Alyn 2018 # 16 Limburg

Vaals

Vrijdag 31-8

Hier is ie dan ,weekendje Limburg . Op tijd uit Amstelveen vertrokken om vanmiddag nog een stukje te gaan fietsen . Manja heeft de knelpunten uitgeknipt en Marijke , Jacques , Vera en John , Paul , Manja , Jaron en ik gaan op geleide van de knelpunten de heuvels bij Vaals in .

Na een paar kilometers zijn we Marijke en Jacques al kwijt. Probeer mijn nek goed in bedwang te houden en Jaron zit na zijn val van vorige week ook niet helemaal lekker op zijn fiets. Maar we gaan ervoor . Het gaat best wel goed en de meeste knooppunten zien we meteen , degene die we bijna missen noemen we dan ook maar knelpunten. We fietsen al snel door Duitsland . Je ziet natuurlijk geen verschil in landschap , maar toch . Alweer snel Nederlandse nummerborden later ook nog even Belgische . Uitgestrekte velden met mais , welke er droog en de bladeren er soms verbrand uitzien .

En op een gegeven moment een boer die op zijn knieën aardappels aan het rooien is . Via de steile kant naar het drie landen punt naar boven en ook dat lukt , best wel een klim . Vorig jaar fietsten we die naar beneden en toen ging het hard naar beneden . Na 40 km en bijna 600 hoogtemeters weer in het hotel. Douchen en weer fantastisch gegeten bij  l’Atelier in Vaals . Morgen een lange tocht met nog veel meer mensen .

 

1 september

Na een uitgebreid ontbijt met wat extra eiwitten met z’n allen op de fiets .

Joeda, Robin, Paul, Manja, Jacques, Judy, Marja , Marijke, Marion, Vera, John , Chananja  , Bernard en Joseph

De groep wordt al bij het begin gesplitst . Een groep die onder leiding van Johny gaat en een  groep onder eveneens  bezielende leiding van Manja . Deze groep neemt alle bergen die bij de Amstel gold race #2 op het programma staan . Ik ga in eerste instantie met Manja mee , kijken hoe het gaat . Voor Jaron is het geen punt van discussie . Die is zo in zijn element als hij bergen kan fietsen , daar snap ik helemaal niets van . Voor mij is het steeds weer een gevecht welke ik zuchtend en steunend en soms lopend wel win. Meteen uit het hotel beginnen we al met klimmen . Heb wel al flinke pijnstilling genomen , maar ga ook naar mijn lijf luisteren . Wil over 8 weken zonder blessures bij Alyn kunnen fietsen . En dan moet ik nu niets forceren . Klinkt allemaal logisch , nu alleen nog de praktijk . Met 7 km per uur  omhoog en dus meteen opletten op mijn ademhaling .

Bij de Gulpenerberg en de Kruisberg stap ik af. Voel de spieren in mijn nek en schouders erg en vind dit een goed moment om de zin: “luister zelf eens naar het advies dat je een ander zou geven “ ter harte te nemen. Boven wordt er toch op iedereen gewacht . Andere bergen ga ik wel gestaag op. Maar zie goed het verschil tussen mijn fiets prestaties en die van de anderen in de groep. Één ding is voor mij duidelijk ga in Israël niet de on road  plus doen. Er zijn grenzen , je persoonlijke grenzen kan je zeker verbeteren , maar je moet ook wel je eigen grenzen kennen.

Bij Valkenburg gaan iedereen nog een lusje voor de lunch . Ik zie Jacques en Joseph fietsen en gaan direct naar Valkenburg , waar al wat mensen zitten .

Dan de Cauberg op , weet dat ik die kan. Kom als laatste boven , ging ook als laatste van start. Zie later dat ik wel mijn persoonlijke record heb gebroken . Op een gegeven moment splits de groep zich weer . Ik sluit me nu aan bij de groep die niet alle hoge bergen doet . We volgen nog wel route 2 van de Amstel gold Race. Maar ook hier nog flinke , voornamelijk lange klimmen . Het lukt goed , samen met Marion , wiens ketting er meerdere keren afloopt , Chananja, Marja , John en Marijke fietsen we verder . Komen uiteindelijk na 84km en 1400 hoogtemeters aan . Manja, Vera, Paul , Robin, Bernard en Jaron maken de 100 km rond met 1600 hoogtemeters . Iedereen weer beter getraind en wat dichterbij de 5 daagse tocht voor Alyn , www.alynactive.com . Hier zijn ook de routes die we door de woestijn gaan rijden te zien . Natuurlijk kunnen we nog heel goed , heel veel sponsoring gebruiken . Heel graag op rek . NL63 ABNA0608247529 t.n.v. Stichting Alyn , zet er ajb een naam bij als je iemand persoonlijk wil sponsoren.

Zondag

2-9

Het merendeel van de groep gaat nog een rondje van ongeveer 40 km , voordat iedereen weer zijns of haars weegs gaat. Jaron en ik besluiten om ons lijf de rust te geven die het vraagt. De laatste schaafwond van Jaron kan dan nog verder helen en de spieren in mijn nek en rug hoeven dan geen overuren meer te maken. We wachten tot iedereen weer terug is en genieten dan nog even na met koffie en vlaai of appelstrudel . In ieder geval is er na onze bestelling geen taart meer te krijgen. Iedereen voldaan en opgelucht dat alles goed is gegaan . Moe maar toch vol energie gaan we de laatste weken voor de Wheels of love tegemoet ,www.alyn.org . Volgende week maandag en dinsdag is het Joods nieuw jaar . We wensen elkaar dan een heel goed en zoet nieuwjaar toe . En of je nu in september of in januari het nieuwe jaar inluidt , ik wens iedereen ,die deze blog leest, een heel voorspoedig, gezond, gelukkig , mooi en tevreden ( nieuw ) jaar. Met allen om je heen die je lief hebt , waar ook ter wereld !

Sjana tova Oemetoeka ,

 

Judy

Een gedachte over “Alyn 2018 # 16 Limburg

  1. Een leuk verslag en mooie foto,s. Wanneer je in Limburg bent is het altijd feest. Goed dat je verstandig bent geweest om naar jezelf te luisteren.
    Groetjes Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.