Alyn 2018 # 15 Eigenwijs

Alyn 2018 # 15 Eigenwijs

26-8-2018

Het is alweer vier weken geleden dat ik van de fiets gevallen ben ,zie vorig blog. Natuurlijk heb ik ontzettende mazzel gehad dat ik niets gebroken heb en gewoon mijn dagelijkse besognes , zoals onder andere werken, kon doen. Echter kon ik na anderhalve week mijn arm nog niet volledig gebruiken en was de pijn ook nog niet weg. Dit keer maar eens wijs proberen te doen en niet zoals ik gebruikelijk doe, eigenwijs. Met Alyn in mijn achterhoofd , nou ja meer voor in mijn hoofd , naar de fysio. Om een lang verhaal iets korter te maken, vond het er toch wat heftiger uitzien dan ik eigenlijk wilde. Röntgenfoto’s laten maken , waar gelukkig alleen maar slijtage op mijn botten was te zien. Ach ja , je wordt wat ouder en dan is dat helemaal niet vreemd. Wist dat al, dus ik vertel dat dat in ieder geval niets met mijn val te maken heeft . Maar fietsen wordt me ten strengste afgeraden omdat al mijn spieren in mijn nek en rug op hoogspanning staan. Ja , dat voelde ik ook en hoopte dat er met wat oefeningen en massage zo uit gemasseerd kon worden, wishful thinking . Kan wel, maar niet zo snel als ik hoopte. Ik ben me zo bewust van dat engeltje op mijn schouder , oké zat deze keer op mijn linkerschouder. Denk aan alle kinderen van Alyn , die zo lang moeten revalideren en pijn hebben bij oefeningen, en met hun beperkingen moeten leren leven . Ik ben alleen maar dankbaar dat ik verder gezond van lijf en leden ben en even wat minder kan dan gewoonlijk. Maar weet dat dit snel weer over is. Denk natuurlijk ook aan vrienden, bekenden en klanten die het op dit moment zwaar hebben . Voor mij is het alleen oefenen en niet zeuren , Limburg in het verschiet en eind oktober Alyn , www.alyn.org . Bij www.alynactive.org kan je ook de routes zien, deze keer weer grote delen door de woestijn.

Er gaan dit jaar weer veel Nederlanders mee. Na Israël en Amerika hebben wij de grootste groep fietsers .Dit jaar is er ook een mogelijkheid om te wandelen , maar daar hebben zich nog geen Nederlanders zich voor opgegeven Wij fietsen dan wel op de wegen , maar de mountainbikers gaan echt dwars door de paden in de woestijn .Op de site staat ook wat er al is opgehaald. Best wel Amerikaans , want wie het meest heeft opgehaald staat bovenaan. Wij staan nog niet op de lijst, hebben nog niet de minimale 3500 euro bij elkaar. Voor de duidelijkheid meer dan 95 cent van elke euro gaat naar de kinderen van Alyn. De verzekering bekostigd de standaard onkosten net zoals in Nederland. Maar omdat ze heel veel gepersonaliseerde therapieën , hulpmiddelen en zorg hebben , zijn er heel veel bijkomende kosten. Die worden grotendeels gefinancierd door de Wheels of Love . Kortom alle giften komen heel erg goed terecht. Maar niet wij alleen zijn aan het trainen om een beetje goed voor de dag te komen, ook de kinderen van Alyn die enigszins kunnen en willen fietsen worden het hele jaar door gestimuleerd om te fietsen. Het is dan ook zo ontroerend als een deel van de kinderen met ons meefietst. Grote bewondering voor alle vrijwilligers die met deze kinderen het hele jaar trainen, op tandems , speciaal aangepaste rolstoelfietsen en handbikes.

Terug naar vandaag, een rustig Rondje Hoep met Liesbeth en flinke wandelingen met onder andere Miriam , Miri , Manja en Liesbeth , hebben mijn spieren op gang gehouden. Kan ik vandaag weer gewoon met de groep meefietsen ? Wat geeft mijn lijf aan en luister ik daar naar of ben ik toch weer eigenwijs? Je begrijpt het zeker wel , ben weer een beetje eigenwijs, moet nu toch zo langzamerhand wel weer kunnen , er is toch niets met mijn benen aan de hand die moeten trappen?! Dus om 10.00 bij het Kalfje , fijn iedereen weer te zien, ook Martin ( uit Italië ) is weer van de partij, net zoals Shimon, Frank en Ray.

Richting Uithoorn, het gaat gelukkig goed . Het was maar 11 graden bij vertrek , dus mijn lange mouwen zijn geen overbodige luxe, Het is fris maar aangenaam.

Na zo’n 45 km waarbij ik me weer heerlijk laat leiden door Shimon die de route bedacht heeft , even een pauze bij de grote Sniep. Daar kunnen geen auto’s komen en drinken we wat.

Joeda , Martin, Manja, Shimon, Frank, Esther en Vera( foto 1) Marijke , Daphna, Joop, Maurits, Marion en Marja

Johny , die vaak zijn eigen route rijdt , komt aan als wij weg willen gaan, hij heeft al 55 km gefietst. We gaan verder eindelijk wind mee langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Maar waar zijn alle anderen, moest even wachten voor wat auto’s , ben ik ze nu toch uit het oog verloren?. Zie heel in de verte iets geels , dus ga er maar vanuit dat het goed gaat en anders zie ik het wel, weet dat we richting Amsterdam gaan. Gelukkig zitten Shimon en Martin achter me en geven de afslag aan , anders was ik zeker rechtdoor gefietst.

Selfie van Shimon 😉

Het was Manja die ver voor mij fietste , uiteindelijk fietsen we ook met frank en Marijke verder . Via Loenersloot,Breukelen,

Baambrugge , Abcoude en Ouderkerk weer terug in Amstelveen. Oké nog even de 77 km halen , de paracetemollen hebben net zoals ik hun best gedaan. Ik ben blij dat ik toch maar een beetje naar mijn lijf geluisterd heb , dat eigenwijze dat zal er toch moeilijk uit te krijgen zijn.
Natuurlijk wil ik alle mensen die al een gift voor Alyn hebben gegeven , nogmaals heel erg hartelijk bedanken. En voor alle mensen die nog een gift willen geven , hierbij nogmaals de gegevens en alvast heel erg bedankt voor jullie ( financiële) steun. Alyn heeft een Anbi status dus de gift is fiscaal aftrekbaar . NL63 ABNA0608247529 is het rekening nummer, zet er ajb een naam bij als je iemand persoonlijk sponsort .

BEDANKT !
Judy

2 gedachtes over “Alyn 2018 # 15 Eigenwijs

 1. Lieve Judy,
  Wel geweten dat je bent gevallen maar dat je zo,n pijn in je arm had heb ik niet gemerkt. De injectie die je me gaf ging pijnloos en met vaste hand!
  Ik wens je beterschap zodat je in October in top conditie kan ” stralen”
  ook een beetje wanneer je langs mijn flatje rijdt.
  Lieve groeten,
  Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.