Alyn 2018 # 10 Klein

Klein

17-6-2018

We zijn vandaag erg gesplitst . Er is een groep die naar Limburg gaat om daar de Amstel Goldrace te fietsen .Deze groep bestaat dit keer uit Ed, Steve, Peter, David G. en Jaron van de Maccabi groep, maar worden vergezeld door onder andere Nicolien Sauerbreij. Zij heeft een gouden medaille gewonnen op de Olympische spelen . Zij fietst samen op een tandem met blinde Esther Crombag www.mijnkwaliteitvanleven.nl. Beide indrukwekkende vrouwen en nog een paar snelle mannen. En een groep die zoals gebruikelijk om 10.00 uur vanaf het kalfje vertrekt . Plus een heel klein groepje dat al om 9.00 van start gaat en om 11.00 uur weer terug wil zijn . En bij dat kleine groepje zit ik. Manja , David P. en ik starten vanaf de rug bij Ouderkerk. Richting Uithoorn ,natuurlijk hebben we wind tegen .Ik ben niet degene die aan kop fietst , dus ik kan me een hele tijd achter de ruggen van Manja of David verschuilen, als ik ze bij kan houden. En dat gaat in het begin zeker heel goed. We zijn al redelijk snel op onze vaste stopplaats in Uithoorn , maar we fietsen toch maar door. Het slokje water drink ik wat langzamer fietsend uit mijn bidon. Gelukkig er staat een stoplicht op rood en neem dus nog wat extra slokjes. Verder naar Vrouwenakker , Manja staat al op ons te wachten en we hebben even tijd om aan andere fietsers te vragen of ze een foto van ons willen maken.

We mogen bij ze aansluiten , maar richting Den Haag gaat het deze keer niet worden. Manja weet zoals altijd de weg en we laten ons dan ook helemaal door haar leiden. Ondanks dat we vaker in deze buurt gefietst hebben is de plaatsnaam Bilderdam me niet bij gebleven. Via Leimuiden naar Rijsenhout , Aalsmeer en Aalsmeerderbrug langs de ringvaart , gelukkig we hebben de wind in de rug .Blijf wat achter , maar weet dat het één rechte weg is , dus dat komt goed . Iemand fietst me voorbij en zegt dat ik wel erg in de steek gelaten ben. Nou die heeft ons dus ook samen gezien. Zeg dat ik weet waar ze me opwachten en fiets eerst een stukje achter hem aan , later naast hem. Op deze mijnheer zijn bucketlijst staat 1200 km fietsen in Nederland in 5 dagen. Hij is net onderweg en gaat vandaag behoorlijk wat kilometers maken. Maar ook wij hebben zulke kanjers in de groep die waanzinnige afstanden en hoogtes fietsen. Inderdaad bij Schiphol Oost staan Manja en David keurig op mij te wachten. Via het Amsterdamse bos weer terug , moeten wel even de 50 km volmaken dus fietsen nog een klein stukje extra. Wat zijn wij toch maar kleine poppetjes in dit grote universum . Vechtend tegen de elementen van de natuur . Maar dankbaar dat we dit weer kunnen doen. Vandaag nemen we het vooral op tegen de wind . De Limburg groep beklimmen de heuvels ,

 

de vele roeiboten op de Amstel waar we langs fietsen, moeten hard aan de riemen trekken. Kortom iedereen probeert zijn/ haar best te doen om zo snel , zo goed , zo vakkundig mogelijk vooruit te komen.

En dat brengt me natuurlijk weer terug naar de kinderen van Alyn. Zij proberen elke dag te lopen , zwemmen of te fietsen om hun revalidatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Begeleid door een zeer specialistisch team van artsen , verpleegkundigen en een heleboel verschillende therapeuten. Gesteund door familie , vrienden en een heleboel andere vrijwilligers. Voor de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen , oplossingen en andere noodzakelijke middelen is veel extra geld nodig. Daarom doen ook wij ons best om een klein steentje bij te dragen , om het leven van deze kinderen zo min mogelijk moeilijk te laten zijn. Dat is echt wat anders dan zo makkelijk mogelijk. Want makkelijk is het voor al deze kinderen en hun directe familie echt niet . Alle kleine stapjes maken één grote stap vooruit. En dat geldt natuurlijk ook voor de bijdrage die u/ jij / jullie geven. Ook alle kleine giften samen maken het mogelijk om deze kinderen , vanuit alle lagen van de bevolking van Israël, een extra steuntje in de rug te geven. Als je al die stralende , enthousiaste , dankbare gezichten ziet , van zowel de kinderen als hun ouders , dan weet je dat het geld op de goede plaats terecht komt. Dat er alles aan gedaan wordt om al deze kinderen weer zo snel en zo goed mogelijk terug te laten keren naar hun families en de maatschappij waar ze vandaan kwamen. Dus als u / jij /jullie een klein of groot steentje bij willen dragen, heel erg graag. Namens iedereen alvast heel erg hartelijk bedankt !

Wens iedereen een mooie ( vader) dag verder ,

Judy

Wil je een bijdrage doen voor de kinderen van Alyn, natuurlijk kan dat op NL63 ABNA0608247529 , voor iemand persoonlijk zet er dan ajb zijn/ haar naam bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.