  hebben weer een mooie herinnering gemaakt. De zon is gaan schijnen , dus wij ook nog even een stukje op de boulevard genieten van dit vakantiegevoel. Nooit kunnen dromen dat deze sportieve , positieve herinneringen voor mij waarheid zouden worden.

Wens daarom dat alleen al jullie positieve dromen waar zullen worden!

Judy  

Als  je geld wil  overmaken om een fietser te steunen die de kinderen van Alyn helpt  dan graag op het volgende rekening nummer. NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, wil je iemand persoonlijk steunen , zet er dan ajb een naam bij.  Wil je via Amerika of Israël overmaken dat  kan ook . Kijk maar op de site www.alynactive.org

Een gedachte over “Alyn 2019 #12 België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.