Alyn 2018 # 9 Boven

10-6-2018

Voordat we beginnen weet ik al dat het geestelijk een zware rit gaat worden . De afgelopen week zijn we geconfronteerd met een groot aantal overlijdensberichten . Sommige letterlijk en figuurlijk wat verder weg en enkele dicht bij . Wat zit de wereld toch vreselijk vreemd in elkaar. Er zijn zoveel dingen die ik niet begrijp en waar ik geen vat op kan krijgen over het hoe en waarom.  Maar ook hier is het cliché waar , het leven gaat door , al denk je dat bij sommigen het leven wel even stil staat. Zoals ik al vaker heb geschreven , ben ik me heel vaak bewust hoe bevoorrecht ik ben dat ik kan doen wat ik doe . Dat geldt zowel o.a. op professioneel als op sportief gebied. Dit was ook één van de redenen waarom ik met Alyn mee wilde fietsen . Je ziet voor wie je het doet en waar het geld naar toe gaat en waarvoor het wordt gebruikt. De resultaten zijn verbluffend en bij Alyn zeggen ze dan ook : “de woorden ‘kan niet’ en ‘onmogelijk’ komen bij ons niet voor, bij ons gebeuren elke dag wonderen “ www.alyn.org .

Rek. nr. NL 63 ABNA 0608247529 zet er een naam bij als je iemand persoonlijk wil sponsoren.

De kinderen hebben zoveel doorzettingskracht en zijn zo gemotiveerd om alles uit hun soms zo beschadigde leventje te halen . Zij geven ons kracht om in ieder geval door te gaan . Daarom stap ik vanochtend toch maar weer op de fiets . Bij het Kalfje wat nieuwe gezichten Max heeft al één keertje eerder meegefietst , maar Chananja nog nooit. Doron staat in zijn blauwe Maccabi shirt tussen een heleboel gele Alyners. Hij wacht nog op Eldad om te gaan fietsen. En ook onze ervaren fietsers , maar nieuwbakken opa John en oma Vera van kleinzoon Yozuha , zijn van de partij. Wij vertrekken richting Monnickendam . Hebben de tocht al eerder gedaan en toen fietste ik als enige bovenop de dijk . Dat gaat me niet nogmaals gebeuren . Maar voordat we daar zijn moeten we nog wel even een stuk door Amsterdam . Ineens zijn Doron en Eldad ook bij ons . Het zijn stoere grote mannen en halen de gemiddeld leeftijd meteen een stuk omlaag . We beklimmen weer wat bruggen en fietsen door Durgerdam. Het weer is zwaar bewolkt ,maar zijn al snel heel warm gefietst. Het tempo zit er goed in .Als we bij de dijk rond het IJsselmeer zijn pas ik heel goed op dat ik beneden langs ga, er is genoeg wind ook onderaan de dijk. Moet nog wel hard roepen zodat enkele anderen niet naar boven gaan. Zoals voorspeld hebben we wind tegen , maar kan nog een behoorlijk eind aanhaken . Uiteindelijk fiets ik toch nog een stuk in mijn eentje . Daar kan ik even mijn gedachten proberen te laten gaan . Ongelofelijk wat er allemaal de laatste week is gebeurt . Ik kijk naar boven en naar het weidse uitzicht en vraag me af wat Hij daarboven allemaal gedacht en bedacht heeft de afgelopen tijd .

Jaron, Jan, Arnold, Vera , Doron en Joeda

We wachten op elkaar bovenop de dijk en gaan daar bijgetankt , alleen uit de bidons, nog een klein stukje naar Monnickendam.

Lekker wat drinken, ter ere van de geboorte van Yozuha en dan de kortste weg terug. De meesten hebben in de middag nog andere plannen. Nog meer bruggen en via Amsterdam IJburg over de Schellingwouderbrug naar Oost . Daar merken we dat we Max op het laatste stuk zijn kwijt geraakt . Jan , Vera en John slaan af naar Muiden en Abcoude en blijven op hem wachten . De rest gaat naar de Berlagebrug en ook daar splitst de groep zich op. Bij het Kalfje splitst de groep zich in Buitenveldert en Amstelveners. Zonnetje is doorgekomen en ik hoop intens dat alle mensen die afgelopen week boven in de hemel zijn aangekomen hun geliefde familie en vrienden weer zijn tegen gekomen. En dat alle familieleden en vrienden hier beneden de kracht krijgen om dit verdriet op een gegeven moment een plaatsje kunnen geven.

Pas goed op jezelf en op elkaar.

Judy

Judy

2 gedachtes over “Alyn 2018 # 9 Boven

  1. Tsjaahh, dankzij de Relive clip zie ik een beetje waar ik de groep ben kwijtgeraakt. Zal dit de laatste keer zijn dat ik de aansluiting mis?? Geeft niet: ik had een goede dag: todah!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.