Alyn 2018# 18 Hoorn

 

Hoorn
30-9-18

Het komt nu wel echt snel dichterbij, ons Alyn avontuur. Vorige week was het te koud en te nat dus hebben we niet gefietst. Vandaag zou het droog en zonnig zijn. Dus nog een mooie gelegenheid om wat kilometers in de benen te krijgen. Jaron gaat met de stoere mannen al heel vroeg naar Limburg , om daar de bergen nogmaals te beklimmen. Het Alyn groepje gaat onder leiding van Shimon richting Hoorn. Niet alleen dat het ver is het, Hoorn heeft ook nog een speciale betekenis voor mij. Daar komt mijn vader vandaan. Dus een hele goede reden om ,om 9.30 bij het Kalfje te zijn. Annie , Shimon’s fietsmaatje voor de extremere tochten is ook van de partij evenals Philippe .Verder zijn Marja en Joeda er, Vera is er al vanuit Abcoude en Manja is ook van de partij. Als we richting Amsterdam fietsen komt Maurits ons tegemoet, snel omdraaien en verder met ons meefietsen. Het is koud bij vertrek is het 7 graden, heb mouwtjes aan , maar heb mijn “benen” thuis gelaten. Gaan richting Durgerdam dus we moeten de bruggen weer op. Even rust , want de brug gaat open.

Shimon

Het gaat eigenlijk best wel hard , het zonnetje schijnt , maar het is behoorlijk fris. Als ik een beetje bij de groep kan blijven , lukt het me om hun tempo een beetje bij te houden. Geeft wel een kick, hoewel ik weet dat een aantal medefietsers dit tempo op z’n elfendertig doen, eigenlijk geen idee waar die uitdrukking vandaan komt. Die van “met twee vingers in hun neus” begrijp ik wel en zo fietsen ze dan ook. Nog even en stop omdat Joeda een lekke band heeft .

Gelukkig wordt deze weer snel en vakkundig verwisseld . Philippe slaat af want die wil op tijd thuis zijn. Normaliter als we in Monnickendam aankomen gaan we daar zitten en koffie drinken, nu fietsen we er met een rotgang doorheen . Langs het IJsselmeer dat flink bevolkt wordt door meerkoetjes.

Want we gaan naar Hoorn , daar zijn we na ongeveer 50 km fietsen. Even een foto om alvast naar mijn ouders te sturen.

  Manja 

Blijven niet al te lang zitten en gaan een groot gedeelte van dezelfde weg terug. Behoorlijk wind tegen en het lukt me niet om de groep bij te houden op de lange rechte stukken. Ik ploeter door en besef me heel goed dat we over vier weken in Israël zijn , waar het nu nog heel warm is . De energie die je krijgt als je alle kinderen ziet van Alyn, is de grote motivatie, dus niet zeuren , doortrappen. Wij hebben alleen maar wind tegen , deze kinderen hebben pas echt tegenslagen gehad , maar door de positieve steun en begeleiding van en bij Alyn ,gaan ook zij vooruit , www.alyn.org . Mijn schoen schiet op een gegeven moment los , gelukkig kan iedereen mij ontwijken. Verderop zien we een politieauto dwars op de weg staan en heel veel koeien die naar één plek lopen. Er moet daar duidelijk een ( oude) koe uit de sloot gehaald worden. Shimon geeft goed aan waar ik moet fietsen om zo min mogelijk wind te vangen . En ook Joeda zorgt ervoor dat ik meestal bij de groep kan blijven. Het gaat hard en die koude wind is nu weer eens tegen, ik kan de groep niet bijhouden. Gelukkig zie ik nog waar de rest fietst , dus even rug rekken, nek strekken en blik op oneindig. De groep is een stuk voor me als ik bij de Schellingwouderbrug de bellen hoor gaan voor het sluiten van de slagbomen. Oh jee, de groep is al over de brug en ik moet nog een stukje. Nu wordt het wel echt een beetje penibel, zouden ze me missen ? Maar volgens mij is er een oplettende brugwachter en heeft hij /zij mijn shirtje herkend en begrijpt dat ik bij de groep hoor die al verder is . Want plotseling stoppen de alarmen en kan ik doorfietsen. Zwaai maar even in het luchtledige om deze vriendelijke brugwachter te bedanken. De anderen staan verderop voor het rode stoplicht. Oké , we zijn weer in Amsterdam dus het einde is in zicht. De groep splitst zich en iedereen gaat richting huis. Goed te zien op de relive, onderaan de blog, dit keer met muziekje omdat ik over de 100km ben gegaan .We gaan proberen volgende week ook nog een tocht te maken, ligt wel een beetje aan het weer . We moeten er eigenlijk wel al klaar voor zijn voor de Wheels of Love, www.alynride.org .Natuurlijk wil iedereen de 5 daagse tocht heel goed fietsen , vooral om de kinderen te steunen. Zowel in financiële zin, met grote dank voor alle gulle gevers , als in fysieke zin. Wat is het elke keer weer geweldig om sommige kinderen mee te zien fietsen en andere kinderen ook bezig te zien met het Wheels of love project. Natuurlijk continueer ik mij blog ook als we in Israël zijn.

Wil je op de hoogte blijven en krijg je het verslag nog niet per mail, kan je je onderaan deze blog aanmelden voor de nieuwsbrief. En dan ook nog maar een keertje het rekening nummer . NL63 ABNA0608247529 , zet er ajb een naam bij als je iemand persoonlijk wil  sponsoren . Vandaag toch maar mooi weer, ondanks dat het bij thuiskomst maar 13 graden is, ik steenkoude tenen heb en dat pas voel als ik mijn schoenen uit doe, een hele mooie en fijne fietstocht heb gemaakt. Dank jullie wel allemaal.

Wens iedereen nog fijne dagen ,
Judy

3 gedachtes over “Alyn 2018# 18 Hoorn

    1. Dank je wel voor je financiële en mentale support, alles wordt super gewaardeerd! Weet dat ik sowieso al heel veel bewondering voor je had . Maar nu je de Alp d’Huzes gaat doen…. Wat een moed , maar zoals de slogan is : “opgeven is geen optie”. Succes en heel veel plezier met alle voorbereidingen;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.