Alyn 2019 # 10 Tour

Alyn 2019 # 10 Tour

28-7-2019

Vandaag is de laatste dag van de Tour de France . Heb af en toe gekeken en ben natuurlijk zwaar onder de indruk wat die mannen allemaal kunnen. Als we de afstanden en snelheid gewoon even buiten beschouwing laten ,is het sowieso waanzinnig hoe ze in zo’n grote groep kunnen fietsen en niemand die het wiel van een ander raakt . Kortom grote bewondering en respect voor deze uitzonderijke prestatie. En altijd leuk dat er een Nederlander , Kruiswijk op het podium staat. Net zoals Max Verstappen vandaag. Maar jullie snappen het zeker al , ik vind dat al die kinderen van Alyn ook op een podium horen te staan. Natuurlijk weet ik ook dat er heel veel andere organisaties zijn , ook hier in Nederland , die een podium verdienen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stichting Gilat , die theater voorstellingen verzorgen in verschillende Nederlandse kinderziekenhuizen , www.Gilat.nl. Zodat de zieke kinderen heel even kunnen vergeten hoe ziek ze zijn . Even weg uit de harde realiteit.

En wij fietsen juist de realiteit in ,als we de kinderen bij Alyn zien, www.alynactive.org . In november gaan we ons eerst bij het revalidatie centrum inschrijven , daar worden we altijd verwelkomt door de vele vrijwilligers .Het indrukwekkendst  is natuurlijk de kinderen die in rolstoelen, krukken, looprekjes ,ons terecht trots, het lekkers aanbieden dat ze zelf gemaakt hebben. Het kneden en het bakken valt ook onder therapie en lekker dat het smaakt. Je proeft gewoon dat het met heel veel intentie en liefde is gemaakt. Dus we maken  vandaag maar onze eigen tour. Nou het is David G. die de route heeft uitgezet  en wie mee wil mag natuurlijk mee. Wel is van te voren aangekondigd dat we waarschijnlijk rond de 100 km gaan fietsen. Natuurlijk twijfel ik , omdat er niet zoveel mensen zich aangemeld hebben. Eigenlijk alleen maar drie mannen en ik. Is het verstandig om mee te gaan , houd ik ze niet op , willen ze wel op me wachten en meer van die dingen spoken door mijn hoofd. Heb ik een bord voor mijn kop om te denken dat ik dit wil, waarschijnlijk wel . Ben ik te eigenwijs om te denken dat ik dat kan, dat zeker. Maar proberen kan ik het in ieder geval. Ook David P. , Jaron en ik staan om 9.30 bij het Kalfje , naast de Maccabi ploeg. Enkelen reizen morgen af om met de Europese Maccabiade mee te doen.  Wij vertrekken gevieren richting Uithoorn. Potjandorie , wat gaan ze nu al hard. Word ingehaald door Shmulik die mijn Alyn shirtje herkende en vroeg waarom we al vertrokken waren. Hij was gewoon te vroeg , want had met de Alyn groep die om 10.00 ging vertrekken mee willen doen. Maar zo’n getrainde fietser als hij is ,sloot hij zich meteen bij ons aan. Of eigenlijk , hij neemt mij op sleeptouw, want ondanks dat ik vandaag een lens in mijn oog heb gedaan, kan ik de anderen in geen velden of wegen meer zien. Maar gelukkig wordt er in Uithoorn gewacht en kan ik weer aansluiten. De brug naar Vrouwenakker staat open en ik wil toch even mijn rem controleren , ik weet dat ik niet zo snel kan fietsen als de heren , maar dit valt me toch wel erg zwaar. We gaan dan wel naar Vrouwenakker , maar bij mij is het voornamelijk een vrouw die jakkert. Ja hoor, gaat soepeler nu mijn rem niet meer zo aanloopt op mijn banden.  David P. maakt even een misstap en fietst  gelukkig nadat hij even met zijn voet in de sloot heeft gehangen weer door.

Het tempo ligt best hoog en probeer steeds maar weer aansluiting te zoeken bij één van de mannen.  De eerste 30 km zijn redelijk bekend , maar daarna komen we op wegen waar ik nog nooit gefietst heb. Het is zwaar bewolkt , best wel een aangename temperatuur na deze week , waar alle hitte records zijn gebroken. Smalle paadjes , mooie wegen door grote akker velden. Zien veel jonge zwanen met hun ouders in de sloten  en meerkoetjes die op de bladen van de bloeiende waterlelies lopen. De roofvogel maakt lawaai , zodat hij ons ook opvalt. Fietsen door het plaatsje Tempel, dorpjes met namen die ik nog nooit gehoord of gezien heb, ooit van Zwammerdam gehoord ?

 Verder veel zwaluwen en mooie  bordessen van hortensia’s in prachtige kleuren schakeringen. We fietsen tussen de Reeuwijkse plassen tot we bij de Hekendorp komen .  Staat een officiële schandpaal.  Gelukkig gaan wij daar alleen maar wat eten en drinken, is wel nodig na 65 km. En kunnen net op tijd schuilen voor een kleine regenbui.

Opgeladen fietsen, wij zijn opgeladen niet de fietsen ;), we langs volle appelbomen en plekken waar aan de weg pruimen en kersen worden verkocht. Wat is Nederland toch mooi en wat ziet het er anders uit als je de achteraf weggetjes kan nemen. Elke keer weer verbaasd om Alpaca’s in de Nederlandse wei te zien staan .

Ook wel weer fijn als ik het bordje Wilnis zie , ondanks dat David G. aangeeft hoeveel kilometers we nog ongeveer moeten  , kan ik dit nu zelf ook wat beter inschatten. Komen Babette en Mau nog tegen die aan het hardlopen zijn, blijkt dat ze meer dan 30 km hebben gelopen. Oké, daar valt niet tegenop te boksen, die trainen vast weer voor een volgende triatlon.  Mijn rug probeer ik weer uit elkaar te strekken en mijn kuiten voelen ook wel dat we een heel eind gefietst hebben. De brug bij Ouderkerk staat ook open en zo kunnen  we allemaal tegelijk de brug over . Het was inderdaad een hele tour vandaag , maar die 1,7 km om de 105 km te halen , laat ik toch maar even schieten. Per slot van rekening  is het de eerste keer dit jaar dat ik meer dan 100 km heb gefietst.

Over rekening gesproken, als u/ jij/ jullie geld wilt/ willen overmaken om een fietser te steunen die de kinderen van Alyn helpt  dan graag op het volgende rekening nummer. NL14ABNA0549343997 tnv Stichting vrienden van het Alyn Hospital, wil je iemand persoonlijk steunen , zet er dan ajb een naam bij

Voor de stichting Gilat, check het nummer op de website ajb  www.gilat.nl

Maak er weer een mooie , memorabele week van ,

Groetjes,

Judy

4 gedachtes over “Alyn 2019 # 10 Tour

  1. Wat ben je toch een kanjer! Alle deelnemers hoor, maar jij de grootste!
    Ik geniet van de Nederlandse foto’s 😉
    Heb allemaal een gezegende week!

  2. gezellig geschreven…………leuke woordspelingen ( van wie zou je dat hebben????), super dat alles naar wens is gegaan!!
    je enige echte ……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.