Alyn 2018 # 6 Pisa

Pisa

24-5-2018

Vandaag gaan we naar Pisa , zo’n 80 km uit en thuis, met één berg. Maar eerst worden we weer door de burgemeester ontvangen voor het stadhuis. Het is dit jaar een andere burgermeester. Hij is van oorsprong een gerenommeerd kinder- cardioloog.Hij spreekt goed Engels en maakt zelfs wat grapjes, natuurlijk verteld hij ook hoe blij hij is dat we dit jaar weer in Forte zijn. In de winter wonen hier zo’n 4500 mensen in de zomer is dat vertienvoudigd. Hij zit absoluut niet zo strak in het Italiaanse pak als de vorige burgermeester en die had zijn gulp wel dicht gedaan voor de officiële start van de 5e Italfun. We maken weer een mooie foto en de twee motoragenten willen daar ook natuurlijk op. Word door eentje opzij geduwd , want hij wil naast de burgermeester staan. Snap ik natuurlijk wel , zo vaak komt het dat niet voor .

Marjjke en Marco de fietsenmaker , die achter ons aan rijdt.

Weet zeker dat die foto een mooi plaatsje in zijn huis krijgt. Martin gaat er ook voor zorgen dat er ook één op het politiebureau komt . We maken eerst een rondje door Forte en voordat we naar Viareggio gaan willen de politieagenten nog een keer op de foto. Ze gaan er pontificaal en breeduit voor staan.

Tot het haventje van Viareggio helemaal langs de boulevard. Het is zwaar bewolkt , maar wel zo’n 20 graden. Prima fietsweer dus. Er wordt hard gefietst , gaan snel al tegen de 30km per uur. Rijd een stukje achter Aad , die groot en breed is , dus dat gaat een stuk makkelijker . Mijn benen zijn goed en het fietsen gaat lekker , maar het is ook nog wel allemaal vlak , dus dat scheelt. De meeste wegen zijn goed begaanbaar , maar soms zijn er echt wel flink wat gaten en scheuren in de weg. Af en toe zien we ook zomaar wat dames aan de kant van de weg zitten, je hebt hier duidelijk geen red light district, triest.We stoppen af en toe om weer te hergroeperen. Na zo’n anderhalf uur fietsen komen we aan in Pisa.

                                                         Tussen Martin en Jaron 

Natuurlijk worden daar de gebruikelijke foto’s gemaakt. Er zijn nu al , in het laagseizoen, veel toeristen die allemaal een foto proberen te maken alsof ze de toren tegenhouden of vasthouden. Een Israëlisch stel maakt een foto en als we horen dat zij jarig is beginnen we even te zingen . Een Indiaase dame vind ons blijkbaar zo grappig , dat ze ook met ons op de foto wil. Na  Pisa fietsen we even door, niet altijd meteen goed . We stoppen even bij een cafetaria waar velen een heerlijk Italiaans ijsje nemen. Ik ben blij dat ik eindelijk naar de toilet kan, wat hebben de mannen het toch makkelijk.We fietsen door naar Villa Pardi, daar zijn  we vorig jaar ook geweest. Nederlandse beheerders in een prachtige villa ,met zwembad. Vind het veel te koud om te zwemmen , maar dat vind ik al snel. Maar dit keer gaan alleen Paul, David, Shimon en Martin te water. We genieten van een heerlijke Italiaanse lunch en worden verrast door een accordeonist .

Hij verteld in vlot Italiaans wat hij allemaal gaat zingen , maar Volare en Mama  zingen wij zo goed en zo kwaad als het kan mee. We vertrekken weer met het idee dat direct de berg op zal doemen . Het zal twee kilometer klimmen zijn. aan het begin van de berg kijk ik op mijn metertje en weet dat ik bij 70 kilometer boven moet zijn. Trap rustig en in mijn eigen tempo .Vind dat ik om 15.15 op mijn metertje mag kijken hoe ver ik nog moet. Het gaat aardig en let op mijn hartslag , of ik die niet l te veel in mijn keel voel kloppen. Heb geen hartslagmeter en hoef me dus nergens zorgen om te maken. Om 15.11 zie ik de eerste mensen al bovenaan staan , waar een prachtig uitzicht is op het meer .

Zo dat heb ik toch maar mooi geflikt. De rest is alleen nog maar naar beneden. Het zijn wel veel haarspeldbochten , dus moet hard in mijn remmen knijpen. Gelukkig komt iedereen heelhuids beneden. Nu vlak naar Pietrasanta , waar op het plein altijd mooie beelden staan , elk jaar anders .

En enkeling neemt nog een ijsje en dan weer op weg naar Forte. Je mag hier gewoon op provinciale weg rijden , dus goed oppassen geblazen. Als we bijna bij het hotel zijn zie ik dat op mijn metertje net geen 100km staat. wil dit wel volmaken , maar check even op mijn Strava en daar staat de 100 wel op. Oké , klaar het is mooi geweest . Direct een borrel ter gelegenheid van Jacques’s verjaardag morgen en dan weer lekker eten in één van de plaatselijke restaurantjes . We hebben het allemaal verdiend.Weer heerlijk gegeten in Forte.

Morgen naar Cinqueterre

3 gedachtes over “Alyn 2018 # 6 Pisa

 1. Wij genieten van je verslaag Judy, en natuurlijk begrijpen wij ook waar jullie rijden,een heerlijke omgeving om te genieten met heel goede herinnering aan het verleden met ons kids op vakantie in 1982.
  Nog veel rij plezier gewens en Sjabbat Sjalom

  Carry en Ury

 2. Hoi Judy, Als ik je verslagen lees, lees ik wat je voelt.
  Genieten is wat vooral zie en lees.
  Heel leuk om mee te genieten en ook vooral veel je mooie plaatjes.
  Toppers!!!!!
  Liefs Sil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.