Alyn 2018 # 4 De Giro

De Giro
6-5-2018

In de afgelopen weken zaten zeer bijzondere dagen. Bijna allemaal met een gouden randje. Alleen 4 mei was daar een grote uitzondering op. Fantastische tijd gehad met mijn zus en broer met hun families hier in Nederland ter gelegenheid van mijn vader ’s 80ste verjaardag .Vrijdagavond met alle kinderen en kleinkinderen aan tafel .Gelukkig waren wij ons allemaal bewust hoe bijzonder dit is om iedereen om ons heen te hebben. Dit gebeurt zo zelden dat we er allemaal intens van hebben genoten. Counting our blessings. Hoewel 4 mei altijd een beladen dag is, startte dit jaar op 4  meide Giro in Israël , eerst in Jeruzalem met een tijdrit. Vijf mei van Haifa naar Tel Aviv en vandaag van Beersheva in de woestijn naar de badplaats Eilat aan de Rode zee. Komend jaar fietsen wij ook weer door de woestijn en net zoals bij de Giro worden de wegen voor ons ook afgelopen. www.alynride.org .Maar zoveel fans als er vandaag aan de kant staan zullen wij zeker niet hebben. Misschien wel Brigitte die vandaag met de Nederlandse vlag en in het oranje bij de Kibboets Yotvata staat , om Tom Dumoulin aan te moedigen. Maar zo dichtbij als Marja , Joeda, Ashley,Martin , Ed en Shimon bij de wielrenners zijn gekomen , zal niet gelukt zijn. Marja , Tom en Shimon  Martin, Marja, Joeda en Shimon en Joeda , Marja , Shimon en Ashley Brigitte en vriendin

6-5 Vandaag was het een mooie dag , dus stelde ik voor om misschien naar de kust te rijden , net zoals de Giro gisteren langs de kust reed.

Iets eerder vertrokken om de echte warmte voor te zijn. Maar de kust wordt het niet, er zullen te veel mensen op de fiets naar het strand willen . Dus gaan we richting Edam , ook langs water. We zijn met een grote groep. Ook Joop , die hersteld is van een knie operatie en Maurits en Jacques , die ook voorbereid willen zijn voor ons Toscaanse avontuur over een paar weken , fietsen vandaag mee. Fietsen naar IJburg , de bruggen gaan redelijk tot goed , in ieder geval beter als voorheen.

Altijd leuk door het pittoreske Durgerdam, met haar meestal houten huisjes aan een klein haventje maar wel straatklinkers op de weg.

We gaan langs het IJsselmeer. Dat kan bovenop de dijk of op de weg. Neem aan dat we niet op de weg fietsen en kan eigenlijk , door tegenliggers , niet op de weg rijden . Probleem opgelost denk ik , nou niet echt , want de rest van de groep heeft voor de weg gekozen. Maar voorlopig kan ik niet naar beneden. Helaas vang je bovenop de dijk natuurlijk meer wind, dus raak ik achterop en zie ze verdwijnen. Haal wel wat mensen in op het smalle pad. Eindelijk zie ik een weggetje om van de dijk naar de weg te rijden. Maar had niet op de kiezels op beneden op de weg gerekend en glijd uit . De mensen die ik heb ingehaald vragen vanaf de dijk of het gaat , ja hoor . Ook mensen die voor mij fietsen hebben het gemerkt en vragen of ik hulp nodig heb. Opstaan kiezels van mijn been en handen, stuur recht zetten en maar weer op de fiets.

Ze zullen wel stoppen bij Uitdam denk ik , dan kan ik daar weer aansluiten. Maar het is deze keer niet samen Uit(dam) , samen thuis. Dus ik fiets maar op goed geluk verder en bedenk heel wat scenario’s als ik ze aan het einde niet zie. Maar waar is het einde , zijn ze afgeslagen richting Broek in Waterland of toch door naar Monnickendam. Blik op oneindig en fiets kilometers in mijn eentje door. Natuurlijk is het tempo lager in je eentje , ben dus heel blij als ik iedereen bovenop de dijk zie. Mijn stuur wordt nog een beetje bijgestuurd en we gaan weer verder. In Monnickendam stoppen we voor onze de chocolademelk .

Willen niet via Volendam , omdat het daar waarschijnlijk ook heel druk is. Arnold neemt het voortouw, die is bijna niet te houden op zijn nieuwe fiets. Hij gaat zelfs zo snel , dat we heel hard moeten roepen dat hij verkeerd rijdt. We hergroeperen weer en gaan terug naar de brug waar we wel over moeten. Het is prachtig en landelijk , veel uitgestrekte grasvelden.

Hier en daar bevolkt met wat koeien of schapen. Je hoort de kikkers kwaken uit de sloten en af en toe vliegt er een wit vlindertje uit de berm. Er zijn ook veel vliegjes , die in de verkeerde monden komen , dat zijn niet die van de kikkers . Missen de afslag naar Broek in Waterland , maar besluiten de volgende afslag te nemen. Maar wat blijkt Esther , Arnold , Joop en ik zijn alleen. De groep fietst niet meer achter ons. Ok we blijven bij elkaar en checken de duidelijke knooppunten en fiets bordjes. We komen via Durgerdam ,Amsterdam Noord weer binnen. Nog even de Schellingwouderbrug op denderen en dan via Oost naar de Rai, daar gaat iedereen richting eigen huis. Maak nog even een extra lusje langs de Amstel , want vind het wel leuk om de 75 km te halen.

Jaron komt net na mij thuis. Op de relive van Arnold is goed te zien hoe dicht we bij elkaar waren , maar elkaar net weer niet getroffen hebben. Zij waren net voordat de brug open ging en wij net erna. https://www.relive.cc/view/1553177880

Nou kan je de Giro op twee manieren uitspreken. De ene gaat over de fietstocht en de andere over geld. Geld dat we allemaal bij elkaar proberen te halen, eigenlijk moeten halen, om het sponsor bedrag bij elkaar te krijgen. Als je/ u iets wil bijdragen voor de Alyn sponsor fietstocht eind oktober in Israël , kan dat ( natuurlijk)nu al. Giro betaling is niet meer standaard, maar elk bedrag en op welke manier gedoneerd is meer dan welkom .Persoonlijk iemand sponsoren , zet er dan aub een naam bij. Alyn heeft een Anbi status , dus giften zijn fiscaal aftrekbaar. NL63 ABNA0608247529.

Maak er weer een mooie week van , warme groet vanuit Amstelveen,

Judy

Een gedachte over “Alyn 2018 # 4 De Giro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.