Alyn 2018 # 1 Waarom?

Waarom ?

 

Baambrugge 12-12-2017

8-4-2018 Echt ,eigenlijk de eerste mooie dag om buiten te gaan fietsen. Gelukkig zat de fiets na onze Alyn tocht in oktober 2017 (www. alyn.org )weer helemaal in elkaar . Wel een groot deel van de winter met Maccabi Cycling gespind . Wat letterlijk en figuurlijk droog fietsen inhoud. Was absoluut heel gezellig en ook flink vermoeiend, maar waarom deed ik dat toch allemaal weer. Vorig jaar, toen we de vijfdaagse tocht in Israël fietsten , was ik er toch wel behoorlijk van overtuigd dat het voorlopig de laatste keer fietsen voor Alyn zou zijn. Maar dan kom je daar en zoals ik ook in mijn laatste blogs beschreef , is het bijna niet te beschrijven hoe geweldig het allemaal is. De kinderen die er zo naar uitgekeken hebben en zo enthousiast zijn.

De vele super gemotiveerde vrijwilligers , de strakke en liefdevolle organisatie en de bijzondere deelnemers vanuit de hele wereld. Het is werkelijk heel bijzonder om mee te mogen maken. En ben me daar zo bewust van , op de momenten ervoor, maar zeker ook als je ziet wat je teweeg brengt ,hier en daar. Eigenlijk wordt het elk jaar leuker. Je herkent steeds meer mensen en leert mensen kennen met zoveel verschillende achtergronden. En elke keer weer de verhalen van de kinderen en de positieve resultaten die ze behalen .En het innovatieve centrum bij Alyn , waar ze zoveel nieuwe dingen ontwikkelen. Niet alleen voor de kinderen van Alyn , ze zijn werkelijk grensoverschrijdend bezig. Maar waarom haal ik me dit toch weer allemaal aan ? Waarom zou ik weer zondagochtend vroeg opstaan om te gaan fietsen. Waarom weer zo mijn best moeten doen om al mijn sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Waarom weer achter de computer gaan zitten om mijn verslagen te schrijven. Als ik besloten zou hebben om dit jaar eind Oktober niet mee te gaan fietsen , weet ik zo goed als zeker , dat ik niet erg gemotiveerd zou zijn om op zondagochtend vroeg mijn bed uit te gaan. Zou ik waarschijnlijk niet mee naar Italië gaan om in mei wat bergen te befietsen. Niet mijn enthousiasme over Alyn kwijt kunnen. Niet trots zijn op de prestatie die we als groep leveren. Nu ,met weer Alyn als einddoel in mijn gedachten, heb ik energie en enthousiasme om op de fiets te klimmen. Maar toen we afgelopen zondag met een klein groepje ,Vera en John, Manja , Arnold op zijn nieuwe fiets , Jaron en Fred eventjes en ik, weer richting Woerdens Verlaat gingen ,ging het er meteen wel weer fanatiek aan toe. En dat terwijl de Maccabi Cycling mannen, het testosteron groepje zoals ik dat noem, net voor ons waren vertrokken.

En dan te bedenken dat ik 6 jaar geleden nooit meer dan 10 km fietste . Dus iedereen die twijfelt en denkt dit is wel een heel mooi initiatief ,maar het is te hoog voor me gegrepen, laat je niet afschrikken door jezelf. Echt als ik het kan , kan iedereen het. De groep is sociaal en wacht op bepaalde punten tot iedereen er weer is. Samen uit ,samen thuis. En hoe vaak ze niet op mij hebben staan wachten?! Natuurlijk vond/vind ik dat vervelend , maar uiteindelijk zitten we samen aan de koffie , met of zonder taart . En hebben we allemaal een mooi aantal km op onze kilometerteller. Het is een echte win/win situatie. Je conditie gaat vooruit, het is gezellig en je helpt het goede doel ook nog. Kortom daarom hoop ik weer met de 19e Wheels of love mee te kunnen fietsen. Hierbij een korte impressie van onze tocht zondag .

Heb je zin om mee te fietsen ,laat ajb maar even weten .Natuurlijk kan dat ook voor een keertje , om de sfeer te proeven. Wil je de verslagen niet meer ontvangen , of ken je juist iemand die het leuk vindt om ze te lezen of mee te fietsen , hoor het graag .De activiteiten van Alyn voor dit jaar staan op www.alynride.org .

12-4 Jom Hasjoa , Second World War memorial day . In gedachte over verleden en toekomst , laten we er met z’n allen iets moois van proberen te maken.

Sjabbat sjalom en een heel fijn weekend allemaal.

Warme groet ,
Judy

5 gedachtes over “Alyn 2018 # 1 Waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.