Alyn 2018 # 3 Vissen

Alyn 2018 # 3 Vissen

22-4-2018
Wat was het de afgelopen week lekker weer. Maar op de vraag of er dinsdag iemand met me wilde fietsen , kwam geen reactie. Gelukkig probeerde Manja het woensdag nogmaals op de app. En uiteindelijk zijn we toch maar met z’n tweeën vertrokken. Of ik een rondje Vinkeveen of Westeinde plassen wilde doen. Nou voor degene die mijn blog al langer lezen , zij weten dat richting aanduiden niet mijn sterkste kant is. Maar ik wist wel dat we beide keren dat we gefietst hebben dit jaar ,we Vinkeveen hadden aangedaan. Westeinde plassen in de afgelopen jaren ook wel gedaan , maar rechtdoor of links –of rechtsaf blijft een missing link in mijn hersenen. Maar met Manja als uitstekende gids , durf ik het altijd wel aan. Omdat het Jom Ha’atsmaoet ( Onafhankelijkheidsdag van Israël ) was ,mijn Israëlische bandana aangedaan. Or één van de kinderen van Alyn fiets altijd met me mee. Zijn foto heb ik voorop mijn fiets op mijn tasje waar ook mijn fototoestel in zit. Als ik een mooi plekje of situatie zie , probeer ik die altijd even snel uit mijn tasje te pakken en er , vaak al fietsend , een foto van te maken. Manja stapt even af zodat ik haar ongeschonden kan fotograferen.

Er blijkt toch een aardig windje te staan ,maar heerlijk om even tussendoor nog even te fietsen .Met uiteindelijk 45 km op de meter en zelfs met wat records was ik achteraf toch eigenlijk best wel tevreden .

En dan te bedenken dat ik zes jaar geleden nauwelijks iets aan sport deed. Mijn vader is echter wel mijn grote voorbeeld hierin. Toen hij 70 werd en vrienden van hem gingen praten over aanleunwoningen , besloot hij nogmaals te gaan trainen voor de marathon van New York. Deze heeft hij met verve uitgelopen . Afgelopen maand ,nog even voor zijn 80ste verjaardag a.s. week ,heeft hij nog de 10 km van de marathon in Jeruzalem gelopen, en dat is met al die heuvels heel erg zwaar . Bijzonder was het zeker ,ook omdat hij samen liep met twee kleinzonen en een kleindochter . Als je dan niet op wolken loopt weet ik het ook niet meer. Maar ik heb hem altijd gezegd , dat ik ondanks dat ik erg op hem lijk, ik dat sport gen niet geërfd had. Nu ga ik echt niet naar complimentjes vissen , maar in de afgelopen jaren zijn mijn fiets skills wel vooruit gegaan. Het eerste jaar was ik super blij als ik nog iemand in de verte kon zien en even 25 km per uur kon rijden. Nu probeer ik iedereen bij te houden en is 25 km eigenlijk de minimale snelheid die we rijden. Vandaag was ook zo’n dag. De meeste van ons wilden om 13.00 weer thuis zijn .Dus dat werd , dacht ik , een klein rondje. De straat uit verliep al moeizaam , toch maar even afgestapt en mijn remblokje van mijn wiel afgehaald . Kan je zeggen , dat scheelt aanzienlijk. Bij het Kalfje weer gezellig met een aardige groep. Max fietste dit keer voor het eerst met ons mee en ook Micha sloot zich deze week bij ons aan.

Richting Uithoorn en daar wachten we dan op elkaar . Wel even zwaaien naar de bekenden aan de Amstel ,zo’n hele groep met gele fietsers valt wel op. De vaart zit erin. Het lijkt erop dat we geen klein rondje gaan doen , maar “gewoon” harder gaan fietsen om toch nog een aardig rondje te maken. Fiets een heel eind met Esther en Marja, wij vinden zo rond de 28 km/ uur , meer dan voldoende.

   

Er zitten veel vissers aan de kant van de weg , veel met een zeer uitgebreide uitrusting. Ondanks dat ik me ook nooit kon voorstellen dat ik zoveel zou fietsen , is vissen voor mij wel het summum. Wie weet kan iemand mij ooit uitleggen , wat daar nou leuk aan is. We willen over met het pontje , deze blijkt verder weg te zijn door een omleiding.

Even weer de ketting op Arnolds fiets zetten en dan gaan we verder langs het Braasemermeer . Waar we dit keer via de andere kant gekomen, bij het café snel wat drinken, zodat we weer vlug verder kunnen. Langs de ringvaart , door Weteringbrug, Leimuiderbrug en Aalsmeerderbrug . Via Oud Schiphol , stukje door het Amsterdamse bos , weer richting huis.

Zoals jullie wellicht begrijpen , schrijf ik deze blogs om te laten weten wat we allemaal doen om eind oktober weer in topvorm te zijn om zo in Israël te kunnen gaan fietsen. De routes zijn min of meer al bekend en lijken zwaarder te worden als vorig jaar www.alynride.org . Voor mij is de sponsoring één van de redenen waarom ik er tegenop zie om weer mee te gaan doen. De meeste deelnemers vissen in dezelfde vijver om geld op te halen voor dit goede doel. Er zijn al een heleboel mensen die Alyn en de fietstocht een warm hart toedragen en hun sponsor steen(tje) bijdragen. Maar als iemand een suggestie voor mij heeft om andere sponsoren te benaderen , hoor ik dat natuurlijk graag ( in een privé bericht) . Of geef mijn blog door , mensen kunnen zich hieronder aanmelden, ze krijgen dan een bericht te krijgen als ik iets geschreven heb. En nogmaals meefietsen kan natuurlijk ook altijd.

Rest mij nu jullie allemaal een hele goede en fijne week te wensen !

Warme groet,

Judy

Wil je iemand uit de groep sponsoren , zet dan ajb zijn/ haar naam bij je gift . Alyn NL63ABNA0608247529 .Alyn heeft een ANBI status en de gift is daardoor fiscaal aftrekbaar. Bedankt alvast namens alle kinderen ,dat zijn echt alle kinderen zonder onderscheid in geloof, afkomst of leeftijd, in Alyn.

Een gedachte over “Alyn 2018 # 3 Vissen

  1. Wat een eer om zo lovend vermeld te worden. Nu, met een loper en een fietser in de familie, zoeken we nog een zwemmer/-ster voor de triatlon….

    Hoe dan ook, hoop jullie uitgeputte, maar stralende, fietsers in october weer welkom te heten bij Alyn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.