Alyn 2018 # 17 Weesp

 

Alyn 2018 # 17 Weesp

16-9-2018
Hoe zal het vandaag gaan? We gaan met een grote groep Alyners naar Weesp om daar een tourtocht van 90 km te fietsen. Vorige week niet gefietst en vandaag alweer een jaartje ouder . Nek en schouder gaan een stuk beter dankzij fysio, oefeningen en rust. Jaron zijn fiets is opgelapt en hij ook bijna weer helemaal in orde . Leuk iedereen heeft een Alyn shirt aan en zo zijn we goed als groep herkenbaar. Wel grappig dat ik ineens Jan zie fietsen met een T-shirt met Jaron’s naam achterop .Was zijn eerste Alyn shirtje ,we dragen ons shirt allemaal met trots.

Manja, Jaron , Shimon,jacques , Marja,joeda, Daphna,marijke, Jan, Esther ,Joop, Judy, Arnold en Frank

Er gaat ook dit jaar weer een grote groep Nederlanders naar Israël , wel meer dan 30. Elk jaar komen er nieuwe mensen bij en gaan er helaas ook een aantal niet mee. Ook Robin die in België woont lijven we in bij onze Nederlandse groep, evenals Martin en Tim die officieel in Italië wonen .En iedereen die zich verder bij ons wil voegen is natuurlijk van harte welkom. Na Israël en Amerika hebben wij de grootste delegatie . De Nederlanders staan bekend om hun enthousiasme , aanwezigheid en gezelligheid. De groep is verdeeld in de challenge rijders, de on-road plus , on-road en de mountainbikers. Ook de routes zijn anders , maar we komen elkaar vaak genoeg tegen en hebben regelmatig dezelfde stopplaatsen . De routes , de afstanden en de hoogte meters kan je al bekijken op www.alynactive.org. Je moet wel even doorklikken om de routes te zien. Maar we gaan naar het zuiden van Israël, dus we gaan door de Negev woestijn en komen bij Massada en de Dode zee in de buurt. Maar wat nog steeds het mooiste is ,is dat er kinderen bij de on road en de mountainbikers meefietsen die het hele jaar getraind hebben met vrijwilligers van en bij Alyn. Ook zij kijken ongelofelijk uit naar the Wheels of Love. Maar ook de kinderen die niet mee kunnen fietsen worden bij deze week betrokken. Zo krijgen we bij het inschrijven bij Alyn vaak eigen gemaakte koekjes van de kinderen. Dit is niet alleen lekker , leuk en aandoenlijk, het wordt gebruikt als een vorm van therapie. De kinderen moeten hun handen gebruiken , naar de oven lopen en dit soort kleine , maar voor hen hele grote stappen. Ik ben dus bij de inschrijving  al overmand door emoties. En dan moeten we nog beginnen met fietsen, maar juist dit is zo’n ongelofelijke stimulans. Het is al eerder genoemd maar Alyn heeft ook een inovation centrum. Hier worden allerlei nieuwe technieken en hulpmiddelen ontwikkeld , die wereldwijd gebruikt en ingezet worden. Wat zijn we toch gezegend dat we dit allemaal kunnen doen, fietsen en geld brengen , naar de kinderen die dit zo nodig hebben Mede dankzij jullie enorme steun, want zonder dat gaat het echt niet. Wij kunnen dan wel wekelijks ons in het zweet werken / fietsen , maar zonder de financiële steun kunnen we niets aan de kinderen geven. Van elke euro gaat er 98 cent naar de kinderen . Dit wordt allemaal gebruikt om hun revalidatie te bespoedigen. Dus trainen we nog even door, we  fietsen van Weesp richting Almere.Zien veel windmolens staan.

Geef mij echter maar de ouderwetse molens , zeker die enkeling waarvan de wieken op dit moment draaien. Dus wij trotseren ook vandaag weer die typisch Nederlandse wind. Ik snap nog steeds niet hoe het mogelijk is dat we ook vandaag weer het meeste wind tegen hebben gehad en wat voor een wind, echt behoorlijk. Fietsen veel en lang door open stukken, de kool staat al hoog in de velden . Het is zeker een mooi gezicht , maar het is wel hard aanpoten om de groep bij te houden. Maar we fietsen het grootste gedeelte ook wel echt op een aardig tempo. We komen zelfs het bordje Gelderland tegen. We verzamelen even en zijn benieuwd wanneer de koffiestop er is , hebben toch al meer dan 40 km gefietst. Nou als al onze wensen zo snel uit zouden komen, na een kleine kilometer zijn we er al. Lekker even bijkomen en ons energielevel aanvullen.

Vandaag fietst ook Frank met ons mee , die helemaal uit Rotterdam is gekomen om nog een keertje ,voordat we naar Alyn gaan, mee te fietsen. Eemnes, Baarn , de groep is in tweeën gesplitst , Jaron houdt me uit de wind en we gaan gezamenlijk naar Naarden. Shimon houdt iedereen als een herder in de gaten.

Na Naarden is het nog zo’n 10 km naar Weesp. Maar weer gewoon door de bewoonde wereld. Precies op de parkeerplaats staat er 90 km op de teller.

Fietsen weer in de achterbak, even rekken en strekken en iedereen dag zeggen. Woensdag is het grote verzoendag, jom Kipoer , voor velen de belangrijkste joodse feestdag. We hopen , wensen en bidden dan voor een in alle opzichten gezond , gelukkig , voorspoedig , positief , succesvol en mooi nieuw jaar . Dat wens ik iedereen dan ook van harte toe.

Maak er een meningsvolle week van,
Judy

Natuurlijk wil ik alle mensen die al een gift voor Alyn hebben gegeven ,nogmaals heel erg hartelijk bedanken. En voor alle mensen die nog een gift willen geven , hierbij wederom de gegevens en alvast heel erg bedankt voor jullie ( financiële) steun. Alyn heeft een Anbi status dus de gift is fiscaal aftrekbaar . NL63 ABNA0608247529 is het rekening nummer, zet er ajb een naam bij als je iemand persoonlijk sponsort .
BEDANKT !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.