Alyn 2018 # 8 Vreemd

Alyn2018 # 9 Vreemd

3-6-2018
We gaan vandaag vreemd. Jaron en ik besluiten om met de Maccabi Cycling Club mee te doen. Zij vertrekken om 9.00 en zeggen rond 11.00 weer terug te zijn.

Omdat we vanmiddag naar een trouwerij gaan , lijkt ons dat een goed alternatief. Maar het gemiddelde zal rond de 28km/ uur liggen. Vind het wel een beetje  vreemd om tussen al die testosteron mannen te gaan fietsen . Maar na de bergen in Italië van vorige week hoop ik dat ik mee kan komen. We verzamelen ook met hun bij het Kalfje. Gelukkig is Manja er ook ,van haar weet ik zeker dat ze met de mannen mee kan doen .Ik ken wel iedereen ,de meesten hebben in de winter ook mee gespind. Vlak nadat we van start zijn gegaan zit familie zwaan aan de kant van de weg , ouders en zo’n 6 jongen , als ik snel tel. Tijd om mijn fototoestel te pakken heb ik helaas niet , maar is een prachtig gezicht. Op weg naar Uithoorn en natuurlijk gaat het meteen 28 km en harder .Ik rijd even naast Arnon , maar moet nog even op stoom komen , om tegelijk te kunnen fietsen en praten. Kan wel in de groep blijven fietsen. De weg is gelukkig bekend , dus dat scheelt. Robert sluit bij ons aan en als we bij Ouderkerk komen, hebben ook Babette en Mauricio zich bij ons gevoegd. Nu zal je denken , gelukkig nog een vrouw en dat is natuurlijk ook zo. Maar het tasje achterop de rug van Babette is gevuld met loopschoenen, zij is aan het trainen voor de triatlon, gaat na deze fietstocht nog een stuk rennen, zij is absoluut van een andere klasse.

Robert , Judy, Jaron, Arnon, Manja, Daniel, David, David, Jalon,Doron,Marcel,Peter, Mauricio en Babette

Via Nes aan de Amstel , Uithoorn naar de Kromme Mijdrecht. Peter houdt de boel goed in de gaten en geeft aanwijzingen ,of we naast elkaar of achter elkaar kunnen rijden. We gaan hard , regelmatig boven de 30 km / uur , zolang ik bij iemand in het wiel kan rijden gaat het goed. De kromme Mijdrecht heet niet voor niets zo , dus goed opletten en langzamer in de bochten. Af en toe probeer ik al fietsend een foto te maken , maar moet me ook concentreren en op de weg, de paaltjes en tegenliggers .

Gelukkig roepen de mensen voor en achter me regelmatig wat ze zien of horen. Krijg heel even een zetje van Shimon , zodat ik weer midden in de groep kan aansluiten. Eindelijk staat bij het Woerdens Verlaat het stoplicht op rood , zodat we even een slokje water kunnen drinken. We passeren de grens met de provincie Utrecht, Portengen , Loenersloot naar Baambrugge .

Moet af en toe mijn rug even rechten , want tijd om even in model te komen heb ik niet . Iedereen raast maar door en ik wil natuurlijk niet achter blijven . Bij Loenersloot is er een busje dat het er niet helemaal eens dat er ook fietsers op het fietspad langs de weg rijden. Hij scheurt keihard toeterend langs ons , terwijl je daar maar 30 km/ uur mag en dat rijden wij al. Maar het is verder wel mooi en groen, af en toe zie je zelfs de waterlelies al in het water bloeien. Behalve de complimenten van Peter krijg ik ook nog even een klein steuntje in de rug van hem . Maar dat is meer omdat  als je even hebt moeten remmen , weer vaart te kunnen krijgen om in de groep te blijven. Via Abcoude naar de Hoep om weer in Ouderkerk aan te komen. Vanaf hier verdeelt de groep zich weer . Geen koffie ,maar we zijn ook maar net iets meer als twee uur onderweg.

Toch nog even mee naar het Kalfje , zijn weer wat extra kilometers . Vreemd om niet met ons vaste groepje te fietsen , maar ook hier is iedereen vriendelijk en behulpzaam . Gaat wel een beetje sneller en er wordt niet gestopt. Nou vooruit, ook weer een belevenis en zeker een hele goede training voor Alyn www.alyn.org. Bedankt jongens en Manja en Babette !

Wil je een bijdrage doen voor de kinderen van Alyn, natuurlijk kan dat op NL63 ABNA0608247529 , voor iemand persoonlijk zet er dan ajb zijn/ haar naam bij. Namens iedereen voor / van Alyn heel erg bedankt .

Judy

2 gedachtes over “Alyn 2018 # 8 Vreemd

  1. Hoi Judy, ook al fiets ik niet, toch was ik even achter geraakt met jou te volgen. Vanaf nu ga ik je weer trouw bijhouden en achterstallige berichtenl lezen.
    Goed van jou dat je met de snelle ploeg hebt meegefietst en je uiteraard niet hebt laten kennen. Chapeau!
    Groetekens Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.