Alyn 2018 #2 Twijfel

 

Alyn 2018 #2 Twijfel

15-4-2018
De twijfel slaat nu al toe. Het plan is om een toer/ sponsortocht vanuit Weesp te doen . Al het startgeld gaat naar het Emma Kinderziekenhuis. Ook een mooi doel. Er zijn verschillende routes uitgezet. 35,70 en 100 km. Daar we vorige week pas weer begonnen zijn met buiten fietsen, leek 70 km ons wel voldoende. Manja en Jaron vonden het wel een goed plan om dan maar om te beginnen ,al naar Weesp te fietsen , 15 km. ’s Nachts word ik wakker omdat het stortregent. Hoor het water in de regenpijp klotsen, toch maar niet gaan fietsen ? Als de wekker om 7.30 gaat ziet het er buiten troosteloos , donker en heiig uit. Maar de weerapps geven aan dat het de rest van de dag droog blijft. Thermometer staat op 10 graden. Twijfel wat ik allemaal moet aantrekken? Mouwtjes ,hemdje ,jasje en dan laat ik mijn “benen” toch maar thuis. Hebben afgesproken bij de brug bij Ouderkerk, probeer nog even een foto te maken van alle lammetjes die blatend laten horen dat ze er weer in grote getalen zijn, heb nu al koude vingers . Ondanks dat het zwaar bewolkt is geniet ik van alle mooie bloemen en bomen. De Magnolia die vol in knop is , de kersenbloesem, de vele narcissen en een heleboel andere planten en bloemen waar ik de naam niet van weet.

En ook alle vogels die zo naar hartenlust zingen , de zwanen die in midden op het veld zich verzameld hebben, een enkeling die al op het nest zit. Wat is de natuur toch indrukwekkend. Om 9.30 schrijven we ons in samen met John en Vera ,Daphna en Jan. John besluit de 35 km te doen, was er ook al naar toe gefietst.

Uit de routebeschrijving blijkt dat we eerst weer een groot deel van onze tocht naar Weesp terug moeten fietsen, weer richting Ouderkerk. Nou vooruit dan maar , er zit niets anders op . We worden ingehaald door de Maccabi mannen. Zij zijn bij het Kalfje begonnen , wij hebben er al 30 km op zitten. Wel super om te zien dat Paul , helemaal uit Den Haag, meefietst. Niet alleen omdat hij uit Den Haag komt , maar omdat hij eind vorig jaar een grote operatie heeft gehad en nu alweer zo goed als op zijn oude conditie zit, zegt hij zelf. Ook Marion is alweer op de fiets gesignaleerd nadat de sneeuw haar getackeld had. Hopelijk zien we Martin ook weer op de fiets als we in Italië zijn, hij heeft in de bergen een enorme smakkerd gemaakt en is al heel lang bezig om weer mobiel te worden. We doen een stukje ronde Hoep ,behoorlijk koude tenen, er liggen nog aardig wat plassen op de weg. Helaas als we het bekende bruggetje over gaan , glijdt Daphna uit. De schade is vooral aan haar fiets , de ketting is op een vreemde manier eraf geschoten. Maar gelukkig lukt het weer om hem er met vereende krachten weer op te zetten. Schaafwonden op haar been en fiets , maar het lukt weer om op te stappen en verder te rijden.

We fietsen eigenlijk bijna dezelfde route als we de vorige week hebben gefietst .We zijn al 40 km onderweg en weet niet of het aan de wind , mijn jack of een dip ligt , maar mijn tempo ligt laag. De anderen fietsen lekker door , er wordt goed op me gelet , dus het tempo wordt verminderd zodat ik weer aan kan haken. We gaan wat drinken en neem maar naast mijn banaan een energiereep, kan nooit kwaad.

Via de Hoef naar Vinkeveen en Loenersloot. Gelukkig gaat het weer wat beter , maar Manja, Vera, Daphna , Jan en Jaron zijn eigenlijk geen match voor mij. Zij zijn gewoon van een andere klasse. Maar samen uit , samen thuis, gelukkig is de bewegwijzering heel goed , dus deze keer zou zelfs ik waarschijnlijk niet verdwaald zijn. Moet af en toe even wat rechterop gaan fietsen , om de spieren in mijn rug wat te ontlasten. Door Vreeland weer een brug op en richting Weesp, toch leuk dat ik achteraf op Strava kan zien dat ik hier en daar een recordje heb gebroken. Als we weer terug bij af zijn na 84 km , blijken alle hekken gesloten, dat is vreemd.

 

Jan, Jaron , Vera, Daphna , Judy en Manja

Gelukkig is er een nummer achtergelaten voor noodgevallen en komen ze het hek open doen. Even bijkomen en wat drinken, probeer de borrelnootjes te laten staan , maar wetende dat ik nog 15 km terug moet fietsen lukt dat niet helemaal. Het blijft droog , zowel wij als de fietsen zitten helemaal onder de modder . Maar dat mag de pret niet drukken als we thuis zijn en er 102 km op de teller staat. De twijfel is omgeslagen in trots dat we het toch maar zo vroeg in het seizoen gedaan hebben.

Wij hebben vandaag ons doel bereikt om 100 km te rijden, helaas ( excuus PSV aanhangers ) heeft PSV het doel van Ajax ook meermalen bereikt. En daar laat ik dan maar even bij.

https://www.relive.cc/view/1509969781 Hier kan je de route op Strava zien

Wens iedereen een hele zonnige , mooie , waardevolle week.

Warme groet,

Judy
Info over Alyn : www.alyn.nl, www.alyn.org of www.alynride.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.