Alyn 2018 # 13 Door

Door #13

15-7-2018
En we gaan weer door. Vorige week zondag heb ik niet gefietst omdat ik ’s ochtends iets anders te doen had. Wat gewandeld door het Amstelpark ter compensatie .

Maar natuurlijk waren er wel Alyners die gewoon bij het Kalfje vertrokken zijn en een mooie tocht hebben gemaakt. Wat ik wel gedaan heb is al een paar keer door de week op donderdag aan het begin van de avond gefietst. Samen met Ellis van de sportschool , een keer fietste Manja mee en de andere keer Daphna. Heel handig want zij weten goed de weg . Ellis en ik doen een rondje de Ronde Hoep. Hoe mooi we het ook vinden en hoe logisch het ook allemaal lijkt en hoe we natuurlijk nauwelijks kunnen verdwalen, we gaan toch liever op safe.

Maar natuurlijk zijn de echte doorzetters de kinderen van Alyn, www.alyn.org. Hieronder kan je het filmpje bekijken hoe ze op de invention department speciaal aangepaste attributen maken. Zo wordt er naar elk kind individueel gekeken , wat zijn/ haar behoeftes en/of hobby’s zijn . Daar wordt dan letterlijk en figuurlijk aan gewerkt.

 

Nu begrijp ik dat een boel mensen vinden dat Israël de laatste tijd regelmatig heel negatief in het nieuws komt. Hoop dat men ook in de gaten heeft dat er heel eenzijdig nieuws gebracht wordt. De vliegers die vanuit Gaza worden opgelaten zijn niet omdat de kinderen gezellig aan het spelen zijn. Onderaan deze vliegers zitten brandbommen en molotov cocktails. Er zijn 100.000en vierkante meters landbouwgrond en vernietigd ,er zijn ook heel veel dieren omgekomen. De helium ballonnen die ook over de grens worden gestuurd, zitten vol met schadelijk gas . Als een onwetend kind deze zou pakken kunnen zij heftige brandwonden krijgen . En dan heb ik het nog niet eens over de honderden rakketten die op Israël afgevuurd worden. In Nederland wordt er op de eerste maandag van de maand, ter controle het lucht alarm ten gehore gebracht . In het zuiden van Israël gaat dat de laatste weken vaak meerdere keren per dag echt af. Iedereen heeft dan 15 seconde de tijd om naar een schuilplaats te rennen. Ik schrijf dit niet om mensen bang te maken , of omdat het gevaarlijk is om naar Israël toe te gaan . Ik schrijf het omdat de media hier nauwelijks tot niet over berichten . Dat er in heel veel Israëlische ziekenhuizen Syriërs worden behandeld , wordt niet verteld . Voor de meeste Palestijnen , zeker die in Israël wonen, is het de gewoonste zaak van de wereld dat zij hulp van Israëlische instanties krijgen. Palestijnen kunnen gewoon in Israël werken en studeren , ze kunnen er zelfs demonstreren tegen de Israëlische regering. Ik wil absoluut geen politiek statement maken en ik wil ook niet zeggen dat de huidige regering het allemaal goed doet , maar deze eenzijdige berichtgeving, dat stoort me verschrikkelijk. Kom eens kijken bij Alyn, daar wordt absoluut geen onderscheid gemaakt, wie of wat of van waar iemand komt . En zo zijn er zoveel instanties in Israël die proberen iedereen te helpen waar dit nodig is. Daarom zetten wij door en willen we zoveel mogelijk geld ophalen om deze kinderen de hulp te geven die ze nodig hebben. Of dit nu aangepaste tuinartikelen zijn, of extra begeleiding zodat ze terwijl ze beademd worden ,kunnen zwemmen, tot speciale rolstoelen en alles wat daar tussen zit. Dus vandaag weer op de fietst .We zijn behoorlijk verdeeld . Er gaat een grote groep van Maccabi een rond(je) Markermeer doen. Gemiddelde snelheid 30km/uur.

Zou toch leuk zijn als een deel van deze uitstekende fietsers ook mee zou gaan fietsen voor Alyn. Manja vraagt wie er al om 9.00 wil beginnen, Vera en ik sluiten ons bij haar aan. Ray een Nederlander die al meer als 50 jaar in Israël woont en in de zomer meestal in Nederland is stat ook bij het Kalfje , met een geleende fiets. Hij heeft vandaag niet veel tijd , dus gaat even een stukje alleen fietsen , volgende week weer met de groep.

En dan is er nog een groep die vanaf 10.00 vertrekt. Manja wil op tijd weer thuis zijn , dus tempo erin en doortrappen. Richting Uithoorn in eerste instantie. Ik kan goed in haar wiel blijven fietsen en we gaan gestaag door, gemiddeld 28km per uur. Onze vaste stopplaats in Uithoorn laten we links liggen en gaan naar de kromme Mijdrecht , door naar Woerdens Verlaat. Even een slokje drinken en wat dadels of een banaan. Veel grote fietsgroepen en veel motoren op de weg, geen bijzondere situaties en we kunnen goed doorrijden. Vorige week heeft Manja met Joop een nieuwe route ontdekt en die fietsen we vandaag ook. Langs het Amsterdam- Rijnkanaal .

Door Loenersloot en langs Baambrugge richting Abcoude waar we Vera afzetten , zij woont daar en is dus vanochtend al vanaf Abcoude naar Amstelveen gefietst.

We liggen op schema en als ik even op mijn metertje fiets zie ik dat we tot nu toe 27,3 km/ uur gemiddeld hebben gefietst. Nou dat kan er mee door. Wie had dat ooit van mij verwacht, ik had het zeker niet gedacht dat ik dat zou kunnen. Mijn rug vindt het ook behoorlijk wat. Iets minder zwaar trappen en even mijn rug doorstrekken en het gaat wel weer. Bij Ouderkerk hebben we er dik 60 km op zitten . Als we langs de Amstel fietsen zie ik een vrouw op een sub board zitten met een hond. Als Maja naar huis fietst , fiets ik even terug om een foto te maken.

Wil ook wel de 70 km vandaag halen , dus dat komt goed uit. Terug naar het Kalfje en via een kleine omweg door naar huis. Oké de 70 km staan op de teller . Natuurlijk niets vergeleken met Maccabiërs die er vandaag 100 km meer doen. Maar het kan er mee door.

Het zou fantastisch zijn als u/ je door mijn verhalen geïnspireerd bent om alle kinderen van Alyn te steunen. Iedere deelnemer moet minimaal 3000 dollar aan sponsorgeld meebrengen . Dat is een heleboel. Geef het daarom alsjeblieft DOOR aan alle mensen die Alyn wellicht ook willen /kunnen steunen, maar de organisatie nog niet kennen, NL63 ABNA0608247529 is het rekening nummer . Alyn heeft een ANBI status , dus zijn de giften fiscaal aftrekbaar.

Als je iemand persoonlijk wilt steunen zet zijn/ haar naam er dan ajb bij. Het komt absoluut goed terecht !

Heb een mooie week allemaal,
Warme groet,
Judy

2 gedachtes over “Alyn 2018 # 13 Door

  1. Helemaal eens met het bovenstaande. Het kan niet genoeg gezegd en geschreven worden dat de media eenzijdige informatie verschaffen t.a.v. de Israelisch-Palestijnse kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.