Alyn 2019 # 11 Grens


11-8-2019Weer eens wat anders, gaan met een tour tocht mee doen die vanaf Weesp vertrekt. Hebben dit wel vaker gedaan , maar is toch anders om niet te vertrekken vanaf het Kalfje . Eerst je fiets in de auto te zetten om te gaan fietsen. We willen een tocht maken van 90 km en om dan nog 15 km heen en terug te fietsen is  echt even te veel van het goede. Het heeft gisteren gestormd met windhozen. Ik was er vanochtend om 7.30 dan ook niet echt van overtuigd of dit vandaag wel een goede optie was. Apps geven aan dat er windkracht 4-5 vandaag bereikt kan worden. Je hoort de bladeren ruisen in de bomen, wat een teken blijkt te zijn dat het echt hard waait .Vind heel veel excuses om niet te gaan. Maar als op de Alyn app blijkt dat verder niemand die zich opgegeven heeft zich bedacht heeft , besluiten we toch ook maar te gaan. Stoelen plat , voorwielen eraf ,van de fiets wel te verstaan, en op weg naar Weesp. Horen een vreemd geluid bij de auto, zouden we dan toch niet kunnen fietsen en dit als excuus kunnen gebruiken. Maar het blijkt alleen maar een losgeslagen tak te zijn die onder de auto vast is komen te zitten en behoorlijk vast zit. Trekken hem los en gaan verder .John , Chananja en Max zijn ook in Weesp en  gaan de 45 km doen. Arnold, Joop, Jaron , Vera , Manja en ik de 90. Ben me meer dan eens bewust dat al deze fietsers in Israël de on road plus gaan doen/ hebben gedaan.  Dat is langer , sneller en hoger als de on road . Op www.alynactive.org  kan je al de routes bekijken en zien dat er al meer dan 300 fietsers ,vanuit de hele wereld, zich hebben opgegeven . Fietsen dit jaar in het noorden van Israël en ook een stuk langs de grens van Libanon. Weet zeker dat het veilig is , want daar zorgt de organisatie heel erg goed voor. Zoals ze op alles letten. Er rijden fietsenmakers mee, er is een bezembus , de wegen worden afgezet door de begeleidende politie en voor noodgevallen rijdt er ook een ambulance achteraan . Maar kan ik het vandaag  wel bijhouden, moeten zij zich niet te veel aan mij aanpassen. Dat wil zeggen zich inhouden ? Vooruit ,ga het maar proberen. Aan de andere kant is het ook zo , dat als ik niet dat bord voor mijn kop had gehad , had ik nooit zoveel progressie in mijn fietsen gehad. Toen ik begon , zeven jaar geleden ,met fietsen was ik al heel erg tevreden als ik een tijdje 25 km /uur kon  fietsten . Nu is dat mijn uitgangspunt. Maar zou ik dan nu mijn grens wel al bereikt hebben?  We vertrekken en moeten meteen al flink tegen de wind in fietsen, eerst nog een beetje beschut en af en toe flinke zijwind, langs het Gein naar Abcoude , maar dan de ronde Hoep  en lange wegen tussen de weilanden. Potjandorie wat is het zwaar. Jaron houdt me in de gaten en zorgt dat ik niet helemaal uit het zicht verdwijn. Ik moet mijn grenzen verleggen en heel erg hard doortrappen .

 Maar ja, waar klaag ik over ? De kinderen en ouders van Alyn moeten dagelijks hun grenzen bijstellen. Dat begint natuurlijk al als je ineens met je kind in het medische circuit terecht komt. De zekerheden die je had als kind , ouder , familie vallen ineens weg. De wereld gaat er ineens heel anders uitzien.  Grenzen worden opgezocht van wat er bereikbaar en mogelijk is , elke dag weer. Dat is ook één van de redenen waarom we zoveel geld proberen op te halen voor de kinderen. Alle kinderen kunnen een beroep doen op de verzekering , maar die hebben ook hun grenzen. Om de extra’s te kunnen geven, moet er veel geld bij. Er wordt een paar keer therapie per week vergoed , maar deze kinderen hebben elke dag en vaak meerdere keren per dag verschillende soorten therapie . Alyn is absoluut letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdend bezig. Er worden in het innovatie centrum , in de kelder van Alyn, veel nieuwe dingen uitgevonden.

En er zijn veel ziekenhuizen in verschillende buitenlanden die de therapieën en de uitvindingen van Alyn overnemen. Dus daarom zoek ik elke keer dat ik fiets weer mijn grens op wat voor mij fietsbaar is. Maar toch is het best wel behoorlijk  frustrerend om iedereen zo ver voor me te zien fietsen en Jaron die zich in moet houden voor mij. Moet ik de volgende keer wel mee gaan als er alleen maar van zulke sterke fietsers mee doen? Als de groep weer bij elkaar is , bij bijvoorbeeld een stoplicht of open brug , kan ik tussen de anderen meestal wel een eind meekomen .

Maar het blijft vreselijk afzien en  moet ik toch toegeven dat ik mijn grens bereikt heb en weer achter al deze sterke fietsers aan bungel. We stoppen bij het plaatsje Noorden , hebben dan 40 km wind tegen gehad. Glas warme chocolademelk is wel op zijn plaats. Zagen ze aan me dat ik deze keer de slagroom wel kon gebruiken, had er niet om gevraagd ;). 

Gelukkig daarna wel een eind met wind mee en dat gaat dan ook best wel goed .Soms zit het mee , soms zit het tegen zullen we maar zeggen. Hier en daar kunnen we toch niet alle route aanwijzingen volgen en moeten dan ook soms rechtsomkeert . Blijken door de grens van drie provinciën te hebben gereden, Noord- en Zuid – Holland en Utrecht.  Plotseling fietsen Jaron , Joop en ik nog  samen en zien Vera , Manja en Arnold niet meer . Wie is er nu fout gereden ?

Wachten even , bellen en fietsen dan maar door tot we weer compleet zijn. Gelukkig , nu zijn we weer bij elkaar maar wel allemaal verkeerd gereden. We blijken niet de enige te zijn. Twee jonge jongens  hebben al gemerkt dat de weg naar links ook niet de goede is. Manja pakt de route beschrijving uit haar achterzak en we zien dat we echt een afslag wel 10 km eerder gemist hebben , maar zien wel nog rode pijlen staan. Blijken het de pijlen van de heenweg te zijn .

Hebben er al zo’n70 km opzitten , gaan dus niet terug fietsen maar gaan weer via het Gein naar Abcoude en Weesp.  Wel handig dat we allemaal Alyn shirts aanhebben , want een andere fietser meldt mij even dat er iemand is afgestapt . Fiets even terug , maar ons verloren schaap is al snel weer bij de kudde . Maar toch blijken er meerdere wegen naar het start –en eindpunt te zijn . Gelukkig iedereen gezond vermoeid weer aan. En blijken we 92 km gefietst te hebben.Het is en blijft oppassen ook op de fiets , een ongeval zit in een klein hoekje , dus van harte beterschap voor iedereen die dit kan gebruiken.

Mocht je naar aanleiding van mijn verslagen en/ of de website www.alyn.org . www.alynactive.org  , en www.alyn.nl denken dit fantastische doel wil ik steunen , dat kan natuurlijk, heel graag zelfs !  Dank , in ieder geval al aan alle mensen die al een donatie hebben gegeven of toegezegd hebben. Het komt echt vreselijk goed terecht .

Als  u/ jij/ jullie geld wilt/ willen overmaken om een fietser te steunen die de kinderen van Alyn helpt  dan graag op het volgende rekening nummer. NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, wil je iemand persoonlijk steunen , zet er dan ajb een naam bij.  Wil je via Amerika of Israël overmaken dat  kan ook , laat het me dan ajb weten , stuur ik je de link door .

Wees allemaal weer heel erg voorzichtig en heb een goede week !

Liefs ,

Judy

Een gedachte over “Alyn 2019 # 11 Grens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.