Alyn 2019 #1 Vroeg


Alyn 2019 # 1 Vroeg

10-3-2019

Ach, wie wil er nu zo vroeg in het seizoen al die verhalen al lezen, maar omdat het er naar uitziet dat er voorlopig nog even niet buiten gefietst kan worden , toch onze eerste tocht buiten maar even vermelden. Misschien stimuleert het iemand om dit jaar mee te gaan doen. Bij Alyn wordt iedereen  ongeacht achtergrond geholpen,  het is  voor iedereen toegankelijk.  En dat geldt natuurlijk ook als je mee wilt doen aan de 5 daagse fietstocht door het noorden van Israël in november 😉 .

24-2-2019

Nog nooit zo vroeg in het jaar er over nagedacht om buiten te gaan fietsen. Na onze, weer bijzondere , mooie , indrukwekkende en emotionele ,tocht in Israël afgelopen oktober , hebben we wel gespind. Dat wil zeggen toch elke zondagochtend bijtijds op, om naar het Vu sportcentrum te gaan. Daar onder begeleiding van Jolanda  proberen je conditie op peil te houden en liever zelfs iets te verbeteren. Onze  racefietsen nog niet eens uitgepakt. Maar nu is het de afgelopen dagen zonnig en de weersverwachtingen zijn goed.  Jaron zet met gemak de fietsen in elkaar en ik voel weer een bepaalde spanning opkomen. Gaan we dit jaar toch maar weer mee met Alyn, is het misschien te vroeg om te beslissen, wordt het niet te veel en te vaak? Moeten we weer zeer regelmatig gaan trainen en ook weer zorgen dat we ons sponsor geld bij elkaar krijgen . Maar de vreugde , het enthousiasme , de inzet en  de succes verhalen van de kinderen van Alyn ,zijn zo goed als onbetaalbaar .Grootste deel van de Nederlandse delegatie in 2018

Dus gaan wij ons er ook dit jaar voor inzetten. Als we deze zondagochtend opstaan om een 10.00 te gaan spinnen is het bij vertrek 3 graden Celsius. Er is al een groep richting Noordwijk , maar om de eerste keer meteen meer als 100 km te rijden vind ik wat overdreven. Wij hebben afgesproken om vanaf het Kalfje om 12.00 te vertrekken. Dan is het misschien een beetje opgewarmd. Voor de zekerheid eerst maar een uurtje spinnen, is ook een vorm van opwarmen. Omdat het krokusvakantie is zijn er niet zoveel mensen , maar degenen die er zijn doen heel erg hun best , vandaag onder leiding van Jacques .Snel naar huis fietsen om andere fietskleding aan te trekken. Drie lagen dik voor de bovenkleding, ook de benen aan en handschoenen met vingers .Het zonnetje schijnt ,maar op de fiets is het toch behoorlijk fris. Alleen maar mannen bij het Kalfje. Bernard helemaal uit Zoetermeer gekomen, maar ook Arnold, Joeda, Shimon, Shmuel en Jaron zijn er . Daar gaan we weer , sluitstuk Judy. We gaan naar Haarzuilens wordt dus een rit van ongeveer 70 km. Ik ga niet vertellen dat ik dat best wel een beetje vroeg vind om zo’n  behoorlijk eind te fietsen  voor een eerst lente ritje . Hoop dat ik ze een beetje bij kan houden.  Mijn metertje doet het niet , dus geen idee hoe hard het gaat . En mijn stuur staat een beetje scheef. Bedenk me wel dat we na zo’n anderhalf uur moeten zijn. Shimon , die bijna dagelijks grote tochten maakt , neemt de leiding en weet precies hoe we moeten fietsen. Het valt niet tegen en als Joeda me op een gegeven moment verteld dat we 28-30 km per uur rijden , ben ik blij dat ik toch weer op die fiets geklommen ben.

Rustige paden en nauwelijks een stoplicht om even bij te komen. Veel groen, krokussen en narcissen volop , zwanen in de velden, vogels die in formatie overvliegen, wat is het toch bijzonder allemaal.  De mannen letten goed op me en zo kan ik toch meekomen.  Kan mijn fototoestel niet uit mijn tasje pakken want dan kom ik te veel achterop en wil ook verder geen risico nemen. Inderdaad na anderhalf uur in Haarzuilens, lekker in het zonnetje op het volle terras. Neem een warme choco en ook maar iets te eten , moeten ook nog terug en weet niet hoeveel energie er nog in mijn lijf zit.

Terug via Vinkeveen en inderdaad gaat het bij mij wel wat langzamer als bij de rest. Rug moet ook weer wennen aan die vreemde houding op mijn fiets. Maar zoals het altijd bij de Alyn groep gaat wordt er goed op elkaar gelet en komt bijna iedereen via één weg bij de brug bij Ouderkerk aan. Gelukkig zien we Arnold ook weer , die  zoals wel vaker het laatste stukje even alleen heeft gefietst. Toch maar even naar de fietsenmaker om te kijken of mijn remmen wat losser afgesteld kunnen worden en een nieuw batterijtje in mijn metertje . Zodat ik de volgende keer weer wat houvast heb. Ok, mijn stuur staat een beetje scheef , heb een slag in mijn voorwiel en mijn metertje is total loss. Nou ja ,verder geen leed , dat gaat het Fietshuys binnenkort weer voor me oplossen.  Net geen 70 km op mijn Strava , maar die 750 ga ik er echt niet meer bij fietsen , het is wel welletjes zo . Strava geeft aan dat ik  best wel goed gereden heb. Dus dat geeft de burger moed .

En om dan nog maar even van het mooie weer genieten  ook woensdag 27-2  nog even samen met Manja een stukje fietsen. Worden er toch weer meer dan 40 km en dat voor een doordeweekse woensdag .

Vroeg iemand me waarom ik weer op de fiets ben geklommen ? Wat zijn mijn overwegingen nu weer ?  Aan de ene kant is het heerlijk om de zon in je gezicht te voelen schijnen, de wind door je haren te voelen, de  prachtige omgeving, actief te zijn, samen met anderen te fietsen, je grenzen te verleggen  .  Aan de andere kant  de stress om mee te kunnen komen , de spanning  of ik het nog wel kan, het sponsorgeld bij elkaar krijgen. Maar de positiviteit wint eigenlijk als ik eerlijk ben ,gemakkelijk.  Het is een win /win situatie. Doe wat aan sport en help er indirect  zo de gezondheid van de kinderen van Alyn mee en  direct mijn eigen gezondheid . Dus heb je zin om dit jaar mee te fietsen , binnenkort ( 17-3) is er een info avond . Het is aan alle kanten meer dan de moeite waard.

Wil je meer weten wat Alyn ( All the Love  You Need) doet, kijk dan maar eens op www.alyn.nl  of www.alyn.org

Als je de verhalen via de mail wilt krijgen en je staat nog niet op de mailinglijst ,of je kent iemand die misschien geïnteresseerd is om mee te doen / fietsen , of om sponsor te worden , je kan je aanmelden of het even aan mij doorgeven. Een reactie kan je natuurlijk ook achterlaten onderop  de site.

Heb allemaal een gezonde, goede en fijne week!

Judy

6 gedachtes over “Alyn 2019 #1 Vroeg

  1. Judy,

    Weer een prachtig mooi verhaal. Precies zoals ik dat van jou verwacht.
    Weer veel succes met alles wens ik jou en de groep toe. Doe ze maar de groeten

    1. Wauw , in alle opzichten ;). Dat je weer in Israël bent en dat we ook dit jaar weer op je mogen rekenen! Heel vele plezier en weer heel veel succes met je niet aflatende vrijwilligerswerk . X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.