Alyn 2018 #12 Ander

#12 Ander

1-7-2018

Vandaag zal het erg anders gaan als andere zondagen. Geen records en geen bekende punten. We gaan meedoen met de 1K tour in de buurt van Arnhem.

En we zijn Manja ,Daphna ,Joop, Arnold , Jan ,Jaron en ik. Een deel gaat 80km doen en de anderen 120 km. De 1K staat voor het aantal hoogtemeters welke we zullen gaan fietsen. Nou dat belooft wat. Daphna en Joop gaan met één auto zij gaan de 80km doen. Manja, Arnold, Jaron en ik gaan met een andere auto en willen de120 gaan fietsen. Vroeg op en vroeg vertrekken , omdat het meer dan een uur rijden is . Als we de fietsen uit de auto halen blijkt er veel speling in Arnold’s stuur te zitten. Gelukkig is er een fietsenmaker bij de ingang , die twee kilometer verderop is. Maar de fietsenmaker durft hem niet te hard aan te draaien Arnold moet een papier tekenen dat hij het toch mag proberen , Arnold’s verantwoordelijkheid. Hij wil zo graag mee, we fietsen door zijn geboortestreek. Maar helaas , zelfs met handtekening lukt het niet om het stuur vast te krijgen , veel te gevaarlijk om op zo’n fiets te fietsen. Bedroefd nemen we afscheid van Arnold die met de trein weer terug naar Amsterdam gaat . Danny een vriend van Joop heeft zich bij ons gevoegd op een mountainbike , we gaan wel veel heuvels op , maar dat lijkt me nog zwaarder. We gaan van start, het is warm zo’n 25 graden en er staat, net zoals in Amsterdam , een stevige wind. Bidons gevuld en onder andere dadels , repen , zoute snoepjes mee. De pijlen die de route aangeven zijn duidelijk en ook met één lens in zie ik ze meestal . Er moet al snel worden geklommen , maak dus weinig foto’s met mijn fototoestel dat voorop mijn stuur in een tasje zit. Er doen veel mensen met deze tour tocht mee , maar wat me tijdens deze hele rit zal opvallen is dat er heel veel groepen zijn die in deze buurt fietsen.

We beginnen al snel aan wat klimmetjes, veel schakelen dus en zorgen dat je op tijd op je laagste blad zit. Het is een bosrijk gebied en het is dan ook koeler om door het bos te fietsen. Het waait echter zo hard dat er veel takjes en ook al dennenappels op het pad liggen. We fietsen ook door dorpjes en er zijn veel straten met klinkers . Het is een sociale groep , want er wordt steeds op elkaar gewacht. Danny die voor het eerst meefietst , doet dit geweldig . Natuurlijk proberen we hem meteen over te halen om mee te gaan naar Israël. Daar zal ook hij zien dat alle kinderen bij Alyn op een geweldige manier geholpen worden. Iedereen is daar anders , maar iedereen is er gelijk. Er is geen onderscheid tussen geloof , kleur, achtergrond en leeftijd . Ieder kind en ouder komt bij Alyn vol geloof dat ze alles op alles zullen zetten, voor elk individueel kind . Vol hoop om zo goed en zo snel mogelijk te revalideren. En er wordt met zoveel liefde gewerkt en zoveel liefde gegeven dat er bijzondere resultaten geboekt worden. Dus ook bij Alyn staan ze voor geloof , hoop en liefde www.alyn.org . Na 40 km hebben we onze eerste stop , meteen maar een paar glaasjes energie drink , een banaan en ook maar een stuk ontbijtkoek. We komen even binnen op adem , buiten is het heel warm zonder de wind.

Jan , Danny, Jaron, Joop , Manja , Daphna en ik.

De volgende stop zal bij 80 km zijn. Met daarin nog de beroemde Posbank, veel over gehoord , maar nog nooit van dichtbij gezien , laat staan gefietst . Maar als de groep boven op me staat te wachten , verbaast het me dat ik er al ben.

Om 13.13 hebben we 65 km gefietst . Heb voor mezelf besloten om op deze gekke tijden te kijken hoe ver we zijn . Het lijkt wel of ze elk heuveltje en elk klimmetje die in deze buurt aanwezig zijn in het programma hebben opgenomen. De bossen hebben hier een andere vegetatie als bij ons in de buurt. Zie hier bijvoorbeeld heel veel varens staan . De zon schijnt mooi door de bomen en het is bijna sprookjesachtig in het bos.

Een andere keer er maar op een rustige manier doorheen wandelen .Wat zijn er toch een heleboel mensen die vreselijk goed kunnen fietsen. We zien ook veel maisvelden en je kan goed zien aan alle bomen en gewassen hoe de wind staat. Bij 75 km is de splitsing, twijfel heel even of ik toch maar niet de 80 zal doen. Maar “mag” nog met Manja , Jan en Jaron mee. Gelukkig is het volgende gedeelte vlak en zijn er weinig stoplichten, dus dat zijn redelijk makkelijke kilometers. Af en toe hoor je in het bosrijke gebied de vogeltjes zingen, niet echt veel , zij zullen het ook wel warm hebben. Op een gegeven moment zie ik om verschillende bomen rood met witte linten. Zie dat deze bomen besmet zijn met de eikenprocessierups. Hoop dat deze niet zomaar uit de boom vallen. Maar natuurlijk komen er weer heuvels en klimmetjes . Kan af en toe bij Jaron in het wiel blijven fietsen. Bij 110 km nog een verzorgingspost.

Waar ze melden dat het nog zo’n 15 km is met nog twee klimmetjes , waarvan één venijnige . Wil het eigenlijk niet horen , maar het is toch maar beter om wel te weten. De eerste is goed te doen , maar we zijn al 123 km onderweg als de Italiaanse berg opdoemt . Een berg met alleen maar schots en scheef liggende klinkers . Heb het eigenlijk wel gehad , maar ook dit lukt me, gestaag in mijn eigen tempo. En uiteindelijk zie ik de finish, de rest is doorgefietst , dus ik roep ze terug . Het geeft dus absoluut een vertekend beeld dat ik als eerst over de finish fiets. Een mooie medaille en nog een chocolademelk als beloning .

 

 

Leuk, maar wat zal de medaille bij Alyn mij ongelofelijk meer voldoening geven.

Terug naar de auto , die staat echter 2 km verderop en helaas is die alleen te bereiken door nog wat te klimmen . Ik ben er helemaal klaar mee, maar aan de andere kant wel trots dat het ons allemaal gelukt is .Zo komen we steeds dichter bij onze tocht in Israël die eindigt bij alle kinderen van Alyn.

Wens iedereen een mooie en in alle opzichten zonnige week,

Judy

Wil je een bijdrage doen voor de kinderen van Alyn, natuurlijk kan dat op NL63 ABNA0608247529 , voor iemand persoonlijk zet er dan ajb zijn/ haar naam bij.

4 gedachtes over “Alyn 2018 #12 Ander

 1. Wat een prestatie en dat met die hitte. Gelukkig fietsten jullie in een schitterende omgeving en dat is ook een hele beleving.
  Ga zo door en dat alles voor het mooie doel “de kinderen van Alyn”
  Groetjes
  Jeannet

 2. Mooi en waar verslag Judy.

  Vond het los van de gave omgeving ook een sfeervol samenzijn in het fijne Alyn fietsgroepje.

  Waarbij we toch ook met een beetje geluk met Arnold en topfiets voor het komende jaar kunnen gaan in een volgende 1 K ronde.

  Dank je/jullie hierbij voor het mee kunnen touren.

  Met (zomerse)warme groet.Dann.

  1. Kan me bijna niet voorstellen dat dit de eerste 80km op de fiets waren, zwaar onder de indruk. Welkom bij Alyn en hopen jou en anderen die ( eventueel )ook met Alyn mee willen fietsen, vaker te zien ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.